Intralogisztika első kézből

„Amelyik gyártó nincs jelen a LogiMAT-on, az nincs jelen a piacon sem.”

2018. március 05., hétfő, 06:00

Címkék: csomagolástechnika intralogisztika ipar 4.0 LogiMAT LogiMAT 2016 logisztika logisztika 4.0 messe stuttgart Stuttgart

A 16. LogiMAT már akkor rekordokat döntött, amikor még el sem kezdődött. Biztosra vehető, hogy a látogatók eddig még sosem találkozhattak ennyi nemzetközi vállalat termékeivel, szolgáltatásaival és világpremierjével egy időben és egy helyen. Az iparág számára a LogiMAT 2018 vált elsődleges platformmá a legújabb fejlesztések megismeréséhez. A kiállítás központi témái az ipar 4.0, a logisztika 4.0 és a dolgok internete (IoT) koncepciókhoz kapcsolódó modern technológiák és anyagok lesznek.

A 2018. március 13–15. között Stuttgatban megrendezendő 16. LogiMAT kiállítás több mint 1 500 kiállítójának negyede érkezik majd Németországon kívülről. Az intralogisztikai megoldások és a folyamatmenedzsment nemzetközi kiállítása „Intralogisztika első kézből: Digitális – Hálózatosított – Innovatív” mottó alatt kerül majd megrendezésre.

A 117 ezer négyzetméteres kiállítótérre idén 40 országból, köztük Ausztráliából, Kanadából, Kínából, Indiából, Japánból, Koreából, Új-Zélandból, Tajvanból és az USA-ból is érkeznek elismert intralogisztikai gyártók és beszállítók. A kiállítók nagy része a LogiMAT kiállítást használja fel legújabb fejlesztéseinek világpremierjéhez. „A kiállítás az év intralogisztikai és folyamatirányítási rendezvényévé vált a világ minden tájáról érkező kiállítók és látogatók számára – foglalta össze Peter Kazander, a LogiMAT kiállítást szervező EUROEXPO Messe-und Kongress-GmbH München ügyvezető igazgatója. – A jelenlét szinte piaci elvárás minden komolyabb intralogisztikai beszállító és felhasználó számára.”

A kiállítók idén az ipar 4.0, a logisztika 4.0 és a dolgok internete (IoT) koncepciókhoz kapcsolódó modern technológiák és anyagok bemutatását tekintik a legfontosabb célnak. A kiállítás sokatmondó mottója mellett ezt sugallja az ember-gép interakció területének kiemelt fontossága is. A nemzetközi kiállítók többsége az intralogisztika jelenlegi kihívásainak intelligens és innovatív megoldásait mutatja be. A kiállítási pavilonokat az üzleti folyamatok digitalizálása, valamint a hatékony és egyre automatizáltabb folyamatok intralogisztikai és ellátásilánc-menedzsmentjének szabályozásához szükséges digitalizált adatok gyűjtésére, feldolgozására, szűrésére és biztosítására vonatkozó megoldások uralják majd.

Az AutoID és a csomagolási technológiák kiállítói a 4. és a 6. pavilonban, valamint a kiállítási központ bejárati előterében találhatók meg. Megoldásaik között megtalálhatók lesznek a nagy teljesítményű csomagolóberendezések, a kameraalapú elemfelismerő rendszerek, a 3D csomagológépek, az intelligens újrahasznosítható csomagoló megoldások, az innovatív szkennerek, az RTLS- (valós idejű helymeghatározás) és RFID-megoldások, a kiterjesztett valóság, a rádiófrekvenciás digitális címkézés, az e-papír-alapú címkék, illetve a lótuszlevél-effektusú (öntisztuló és szennyeződéstaszító) címkék.

Az 1., 3., 5. és 7. pavilonokban a hatékony anyagáramlás és az ember-robot együttműködés legújabb fejlesztései lesznek megtekinthetők. Az itt bemutatott anyagmozgató berendezések és kombinált raktár/komissiózó rendszerek a komissiózási költségek tételsoronként 15%-os csökkentését teszik lehetővé. Az automatizált anyagmozgatás hardver- és szoftverösszetevői mellett vezető nélküli tároló- és visszakereső gépek (SRM) is kiállításra kerülnek. Több kiállító mutat be új szoftveralapú eszközöket az integrált összeszereléshez és a 3D logisztikai tervezéshez. A 7. pavilonban innovatív tűzvédelmi berendezésekkel és megoldásokkal is találkozhatunk.

A vezető nélküli szállítórendszerek és a digitalizálás uralják majd a targoncagyártók 9. és 10. pavilonban elhelyezkedő standjait. Számos gyártó a LogiMAT kiállításon mutatja majd be először az anyagmozgató technológia területén kifejlesztett új megoldásait, így eddig nem látott ellensúlyos és keskenyfolyosós targoncák, szállító járművek, rövid hatótávú (NFC) szenzorokkal felszerelt innovatív emelőszerkezetek és a zökkenőmentes adatcseréhez kifejlesztett PC- és járműterminál-alkalmazások is megtekinthetők lesznek Stuttgartban. Ezzel párhuzamosan a kiállítók az akkumulátortechnológia területéről is újításokat mutatnak majd be az anyagmozgatás energiahatékonyságának javítására.

Az intralogisztikában és az ellátásilánc-menedzsmentben megvalósított integrált információcsere alapja egy intelligens IT-infrastruktúra, valamint a kódoláshoz és az adatbevitelhez használt AutoID technológiák. A 8. és 10. pavilonban szoftvercégek mutatják be legújabb fejlesztéseiket a jövőt idéző raktár-, szállítási és ellátásilánc-menedzsment megoldásokkal, illetve teljes körű hálózati adatcserével. A hatékony folyamatvezérlés, valamint az intelligens adatszűrés és -elemzés funkciói és algoritmusai mellett a fókusz az alkalmazásokra és az informatikai platformokra is kiterjed. A bemutatott innovációk lehetővé teszik többek között az IoT-csipek használatát, az innovatív nyomon követési megoldásokat, beleértve a felhőalapú töltésszint-ellenőrzést.

A LogiMAT egyre népszerűbb, a több mint 30 kereskedelmi fórumot, élő demonstrációkat és az „Innovációs Fórum” több mint 40 szakmai előadását keretbe foglaló kísérő programja is részletesen foglalkozik az aktuális kérdésekkel és a fejlesztési trendekkel. „2018-ban a legátfogóbb intralogisztikai portfólióval Stuttgartban találkozhatunk majd – mondta Kazander. – A márciusi LogiMAT különböző ipari szegmensek letisztult koncentrálásával áll össze.”

A LogiMAT mint iparági bemutató és kommunikációs platform fontosságát talán Manfred Lachauer, a világ egyik vezető ipari automatizálási beszállító cége, az Advantech-DLog ügyvezetője foglalta össze a legtalálóbban: „Amelyik gyártó nincs jelen a LogiMAT-on, az nincs jelen a piacon sem.”

www.logimat-messe.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek