Kiállítói vélemények az MSV szakkiállításról

2017. december 22., péntek, 06:00

Címkék: Brno Csehország felület gumi gumigyártás gumiipar kiállítás kiállító MSV notus-powersonic tisztítás tisztítástechnológia

Az 59. MSV International Engineering Fair szakkiállítás számos szempontból új rekordokat állított fel a korábbi évekhez képest. A szakvásár kiállítói beszéltek a TechMonitornak a rendezvényről.

Patay László, ügyvezető igazgató, Notus-Powersonic s.r.o.

Sokadszor tértünk vissza kiállítóként az MSV kiállításra. Mind a technológia, mind a dizájn terén sokat fejlődtek az általunk forgalmazott ultrahangos tisztítóberendezések, amit mindenképpen meg szerettünk volna mutatni az MSV szakkiállítás látogatóinak is. A gépek moduláris felépítésűek lettek és számos új opció került be a berendezéseinkbe. A kosarak mozgatása most már automatikusan történik, az ultrahangos tisztítás, öblítés és szárítás az egyedi igényeknek megfelelően választható és bővíthető. Opcionális forgódobos technológiával is rendelhetők a gépek. A magyar érdeklődők nagyon sokra értékelik, hogy a határhoz közel található az üzemünk, így minden egyedi igény, vagy szerviz gyorsan végigfuttatható. Úgy látom, hogy töretlenül fejlődik az MSV kiállítás, de az idei sikerhez talán a nagyobb standméret és a modern dizájn is hozzájárult.

Bakallár Zoltán, ügyvezető igazgató, SIC Hungary Kft.

Harmadik alkalommal szerepeltünk kiállítóként az MSV szakvásáron ipari felhasználású, egyedi gumitermékeinkkel. Zömmel cseh, szlovák, belga, holland, magyar és német székhelyű cégek látogattak el a standunkra a gumiipar, a hidraulika, szigetelés- és tömítéstechnika, logisztika, élelmiszeripar, elektronika, fémmegmunkálás és ipari automatizálás területeiről.

A mi szektorunkban 3-6 hónapon belül derül ki, hogy a kiállításon beérkezett érdeklődésből üzlet lesz-e, de az első benyomások elég biztatók. A 2014-ben és 2015-ben szerzett kapcsolatok jórészt a mai napig ügyfeleinknek számítanak, 90%-ukkal idén is találkoztunk Brnóban. Két-három héten belül minden érdeklődővel felvesszük a kapcsolatot és hamar kiküldjük az ajánlatokat, innentől pedig 2-3 hónap, míg minden részlet tisztázódik és szerencsés esetben megköttetik az üzlet. Tíz látogatóból 2-4 reális ajánlatkérés fut be hozzánk, melyekből 1-2 megrendelésre is kerül. A csak szórólapot, vagy névjegykártyát kérő látogatók esetében kisebb az eredményesség, itt 100 esetből 10-20 ajánlatkérés és 3-4 megrendelés valószínűsíthető. Idén 30 személyes érdeklődés történt és 300 névjegykártya fogyott el, így elég jók a kilátásaink. Az MSV nagyon bejáratott kiállítás, a látogatók felkészülten érkeznek, de fontos, hogy a kiállítói stand egyértelműen visszatükrözze a cég kompetenciáját. Ár/érték szempontból nagyon jó az MSV, de idén a gumiipar nem képviselte magát olyan erősen, mint a korábbi években. Már a harmadik napon eldöntöttük, hogy 2018-ban is visszatérünk Brnóba.

Kovács Marianna, ügyvezető igazgató, Spraylab CE Hungary Kft.

Az olasz PNR ipari precíziós fúvókák kizárólag közép-kelet-európai képviseleteként működünk. Az MSV előtt még sosem állítottunk ki külföldön és azt tapasztaltuk, hogy nagy különbség van az egyes napok eredményessége között. Hétfőn is volt már néhány látogatónk, de a nap még inkább a berendezkedésről szólt. Kedden és szerdán rengeteg partner, beszállító és vevő látogatott meg minket. Csütörtökön kisebb volt a roham, aznapra mi szerveztünk több látogatást potenciális vevőknél, más pavilonokban. A péntek pedig nagyon lagymatag volt, délután már sok helyen a pakolás vette kezdetét, de az előző három napért megérte kiállítani.

Az egyes országokban lévő partnereink tartják majd a kapcsolatot a regisztrált érdeklődőkkel és a személyes látogatásokat is ők végzik el. Főleg az acélipar és a felületkezelés területeiről érkeztek a látogatók. Némi tapasztalattal felvértezve most azt mondom, hogy hiányzott némi mozgás a standról, ami vonzotta a látogatók tekintetét. Sok standon láttunk üzembe helyezve valamilyen automatizálási rendszert és a jelek szerint ez eléggé figyelemfelkeltő. Fontos az is, hogy rendelkezzünk megfelelő számú termékmintával, amit az érdeklődők kézbe vehetnek – szerencsére ennek nem voltunk szűkében. Elengedhetetlen az is, hogy a meglévő és potenciális partnerek időben informáljuk arról, hogy hol találhatnak meg minket. A kiállítás szervezésével és színvonalával teljes mértékben elégedettek voltunk.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek