Idénre is átmentették kiváló formájukat a szerszám- és modellgyártók

A 2019-es MOULDING EXPO mintegy 700 kiállítót gyűjt össze Stuttgartban

2019. április 24., szerda, 06:00

Címkék: formagyártás messe stuttgart Moulding Expo Stuttgart szerszámgyártás

A szerszám-, modell- és formagyártók, illetve ügyfeleik Németországból, Európából és a világ minden tájáról kötelező programon vesznek részt 2019 tavaszán Stuttgartban: az ágazat május 21–24. között találkozik a MOULDING EXPO rendezvényen – a szerszám-, modell- és formagyártás nemzetközi szakkiállításán. Európa legerősebb ipari régiójának közepén idén mintegy 700 kiállítót várnak. A külföldi kiállítók aránya már most öt százalékponttal – 36 százalékos rekordértékre – növekedett a korábbi rendezvényhez képest. A legtöbb külföldi kiállító Portugáliából, Olaszországból és Törökországból érkezik.

Eszmecsere a világ minden tájáról érkező kollégákkal

A vásárt – amely a négy németországi partnerszövetség, a BVMF, VDMA, VDW és VDWF együttműködésével jött létre – az ágazat szervezi az ágazatnak. „A MOULDING EXPO időközben az egyik legfontosabb gazdasági platformmá nőtte ki magát a szerszám-, modell- és formagyártók, illetve beszállítóik számára – hangsúlyozta Ulrich Kromer von Baerle, a Landesmesse Stuttgart GmbH cégvezetésének szóvivője. – A MOULDING EXPO az ágazatban tevékenykedők kölcsönös eszmecseréjének színtere.” Elsősorban a MOULDING EXPO kiállítóinak sokszínűsége és nívója a letéteményese a szakkiállítás nemzetközi sikerének. Alig van olyan vásár, amely ehhez hasonló mennyiségű szerszám-, modell- és formagyártó részvételével dicsekedhet.

Egy olyan sikeres szakkiállítás, mint a MOULDING EXPO, összehozza a megfelelő embereket, hogy együtt beszélgessenek, együtt gondolkodjanak, és végül együtt hozzanak létre új termékeket, ötleteket és projekteket. Az ágazati események által hozzáadott értéket tovább növeli az átfogó keretprogram előadásokkal, nyilvános vitákkal, különleges bemutatókkal és neves párhuzamos rendezvényekkel, amilyen például az UKi Media & Events Ltd. autóipari bemutatója. A vásárterület a stuttgarti nemzetközi repülőtér és a 8-as autópálya közelében fekvő kedvező elhelyezkedése miatt a kiállítás felkeresése igazán hatékonyan megszervezhető.

A MOULDING EXPO többek között már ezért sem számít kuriózumnak külföldön sem. „A szlovéniai szerszámgyártók számára ez a vásár az ágazat legfontosabb rendezvénye. Mindenekelőtt az európai fröccsöntési ágazat számára kötelező program – jelentette ki dr. Aleš Hančič, a Tecos, a szlovéniai szerszám- és formagyártók fejlesztési központjának ügyvezetője. – A Tecos képviseli az ágazat 65 vállalatát, vagyis az összes vállalat 35 százalékát. Természetesen szlovén vállalatok is megjelennek kiállítóként Stuttgartban, hét vállalat összefogásával a Spirit Slovenia közös standjánál. Ha valaki nem állít ki, az is eljön a vásárra látogatóként.”

A szlovének új ügyfeleket, illetve hosszú távú együttműködő partnereket keresnek. „Európa vállalatai együtt növekednek. A németországi szerszámgyártók egy része Szlovéniában gyártja munkadarabjait, sőt, akár egész formákat is. A szerszámgyártók kommunikatívabbak lettek az elmúlt években. „Beszélünk egymással, a nemzeti határokon átívelő módon is. Erre tökéletes hely a MOULDING EXPO – jelentette ki dr. Aleš Hančič. – Csak akkor tudjuk felvenni a versenyt a fejlődő országokkal, ha az európai szerszámgyártók megosztják egymással a gyártási eljárásokról és az új technológiák adaptálása során vagy a piacon szerzett tapasztalataikat.”

Validált szerszámok nélkül nincs hatékony nemzetgazdaság

Bob Williamson, az ISTMA szerszámgyártó világszövetség elnöke a MOULDING EXPO jelentőségét hangsúlyozta nemzetközi találkozási pontként: „Nemcsak a német szerszám-, modell- és formagyártók találkoznak Stuttgartban, hanem az egész világ vállalatai. Ha valaki eredményes kíván lenni az ágazatban, annak kommunikálnia kell – az esetleges piaci versenytársakkal is.”

Az olyan vásárok, mint a MOULDING EXPO, rávilágítanak az iparban a szerszám-, modell- és formagyártás értékére. „A mi ágazatunk nélkül nem létezik gyártás! Semmilyen! A lehetséges költséghatékonyság több mint 60 százaléka – bármely termék esetében – közvetlenül függ a gyártási folyamathoz megfelelő szerszámok és formák kiválasztásától – magyarázta egy dél-afrikai gépgyártó mérnök és vállalkozó. – A validált termelőeszközök létfontosságú alapját képezik minden nemzetgazdaság hatékony ipari termelésének. Nemzetközi piactérként a MOULDING EXPO pontosan a megfelelő platform arra, hogy felvásárlóként vagy szerszámgyártóként, illetve modellgyártóként tájékozódjon.”

www.moulding-expo.com


A MOULDING EXPO kiállításról

Akár titkos favorit, akár nagyvállalat: 2019. május 21–24. között harmadik alkalommal gyűlik össze a nemzetközi szerszám-, modell- és formagyártás és beszállítói kör színe-java.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek