Gyakorlati megoldások a sorjamentes, tiszta, nagy pontosságú felületekhez

A DeburringEXPO sorjátlanítás ás a precíziós felületmegmunkálás 4. vezető szakkiállítására 2021. október 12–14. között kerül sor Karlsruhéban

2021. június 29., kedd, 06:00

Címkék: DeburringEXPO felület felületkialakítás felülettechnika felülettisztítás Karlsruhe sorjátlanítás sorjázógép

Teljes gőzzel folynak a Karlsruhe Kiállítási Központban 2021. október 12–14. között fizikai módon is megtartott DeburringEXPO előkészületei. A regisztrációs számok bizakodásra ad okot, a hangsúly pedig azokra a megoldásokra összpontosul, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy eredményesen és hatékonyan teljesítsék a sorjázás és a felületkezelés szigorúbb és változó követelményeit.

Semmi sem helyettesítheti a személyes kapcsolatfelvételt, valamint a termékek és megoldások fizikai bemutatását. Az ügyfelekkel folytatott személyes megbeszélések bizalmat teremtenek az üzleti tevékenység megindításakor és kézzelfoghatóvá teszik a termékbemutatókat. A DeburringEXPO látogatóinak mintegy 94 százaléka vesz részt az operatív befektetési döntések meghozatalában. A németországi ifo üzleti index emelkedése – amely 2021 májusában elérte a 99,2 pontot, ami 2019 májusa óta a legmagasabb értéknek számít – azt vetíti előre, hogy a beruházások újra fellendülnek olyan ipari szektorokban, mint az autóipar, a gépgyártás, a szenzortechnika, az orvosi technológia, a szerszám- és formagyártás, a fémmegmunkálás, a repülőgépipar, valamint a zöld ipar és az energetika.

A változó elvárások alkalmazkodóképességet várnak el

A figyelem középpontjában azok a megoldások állnak, amelyekkel a sorjázás és a felületkezelés szigorúbb minőségi elvárásai is teljesíthetők. „Ezek a követelmények többek között a szigorúbb termék- és felületmegmunkálási előírásokból fakadnak, például olyan folyamatok miatt, mint a bevonatolás, a tömítés és az összeszerelés – jelentette ki Hartmut Herdin, a DeburringEXPO-t szerező fairXperts GmbH & Co. KG ügyvezető igazgatója. – A változó gyártási technológiák és anyagok optimalizált megoldásokat tesznek szükségessé a sorjázáshoz, a lekerekítéshez és a precíziós felületkezelésekhez, valamint az alkatrészek megtisztításához ezen megmunkálási lépések után.” Az additív gyártás a sorozatgyártásban való növekvő használata szintén hatással van a felületmegmunkálási folyamatokra. Kihívást jelent a maradék por és a támaszszerkezetek, valamint a 3D nyomtatott alkatrészek durva és porózus felületeinek eltávolítása. A folyamatoptimalizálás, az automatizálás és a digitalizálás révén megvalósított további hatékonyságnövelés további kihívások elé állítja a vállalatokat.

A széles körű kínálatot az „Automatizált sorjázás ipari robotokkal”, az „3D nyomtatott alkatrészek finiselése” és a „Tisztítás sorjázás után” tematikus parkok egészítik ki.

Szakértői fórum: a tudástranszferben a titok

Az integrált három napos szakértői fórum a tudástranszfer előmozdítását szolgálja. A német és angol nyelven szinkrontolmácsolt előadások az aktuális problémák megoldásáról nyújtanak információkat. A továbbképzéssel foglalkozó rendezvény lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a sorjázás, az éllekerekítés és a precíziós felületkezelések terén bővítsék know-how-jukat. Ezen túlmenően a gyakorlaton és a legjobb példákon alapuló megoldások ötleteket és ösztönzést nyújtanak a folyamatok optimalizálására.

Együttműködés a GrindTec kiállítással

A fairXperts és az AFAG – a GrindTec szervezői együttműködésének köszönhetően a DeburringEXPO 2021 kiállítási portfóliója már a köszörüléstechnika területét is lefedi. A kínálat bővítése lehetővé teszi a látogatók számára, hogy hatékonyabban gyűjtsenek információkat a felületkezelés egész folyamatláncából. A DeburringEXPO a „sorjátlanítási technikák” kollektív standon is képviselteti magát a következő GrindTec kiállításon 2022. március 15-18. között Augsburgban.

További információk, a kiállítás programja és az előzetes kiállítói lista a www.deburring-expo.de oldalon érhető el.

Doris Schulz

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek