DFE2013 konferencia Miskolcon

Fémszerkezetek tervezése, gyártása és gazdaságossága

2013. február 15., péntek, 07:30

Címkék: DFE2013 Fémszerkezetek gyártás hegesztés Jármai Károly konferencia Miskolc tervezés

A korszerű hegesztett fémszerkezeteknél a fő szempontok: a megfelelő teherviselő képesség (biztonság), a jól gyártható, technológiához jól illeszkedő szerkezet, illetve a gazdaságosság. Ezek az optimális méretezés révén kapcsolhatók egybe. Az idén áprilisban jelentkező konferencia témakörei e három csoport köré szerveződnek. Az esemény célja, hogy a szakterület elméleti és gyakorlati szakemberei találkozhassanak, bemutathassák eredményeiket és megismerhessék a jövőbeni fejlődési tendenciákat.

Idén április 24. és 26. között már ötödik alkalommal rendeznek nagyszabású nemzetközi konferenciát acélszerkezetek témakörében a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. Az első 1996 augusztusában, Nemzetközi Csőszerkezeti Szimpózium (ISTS’96) címmel jelentkezett, 1997-ben a Fémszerkezetek Tervezése, 2003-ban a Nemzetközi Fémszerkezeti Konferencia (ICMS2003), majd a Hegesztett szerkezetek tervezése, gyártása és gazdaságossága című konferencia (DFE2008) vonzott számos hazai és külföldi szakembert Miskolcra. A korábbi eseményeket dicséri, hogy minden esetben színvonalas nyugat-európai kiadó jelentette meg a konferenciacikkeket.

Az idei konferencia témakörei

Tervezés: szerkezetek analízise, tervezése, numerikus módszerek és algoritmusok, stabilitás, törés, fáradás, rezgések és rezgéscsillapítás, kapcsolatok, vékonyfalú szerkezetek, oszlop-gerenda kapcsolatok, rácsos tartók, keretek, tornyok, lemezek és héjak, csőszerkezetek, vasbeton szerkezetek, végeselemes és határelemes alkalmazások, tűzvédelem, szélterhelés, földrengésvédelem, szerkezeti biztonság és megbízhatóság, törésmechanika, szerkezeti anyagok, tervezési előírások, ipari alkalmazások minden területen.

Gyártás: gyártási technológiák és módszerek, hegesztési technológiák, hegesztési maradó feszültségek és vetemedések, hegesztési vetemedések, gyártási sorrend, környezetvédelem, felületvédelem, bevonatkészítés, szerelés, karbantartás, megerősítés és felújítás, ipari alkalmazások.

Gazdaságosság: gyártási költségek, költségmérnöki vizsgálatok, élettartam költségek, szerkezetoptimálás, matematikai módszerek, szakértői rendszerek, ipari alkalmazások.

Jelentkezés és bővebb információ a konferencia webolalán: www.dfe2013.uni-miskolc.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek