glasstec 2022: sikeres újraindulás

Lezárult a világ vezető üvegipar szakkiállítása „Üveg Nemzetközi Évében”

2022. szeptember 27., kedd, 17:21

Címkék: düsseldorf glasstec messe düsseldorf üveg üveggyártás üvegipar

A világjárvány okozta szünet után személyes jelenlétekkel indult újra a globális üvegipar nemzetközi platformjajént működő glasstec. Az „Üveg Nemzetközi Évében” 47 ország 936 kiállítója mutatta be innovációit 119 ország 30 000 látogatója előtt. A szakvásár a klímavédelem, az erőforrás-hatékonyság és az urbanizáció globális trendtémáit vette górcső alá, de olyan aktuális kihívások is szóba kerültek, mint a magas energiaköltségek, az ellátási lánc szűk keresztmetszete vagy a képzett munkaerő hiánya. Az egyidejűleg megrendezett háromnapos decarbXpo szakkiállítás az iparágak dekarbonizációjáról szólt.

„A glasstec 2022 pontosan a megfelelő időpontban érkezett ahhoz, hogy a világjárvány okozta változások utáni nehéz gazdasági helyzetben ismét az üvegipar orientációs pontjának számítson – összegezte Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezető igazgatója. – A személyes formában megrendezett glasstec koncentrált formában teszi lehetővé a mélyreható tapasztalatcserét és tudásátadást, mindezt páratlanul gazdag kínálattal.”

„Nagyon elégedettek vagyunk a vásárral – tette hozzá Egbert Wenninger, a Grenzebach Maschinenbau GmbH igazgatósági tagja, a VDMA Üvegtechnológiai Fórumának elnöke, valamint a Glasstec Kiállítói Tanácsadó Testületének elnöke. – Helyes döntés volt, hogy részt vettünk a kiállításon. A csarnokokban pozitív hangulat uralkodott, az elmúlt néhány évben egyszerűen hiányzott a lehetőség, hogy élőben lássuk a gépújdonságokat. Már most várjuk a két év múlva következő újabb glasstecet.”

Sok döntéshozó, magas nemzetköziség

A szakmai látogatók több mint 75%-a külföldről utazott Düsseldorfba. Ez azt jelenti, hogy a nemzetközi vendégek aránya továbbra is nagyon magas, ami az „Üveg Nemzetközi Évében” erősítette tovább a glasstec vezető globális pozícióját. Az „Üveg Nemzetközi Évét” az ENSZ jelölte ki 2022-re, hogy kihangsúlyozza az üveg létfontosságú szerepét a klímavédelemben és a CO2-csökkentésben.

A befektetési döntésekben részt vevő vezetők 75%-os aránya a vásár magas színvonalát hangsúlyozza. A látogatók jóval több mint 90%-a nyilatkozott úgy, hogy elérték a látogatásra kitűzött céljaikat. A többség számára az új beszállítók keresése, valamint az innovációk és trendek megismerése volt a fő cél.

Nemcsak a kiállítók által bemutatott széles kínálat teszi vonzóvá a glasstecet a döntéshozók számára, hanem a különleges bemutatók és konferenciák színvonalas kísérőprogramja is. Így a glasstec átfogó platformot biztosít a tudástranszferhez, és minden célcsoport számára – a kereskedőktől az építészirodákig, az üvegfeldolgozóktól a gyártókig és a beszállítóktól a  megrendelőkig – az igényeiknek megfelelő innovációkat és megoldásokat mutatja be.

Magyarországi képviselet:

BD-Expo Kft.

Máté Szilvia

Tel.: 346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek