Hetedszerre is összejött a rekorddöntés

A kiállítók és a látogatók számában is tovább tudott növekedni a PaintExpo

2018. június 05., kedd, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika felület felületkezelés felületkialakítás felülettechnika felületvédelem festék festés ipari bevonatok Karlsruhe Paint Expo PaintExpo 2018

Az iparibevonat-technológia 2016-ban útjára indult nemzetközi seregszemléjének immár hetedik kiadása is méltónak bizonyult a korábbi rendezvényekhez. A 29 országból érkező 537 kiállító új rekordot állított fel a világ vezető iparibevonat-technológiai szakkiállításán. A 88 országot képviselő látogatói összlétszám mintegy 12 százalékkal 11 790-ra emelkedett.

„Kiemelkedően magasnak mondható a kvalifikált látogatók aránya, így nem csak érdekes kapcsolatokat tudtunk teremteni, hanem jó néhány megrendelést is kaptunk közvetlenül az eseményen – mondta John Richardson, a Carlisle Fluid Technologies marketing- és PR- menedzsere. – Ezen túlmenően a szakkiállítás remek lehetőséges biztosított a kapcsolati hálónk erősítésére is.” Az iparibevonat-technológia április 17–20. között Karlsruhéban rendezett nemzetközi seregszemléjén részt vevő 537 kiállító (7,2%-os növekedés a 2016-os évhez képest) szinte mindegyike hasonlóan pozitív véleményt fogalmazott meg. A Németországon kívülről érkező kiállítók aránya 5 százalékkal 36,3%-ra emelkedett idén.

A hetedik PaintExpo szakkiállítás a nettó kiállítási alapterület tekintetében is jelentősen növekedett, 16,6%-kal, összesen 15 674 négyzetméterre. Ennek eredményeképpen a szakvásár most először foglalt el három teljes csarnokot a Karlsruhei Kiállítási Központban. „Gyors ütemben fejlődött a PaintExpo az utóbbi években – jelentette ki Martin Weidisch, a J. Wagner GmbH vezető marketingszakértője. – A minden második évben megrendezett bevonattechnológiai szakvásár szerves alkotóeleme a kommunikációs ütemtervünknek. Véleményem szerint nagyon pozitív fejlemény a rendezvény három kiállítási csarnokra történt bővítése is. A kiállítás által generált kapcsolatok száma idén is jelentősen emelkedett. A szakértő véleményét a számok is megerősítik. A látogatószám 12 százalékkal 11 790-re emelkedett, és a látogatók 35,4%-a érkezett Németországon kívülről. Németország után Svájc, Olaszország, Franciaország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Hollandia és Törökország képviselte magát a legnagyobb látogatószámmal, de a szakmai látogatók összesen 88 országból érkeztek (2016: 74) érkeztek Karlsruhéba.

„A magas nemzetköziség, a kiállítótermekben érezhető pozitív hangulat, valamint az elégedett kiállítói megnyilvánulások egyértelműen jelzik, hogy a 2018-as PaintExpo is nagy sikert aratott” – mondta Jürgen Haußmann, a kiállítást szervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója. Ezt a véleményt Frank Berg, a Caldan Service GmbH ügyvezető igazgatója is csak megerősíteni tudta: „Nyilvánvaló tény, hogy a nemzetköziség még a tavalyelőtti PaintExpót is felülmúlta. A rendezvény mind a látogatói, mind a kiállítói oldalról széles körben vonzotta a szakembereket Karlsruhéba. Számos kiállításon veszünk részt Ázsiában és Amerikában is, de egyik sem mérhető a PaintExpóhoz a kiállítók és látogatók minősége szempontjából. Ebben világelső a karlsruhei rendezvény, ezért nem kétséges, hogy két év múlva újra kiállítunk.”

Globális információs platform

A PaintExpo komoly vonzerőt fejt ki a szakemberekre a világ minden táján, aminek egyik legfontosabb oka éppen az, hogy egyedülálló módon tudja koncentrálni az iparibevonat-technológiai know-how-t egy időben és egy helyen. Ez átfogó és célzott termék- és szolgáltatáskínálatot hoz létre az előkezeléstől a bevonatoláson, rendszereken és alkalmazásokon keresztül egészen a végső ellenőrzésig és csomagolástechnikáig. Olyan portfólió ez, amivel egyetlen más rendezvény sem tud versenyezni szerte a világon. Ez lehetővé teszi, hogy az iparágban tevékenykedő szakemberek, valamint a házon belüli bevonatolással foglalkozó vállalatok minimális időráfordítással szerezzék be a számukra releváns információkat.

Számos kiállító már most jelezte részvételi szándékát a következő PaintExpo szakkiállításon is, ami 2020. április 21–24. között kerül megrendezésre a Karlsruhei Kiállítási Központban.

Doris Schulz

www.paintexpo.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek