Elmarad a glasstec

Az üvegipar soron következő világvásárát a megszokott ütemterv szerint 2022. szeptember 20–23. között rendezik meg.

2021. március 10., szerda, 17:59

Címkék: BD-Expo düsseldorf glasstec glasstec 2015 glasstec 2016 messe düsseldorf üveg üveggyártás üveggyártás üvegipar

A pandémia és a hatósági korlátozások, valamint a nemzetközi utazási nehézségek miatt nem kerül megrendezésre a 2021-es glasstec szakkiállítás. A Messe Düsseldorf úgy döntött, hogy lemondja a 2021. június 15–18. közé tervezett glasstecet, amelyet 2020-ról halasztottak 2021-re.

Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendezvény júniusban  történő sikeres lebonyolítása az adott körülmények között még mindig nem garantálható: „Március 3-án a német kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítja a korlátozásokat. E döntés alapján, valamint a fertőzési arány jelenlegi szintje és a kapcsolódó nemzetközi korlátozások miatt nem garantálható a rendezvény a megszokott formátumban és minőségben történő megrendezése. Különösen az utazási korlátozások negatív hatása érződne: a hagyományosan a nemzetközi kiállítók és látogatók magas számával büszkélkedő glasstec idén nem tudná teljesíteni a megszokott nemzetköziséget, ami elvárható a világ vezető üvegipari szakkiállításától. Átértékeltük a helyzetet, és partnereinkkel közösen a júniusi glasstec törlését határoztuk el. Most minden téren a 2022-es glasstec sikeres megrendezésére összpontosítunk."

„A glasstec mindig is az üvegipar, a gépgyártók és a kézművesipar legfontosabb globális eseményének számított, ami világ minden tájáról összehozza a szakembereket. Egy 2021-ben tartott glasstec sajnos nem tudná teljesíteni az elvásárokat. Az üzleti élet már elkezdett fellendülni az üvegiparban, így biztos,hogy a 2022-es glasstec ismét az üvegipar nemzetközi fesztiválja lehet majd" - jelentette ki Egbert Wenninger, a glasstec tanácsadó testületének elnöke és a VDMA Üvegtechnikai Fórumának elnöke.

2022-re a szervezők ezen felül hibrid vásári koncepción dolgoznak annak érdekében, hogy lehetővé tegyék a digitális részvételt a konferenciákon és a különleges betétprogramokban. A glasstec 2022-re idén júniusban nyílik meg a kiállítói regisztráció. 

www.glasstec-online.com

Magyarországi képviselet:

BD-Expo Kft.

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek