Csillogó rekordok

Hamarosan nyílik a Fémek csillogó világa Düsseldorfban

2015. június 02., kedd, 10:29

Címkék: BD-Expo fémipar GIFA messe düsseldorf METEC NEWCAST öntészet THERMPROCESS

A fémipari szakvásárok négyese, a GIFA, a METEC, a THERMPROCESS és a NEWCAST célegyenesbe fordult és június 16-20. között új rekordokkal nyitja meg a kapuit Düsseldorfban.

A szakvásár eddigi közel 60 éves történetében először törte át 2124 kiállítóval a kétezres határt a bemutatkozó vállalatok száma. A kiállítási terület is jócskán bővül: a Düsseldorfi Vásárvárosban a 3-astól 17-es csarnokig 86.253 négyzetmétert foglal el a vásárnégyes. A „Bright World of Metals – A fémek csillogó világa“ ezáltal a beruházási javak nemzetközi szakvásárainak élvonalába került.

Fókuszban az energiahatékonyság

A bemutatott témákat tekintve a négy évvel ezelőtti rendezvényhez viszonyítva még inkább az erőforrások kíméletes felhasználása és az energiahatékonyság áll az előtérben. Míg négy éve még csupán néhány vállalat tűzte zászlajára a fenntarthatóságot, addig ezt a kérdést 2015-ben számos európai vállalat is központi elemként kezeli. Ez természetesen azért is van így, mert az öntészet, valamint az acél- és színesfém-kohászat nagy energia-felhasználó. A hatásfok maximalizálását, valamint a széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező újdonságokat és kulcsfontosságú technológiákat vonultatnak fel, ami tevékeny hozzájárulás a klímavédelemhez. Ezekkel a technológiákkal vetik meg a lábukat és szereznek kiemelkedő versenyelőnyt a vállalatok a piacon. 2015-ben is kiemelt figyelmet kapnak azok a kiállítók, amelyek részt vesznek a Messe Düsseldorf ecoMetals kampányában: a vállalatok az energiatakarékos gyártáshoz, az anyagok és erőforrások hatékony felhasználásához, a megújuló energiaforrások a klímát kímélő használatához, valamint az energia-felhasználás optimális ellenőrzéséhez kapcsolódó újdonságaikat mutathatják be. A látogatók számára a Messe Düsseldorf a VDEh és bdguss szakmai szövetségekkel szakemberekkel vezetett bejárásokat kínál német és angol nyelven az ecoMetals kampányhoz csatlakozott kiemelkedő vállalatok megtekintésére.

„Mindenki önmagáért és mindenki egyért“

A GIFA, a METEC, a THERMPROCESS és a NEWCAST önálló szakvásárok a saját piacukkal, egymást kiegészítve viszont a „Bright World of Metals – A fémek csillogó világáról“ adnak összképet.

A GIFA – az Öntészet Műszaki Fórummal Egybekötött 13. Nemzetközi Szakvására – 2015-ben csúcsformában mutatkozik be a 46 országból érkező 898 kiállítóval közel 50.000 négyzetméternyi kiállítási területen a Düsseldorfi Vásárváros 10-estől 13-asig, valamint a 15-östől 17-esig terjedő csarnokaiban. A GIFA kínálata a öntészeti gépek és berendezések, présöntő gépek, valamint olvasztók teljes piacát lefedi.

A NEWCAST – az Öntészeti Termékek 4. Nemzetközi Vására – a négy vásár legfiatalabbja. Idén több mint 400 kiállító – főként ázsiai vállalatok mutatják be öntvényeiket közel 7000 m2-en ezen a vásáron. A NEWCAST Fórumon bepillantást kaphatnak a szakemberek az öntészeti technológia műszaki és tudományos fejlődés legfrissebb újdonságaiba. NEWCAST-díjjal pedig az ágazat leginkább innovatív és kreatív termékeit tüntetik ki.

A METEC – a 9. Nemzetközi Fémkohászati Szakvásár – alapvetően a nagy gépgyártók bemutatkozója. A METEC-en mindenekelőtt a nyersvas-, acél- és színesfém-gyártó, acélöntő és acélalakító, valamint henger- és acélművi berendezéseket kínáló vállalatok mutatkoznak be. A METEC 35 éve sikerpályán mozog Düsseldorfban. Idén 35 ország 512 kiállító vállalat mutatkozik be több mint 21.000 négyzetméternyi kiállítási területen, ami új kiállítói rekordot jelent: a jelentős arányú külföldi részvétellel a METEC a vezető világvásárok élvonalába tartozik, a bemutatott ágazatban pedig vitathatatlanul az elsőszámú szakmai seregszemle.

A METEC rangos kísérő rendezvényeinek sorából is kiemelkedik az ESTAD szakmai találkozó, az EMC 2015 Európai Fémkohászati Konferencia kommunikációs börzéje, valamint a Pb Zn 2015, az Ólom-Cink Szimpózium, amely a kutatás és a gyakorlat közötti ismeretmegosztást helyezi előtérbe.

A vásárnégyes negyedik tagja forró légkörű: a THERMPROCESS – a Hőkezelési Technológiák 11. Nemzetközi Szakvására – az ipari kemencéket, ipari hőkezelő berendezéseket és a hőtechnológiákat állítja az előtérbe. Ez a vásár már negyven éve szerepel a Messe Düsseldorf kínálatában. A seregszemle az idén 10.331 négyzetméteren bemutatkozó 306 kiállítójával töretlenül fejlődik.

Metals4you: Diákprogram segíti a vállalatokat az utánpótlás felkutatásában

A „Metals4you“ diákprogrammal a Messe Düsseldorf a vállalatokat segíti a szakmunkástanulók vagy akár a mérnöki utánpótlás felkutatásában. Hol lehetne másutt olyan nagyszámú vállalatot találni a műszaki fejlesztések bemutatásával, mint egy szakvásáron, ahol ráadásul a képzési lehetőségeket is bemutatják. A fiatalok ezáltal mind a vállalatot, mind pedig a vállalat műszaki szaktudását is megismerhetik. A Planet 4 ügynökséggel, valamint a bdguss, a Stahlinstitut VDEh, a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségével, valamint az IVG Öntészeti Vegyipari Iparszövetség együttműködésével a Messe Düsseldorf vásártársaság ezért kifejlesztette a 15 év feletti, pályaválasztást fontolgató szakmunkástanulók és felsőoktatási diákok látogatási programját. Az innovatív számítógéppel támogatott technológiák, mint például a 3D nyomtatás segítségével szemléltetik az utánpótlásnak, hogy milyen csúcstechnológiával és milyen tisztán dolgoznak manapság az iparágakban.

Friedrich-Georg Kehrer projektigazgató örül a négy szakvásár kedvező fejlődésének: „Ez a négy bevezetett és sikeres szakvásár jelentős eleme a város arculatának, egyúttal pedig jelentős gazdasági tényező. Összesen 2124 kiállítóval, a standokon dolgozó több mint 15.000 emberrel és a várt mintegy 80.000 látogatóval a vásári idény egyik fénypontja áll Düsseldorf előtt.”

A szakvásárok június 16 – 20. között minden nap 10.00 és 18.00 óra között várják a látogatókat. Az érdeklődő szakembereknek javasolt már a vásárlátogatás előtt az interneten beszerezni és otthon kinyomtatni a belépőjegyeket. Ez a megoldás számos előnyt kínál: az online elővételben vásárolt egy napos belépő ára 45,00 euró (a helyszínen vásárolva 60,00 euró), míg a megtakarítás a bérletnél még ennél is nagyobb: online elővételben 98,00 a pénztárnál pedig 130,00 euróba kerül a belépő. Ezen kívül az online belépő már a vásárra utazásnál is menetjegyként szolgál a VRR tömegközlekedési hálózatán.

www.gifa.de

www.metec.de

www.thermprocess.de

www.newcast.de

Magyarországi Képviselet:

BD-EXPO Kft.

Máté Szilvia

képviseletvezető

Tel.:1/346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek