Év eleji átfogó innovációs bemutató

A szezonnyitó METAV kiállítás jövőre ismét a zónák szerinti felosztásban kerül megrendezésre

2018. január 02., kedd, 06:00

Címkék: additív gyártás düsseldorf fémmegmunkálás messe düsseldorf metav orvostechnológia precíziós szerszámok szerszám szerszámgép szerszámgépipar szerszámgyártás szerszámtechnika

A Düsseldorfban február 20–24. között megrendezésre kerülő 20. METAV gyártástechnológiai kiállítás a hozzáadott értéklánc minden elemét tartalmazza majd. A kiállítás központi témái azonban továbbra is a fémmegmunkálás klasszikus területei – szerszámgépek, gyártási rendszerek, precíziós szerszámok, automatizált anyagáramlás, IT-támogatás, ipari elektronika stb. – maradnak.

A klasszikus fémmegmunkálás és az innováció természetesen okoz ütközést a METAV keretein belül, így mind a hagyományos technológiák, mind az ipar 4.0 legújabb eredményei megtalálhatók lesznek a vásáron. A METAV által képviselt legfontosabb iparágak közé tartozik a gépjárműipar, a gépgyártás, az orvosi és légiipar, az elektrotechnika, valamint a fémmegmunkálás. A vásár jövőre is a 2016-ban sikeresen bevezetett zónák szerinti felosztásban kerül megrendezésre, életszerűen reprezentálva a modern ipari gyártást. Két zóna a gyártástechnológiák speciális témáival, másik kettő pedig a különleges iparágakra összpontosít majd.

Területi szinergiák

A Minőségbiztosítás zónája bemutatja, hogy milyen elválaszthatatlanul kötődik a méréstechnológia az ipari gyártáshoz. A digitális átalakulás korában a méréstechnológia egyre fontosabbá és nem utolsósorban az intelligens big data koncepciók támogató pillérévé válik.

Az Additív gyártás zónája azt hivatott demonstrálni, hogy az idetartozó gyártási folyamatok mára szilárdan megalapozzák helyüket a gyártó cégeknél. A klasszikus fémmegmunkálás kiegészítéseként a folyamatlánc teljes sávszélességéhez képesek csatlakozni még akkor is, ha szinte minden esetben utómegmunkálást igényelnek. Számos METAV-kiállító mutat majd be az additív gyártást hagyományos gyártástechnológiával ötvöző hibrid gépeket.

A Szerszám- és formagyártás zónája a fémmegmunkálás egyik legnehezebb alkalmazási területét mutatja be. Ezen a téren a rendkívül magasak a pontossági és minőségi előírások, ami az innováció egyik hajtóereje. A hagyományos eljárások mellett mindig utat törnek maguknak az új technológiák is, például a finom felületstruktúrák lézeres megmunkálása. A zóna az idetartozó követelményekre és innovatív gyártási technológiákra összpontosít majd.

Az Orvostechnológiai zóna a szigorú előírások és a hatalmas innovációs potenciál révén a gyártástechnológia egyik fejlődési motorjának tekintett orvosi ipart mutatja majd be. Jó oka van annak, hogy miért játszik vezető szerepet az orvosi ipar a bejelentett szabadalmak ranglistáján. A szegmens egyben hosszú távon is kiemelkedően jó piaci kilátásokkal rendelkezik. A keresletet demográfiai megatrendek, mindenekelőtt az iparosodott országokban tapasztalható növekvő átlagéletkor és a fejlődő országok növekvő életszínvonala táplálja.

Közel a piachoz, közel az innovációhoz

Düsseldorf Európa egyik legkoncentráltabb ipari és gazdasági régiójában, Észak-Rajna-Vesztfália szívében fekszik, ahol történelmileg erős a gépipar iránti elkötelezettség. Az iparág több mint 200 000 embert foglalkoztat a régióban, és a német gépgyártás bevételeinek közel ötöde származik innen. A METAV azonban nemcsak a régió, hanem a szomszédos Benelux országok és a skandináv területek gyártói és felhasználói számára is ideális gyűjtőpont. 2016-ban a látogatók 63%-a rendelkezett befolyással az általa képviselt szervezet beszerzési döntéseire.

Az iparág innovációs ereje nagyobb, mint valaha. A digitális átállás olyannyira felgyorsította az innovációs ciklusokat, hogy az egy generációval ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. A cégek kialakult jövőképe így gyorsan elavulttá vált. Aki a technológiai elithez szeretne csatlakozni, először a rendelkezésére álló munkaerő innovációs potenciáljának felszabadításán töprengjen el. Aki azt hiszi, hogy az innováció kizárólag a felső vezetés faladata, azt hamar utoléri a piacok realitása. Fontos tehát, hogy a cégben mindenki követni tudja a technológiai trendeket. A METAV látogatónak közel 40 százaléka dolgozik a gyártás vagy a minőség-ellenőrzés területén, a kiállítóknak így lehetőségük nyílik arra is, hogy a technológiát a mindennapokban használó szakemberekkel találkozzanak – nem kétséges, hogy utóbbiak tapasztalata és megérzése jelentősen befolyásolja a beszerzési döntéseket is.

A gyártástechnológiák széles körét lefedő METAV lelke továbbra is a digitális átállással ismét jelentős innovációs potenciálhoz jutó fémmegmunkálás. Ezzel egyidejűleg a kiállítás számos, egymással kölcsönhatásban lévő szektort mutat be, melyek együttesen határozzák meg a gyártástechnológiák fejlődési irányát. Mindezt abban az érában, amikor az értékteremtés egy kiterjedtebb, univerzálisabb és hatékonyabb dimenzióba lép.

2018-as betétprogramok

Innovációs platformként a METAV 2018 nem korlátozza magát a kiállítók újdonságaira, hanem átfogó kísérőprogramot is kínál a gyártástechnológiák minden területéről:

  • Ipar 4.0 témapark
  • A fiatalok számára meghirdetett oktatási és képzési fórum
  • 3D nyomtatás nemzetközi szimpózium
  • Minőségbiztosítási workshop
  • Köszörüléstechnikai szeminárium
  • „A hatékony megmunkálási folyamatot elősegítő befogótechnológiák” fórum
  • Fűrésztechnológiai alkalmazási fórum
  • Biztonsági előírások a szerszámgépeken” Technológiai Nap a VDW szervezésében

www.metav.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek