ILA 2022. június 22-26. között Berlinben

Pioneering aerospace: A fenntarthatóság, az új technológiák és innovációk legfontosabb repülőipari szakkiállítása

2022. május 23., hétfő, 09:50

Címkék: kiállítás légiipar légiközlekedés repülőgép repülőgépipar

Az úttörő repülés a mottója az ILA 2022-nek, az EU idei legnagyobb repülőgépipari szakkiállításának. A kiállításon testközelből tapasztalhatja meg az űrhajózás jövőjét. 2022. júniusában az ILA a világjárvány kezdete óta az első európai repülőgépipari szakkiállítás lesz élőben és a helyszínen is, Európa szívében, Berlinben, az újonnan megnyílt BER reptéren. A helyszíni élő programot digitális platform egészíti ki.

A fenntarthatóság, az új technológiák és az innováció vezető szakkiállítása ebben a csúcstechnológiával rendelkező szektorban találkozási pont a nemzetközi ipar, a politika, a fegyveres erők és a tudomány számára. Magas rangú politikai vendégeket várnak a rendezvényre, köztük az új szövetségi kormány, a parlament és az Európai Bizottság képviselőit.

A repülés, az űrhajózás, a védelem és támogatás, valamint a beszállító területeken az ILA lefedi az iparág teljes értékláncát. A hangsúly a klímasemleges repülésen, az új mobilitáson és az űrbiztonságon van.

Volker Thum, a BDLI vezérigazgatója: „Az ILA Berlin és vele együtt a csúcstechnológiás iparágunk is megfelel úttörő szellemének. A fenntartható mobilitás mozgatórugói vagyunk. Németországnak és Európának a klímasemleges repülés úttörőjévé kell válnia. Rendelkezünk az első klímasemleges repülőgép fejlesztéséhez és gyártásához szükséges know-how-val. Az ILA egyben Európa leglátogatottabb űrkiállítása is. Itt válik világossá, hogy miért nélkülözhetetlen az űrutazásba való befektetés, és milyen mindenre kiterjedő hozzáadott értéket teremt. Az űrutazás lenyűgöz, összeköt és véd.”

Martin Ecknig, a Messe Berlin vezérigazgatója: „Nagyon örülünk, hogy végre újra összehozhatjuk a repülőgépipart élőben Berlinben. Új hibrid koncepciónkkal a két világ legjavát kívánjuk ötvözni: az élő tapasztalatot, hogy személyesen cserélhessünk ötleteket és megtapasztalhassuk a repülőgépipar innovációit közelről. Digitális ajánlatokkal is várjuk az érdeklődőket, például a kongresszusi program élő közvetítésével, hogy azok is részt vehessenek az ILA Berlin-en, akik nem lehetnek ott.

A Berlin Aviation Summit indítja a szakmai programot

A harmadik Berlin Aviation Summit (BAS) június 21-én kerül megrendezésre az ILA-n, és a polgári légi közlekedéssel kapcsolatos döntéshozókat hozza össze a világ minden tájáról. A politika, az ipar, a tudomány, a kutatás, a pénzügy és a globális légi közlekedés kulcsszereplői megvitatják az ipar előtt álló kihívásokat, kezdve a klímasemleges repülés felé vezető út megtervezésével.

Számos kiemelt esemény az ILA Berlin-en

Az ILA Berlin kifejezetten a szakmai látogatókat célozza meg. Június 22-től, szerdától 24-ig, péntekig az iparág „Ki kicsoda” képviselői találkoznak az ILA-n az új berlini reptéren. A nemzetközi kiállítók itt mutatják be újdonságaikat. Legyen szó az ILA Future Labról vagy az Advanced Air Mobility-ről – a repülés jövőbeli témái összesen öt élő Stage-n kerülnek bemutatásra.

Az ILA a polgári repülés klímasemlegessé való átalakulását mutatja be: itt a technológiák és a kutatások a fenntartható repülési üzemanyagokra, a repülőgépekre és azok hajtóműveire, valamint az ipar digitalizálására összpontosítanak láthatóan és kézzelfoghatóan.

Az űrutazás a modern, fenntartható, biztonságos és digitális jövőhöz való nélkülözhetetlen hozzájárulásra összpontosít – ez az éghajlatvédelem és a megelőzés kulcsa. Külön kiemelendő résztvevők az Európai Űrügynökség (ESA) Űrpavilonja, a Német Repülési Központ (DLR), valamint a BDLI-ben képviselt német légiipar vállalatai.

Az ILA jövőorientált témái közé tartozik a drónok sokrétű használata, a városi légi közlekedés légi taxikkal és a digitális technológiák, például az AI és a 3D nyomtatás. Az ILA iparpolitikai fókuszában az FCAS európai légi harci rendszer továbbfejlesztése áll.

Új platform ILA Digital

Az élő műsort az új ILA Digital platform széles kínálata egészíti ki azzal a céllal, hogy minél több emberrel megosszák a jövőorientált témákat. A platform a kiállítók számára kínál lehetőséget szolgáltatásaik bemutatásához, kommunikációhoz, partnerkereséshez, lead generálásához és a modern streaming technológiához. A karrier téma itt is képviselteti magát a szakma következő generációjának célzott ajánlatával.

Június 25. és 26. nyilvános nap

Az ILA hétvégéjét a magánközönségnek szentelik. Az űrrepülés szerelmesei két napon keresztül testközelből tapasztalhatják meg a repülés újdonságait és varázsát, és különféle standokon tájékozódhatnak a karrierlehetőségekről. A repülési program az innováció témájára is fókuszál, és válogatott bemutatókkal beépül a BER repülési tevékenységébe.

www.ila-berlin.de/en

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek