Légiparádé Kecskeméten

Kecskeméten tartják a pneumobilok őszi gálaversenyét

2015. szeptember 11., péntek, 08:40

Címkék: Aventics Pneumatika gálafutam Kecskemét pneumatika Pneumobil sűrített levegővel hajtott járművek

Mérnökhallgatók sűrített levegővel hajtott járművei versenyeznek immáron negyedik alkalommal a Kecskeméti Főiskola Pneumobil Gálafutamán. A rendezvény elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson a tehetséges diák csapatoknak innovatív fejlesztéseik bemutatására. A szeptember 12-i esemény számos izgalmas programot kínál a Rudolf-laktanyában, így az úttörő gépipari megoldások megmérettetése remek hétvégi időtöltésnek ígérkezik az egész család számára.

Minden évben a májusi Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny résztvevői kapnak meghívást a Kecskeméti Főiskola által szervezett őszi Pneumobil Gálafutamra, amelyet eddig Kecskemét belvárosában szerveztek. Ezúttal a megyeszékhely más pontjába költözik a futam, a térség leendő rekreációs központjában, a Rudolf-laktanyában rendezik az eseményt. A szeptember 12-i rendezvényen tizenöt csapat méri össze ügyességét, akik az év elején, az egri Pneumobil Versenyen már bizonyítottak, s most is kitartóan készülnek a léghajtányok hétvégi visszavágójára.

A rendezvény azzal kíván évről évre értéket teremteni, hogy erősíti a gépjárműipari szereplők, a felsőoktatás, a leendő munkavállalók és a városvezetés kapcsolatát, bemutatva a mérnökhallgatók újabb és újabb fejlesztéseit és az egyes partnercégek tevékenységeit. Az alternatív hajtású járműveket felvonultató esemény a környezettudatosság, valamint a megújuló energiák használatát is méltán népszerűsíti.

Az AVENTICS Hungary Kft. eddig a Bosch Rexroth leányvállalataként, második éve pedig már az új néven, önálló támogatóként segíti a futamot. A cég a tavalyi évben névadó szponzorként állt a rendezvény mögé, ezzel is bizonyítva eltökéltségét a pneumatika, és az ahhoz kapcsolódó képzések teljes körű támogatásával kapcsolatban. A „Pneumobil”, mint saját brand erősítése kiemelt szerepet kap az egri gyár életében.

„Kecskemét és a régió a dinamikusan fejlődő gépjárműipari képzések hazai centruma, így cégünk számára különösen fontos a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Karával való hosszú távú együttműködés – mondta el Hegymegi István, az AVENTICS Hungary Kft. kereskedelmi vezetője. A szakértő szerint a Gála a csapatok kiélezett versenye mellett a bemutatkozásról, valamint a legújabb hallgatói fejlesztések megismertetéséről szól a gépépítők és az ipar meghatározó gyárai számára. A szombati rendezvényen magas számban képviseltetik magukat a szakma, valamint az autóipari szegmens együttműködő partnerei, így a munkaerő toborzás is komoly szerepet kap a hétvégén.

Kísérőprogramok:

Szimulátorok

A Füredi Autósiskola jóvoltából kipróbálhatod milyen motort vagy autót vezetni akkor is, ha nincsen még jogosítványod. Milyen érzés 40-50 km/h-val ütközni? Most ezt is átélheted veszély nélkül!

Szakmai kiállítás

Kiállítók: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., CabTec Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., Phoenix-Mecano Kecskemét Kft., AIPA Nonprofit Kft., AVENTICS Hungary Kft.

„Séta” a kecskeméti növekedési zónában

A program helyszínén elhelyezett információs pontokon könnyed formában (képek, rövid szövegek, játékos feladatok) ismerkedhetnek meg a projekt során elért tudományos eredményekkel és a Kecskeméti Főiskola tudományos műhelyeivel a látogatók.

Finomságok a kertészeti kar "konyhájából"

Ismerkedj meg a kar tevékenységével, kóstold meg a bemutatókert termését és a feldolgozóüzem termékeit!

Gyereksarok leendő tanítók és óvodapedagógusok közreműködésével

Meseolvasással, társasjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának tanító- és óvodapedagógus alapszakos hallgatói a 3-10 éves gyerekeket.

Legyél OPEN!

Ismerkedj meg az OPEN2018 kezdeményezéssel és a közösség tagjaival, akik hónapok óta azon dolgoznak, hogy 2018-ban Kecskemét legyen Európa Ifjúsági Fővárosa!

3D-ben a jövő

A Kecskeméti Főiskola hallgatói saját építésű 3D nyomtatójukkal mutatják be az új technikában rejlő lehetőségeket.

3082 km 1 liter benzinnel

Nézd meg testközelből a világ második legkisebb fogyasztású benzines kisautóját!

www.pneumobil.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek