Elmaradnak a brnói TECHAGRO és SILVA REGINA kiállítások

2021. január 12., kedd, 15:16

Címkék: BD-Expo Brno Csehország kiállítás mezőgazdaság mezőgazdasági gép

A világjárvány arra a döntésre kényszerítette a szervezőket, hogy az áprilisra tervezett TECHAGRO - SILVA REGINA – BIOMASS kiállításokat lemondja és a szokásos vásárciklusnak megfelelően 2022. április 3-7. között rendezze meg azokat. A vásárigazgatóság ezzel egy időben az ANIMAL TECH állatorvosi és állattenyésztési szakvásár elhalasztásáról is döntött, amit 2021. június 27-30. között rendeznek majd meg Brnóban.

A kedvezőtlen járványhelyzet és a kiállítások teljes körű lebonyolítását ellehetetlenítő kormányzati intézkedések miatt a Brnói Vásártársaság vezetése a TECHAGRO, SILVA REGINA és BIOMASS 2021 kiállítások törlésében állapodott meg a partnereivel. A szakvásárokat 2022. április 3. és 7. között rendezik majd meg, amivel visszatér a korábbi kétéves periodika.

„A csehországi és a külföldi kiállító cégek érdeklődését még a tartósan kedvezőtlen járványhelyzet sem befolyásolta. A videokonferenciák és az online környezet soha nem váltják majd ki a vásárokat, mert az emberek társas lények, és személyes interakcióra van szükségük a beruházási döntések meghozatalához – jelentette ki Jiří Kuliš, a Brnói Vásártársaság vezérigazgatója. – Arra a következtetésre jutottunk, hogy jobb lenne egy teljes funkcionalitású TECHAGRO-t megszervezni jövő év áprilisában. Úgy gondoljuk, hogy az élet néhány hónapon belül visszatér a rendes kerékvágásba.”

„Nagyra értékeljük az Importőrök Szövetségének és a Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetségének képviselőivel folytatott konstruktív tárgyalásokat – tette hozzá Jan Kuběna kereskedelmi igazgató. – Úgy gondoljuk, hogy a helyzet már lehetővé teszi az Országos Állattenyésztési Kiállítás és az ANIMAL TECH tenyésztéstechnikai szakvásár júniusi megrendezését. Lehetőséget adunk a mezőgazdasági gépek gyártóinak is, hogy rendhagyó módon részt vehessenek ezen a rendezvényen az újdonságok 2021-ben történő bemutatásához.”

„Többször halasztás és új formátumok keresése után végül arra a döntésre jutottunk, hogy semmilyen áron nem szervezünk korlátozott ideiglenes eseményeket, hanem egy teljes körű rendezvényt csinálunk, teljesítve a korábbi évek normáit – magyarázta Tomáš Kvapil, a Mezőgazdasági Gépimportőrök Szövetségének elnöke. – Ugyanakkor továbbra is bizakodóak vagyunk, és hisszük, hogy az ügyfelek értékelni fogják ezt a hozzáállást, nem felejtenek el minket a valójában négyéves szünet alatt, és együtt képesek leszünk elindítani egy új, talán még sikeresebb korszakot.”

„Jelen pillanatban ez a megoldás tűnik az egyetlen megvalósíthatónak – mondta Dušan Benža, az A.ZeT Mezőgazdasági és Erdészeti Berendezések Szövetségének titkársági igazgatója. – Olyan időket élünk, amiket egy évvel ezelőtt egyikünk sem tudott volna elképzelni. Még ha a létező legjobb kiállítással is várnánk a látogatókat idén áprilisban, az utazástól és az összejövetelektől való félelem akkor is lehetetlenné tenné egy vásár vállalható megrendezését. Néhány gyártónk örömmel állítja ki gépeit júniusban az ANIMAL TECH vásáron. Ez az időszak szó szerint katasztrofális a kiállítás szervező cégeknek. Mindannyian várjuk, hogy a TECHAGRO 2022-ben, a hagyományos tavaszi időpontban megnyissa a kapuit.”

www.techagro.cz

Magyarországi képviselet:

BD-Expo Kft.

Tel.: 346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek