Budapesten dőlhet meg a világrekord

Szombaton a Millenárison nyílik meg a mérnökök játszótere

2013. április 24., szerda, 16:19

Címkék: bosch egyetem F1 Forma 1 Goldberg szerkezet játszótér mérnök Millenáris Szujó Zoltán verseny

Szujó Zoltán, a korábbi „száguldó riporter”, a Forma 1-es stáb kreatív producere és kommentátora a Bahreini és a Spanyol Nagydíj közötti pihenőben a Millenárison játszóterezik. A magyarországi Bosch csoport által életre hívott A mérnökök játszótere eseménysorozat keretében több száz mérnökhallgató készül arra, hogy próbára tegye innovációs észjárását, kreatív gondolkodását.

Az április 27-én, a Millenárison jelentkező innovációs fiesztán Goldberg szerkezetek is összemérik majd tudásukat, melyeket magyar műszaki felsőoktatási intézmények hallgatóiból álló csapatok terveznek és kiviteleznek. A cél, hogy a versenyzők megépítsék a valaha volt legtöbb lépésből álló Goldberg szerkezetet, és ezzel megdöntsék a jelenleg érvényes, 300 lépésből álló, kaliforniai diákok által jegyzett Guinness-rekordot. A világcsúcsdöntési kísérletet Szujó Zoltán közvetíti majd.

 

 

Ez most más lesz

A riporter, aki az elmúlt években szinte elválaszthatatlan szereplőjévé vált a mérnökök konstrukciós megmérettetéseinek, elmondta: óriási élményt jelentett évről-évre részesének lenni azoknak a versenyeknek, ahol fiatal magyar műszaki tehetségek által épített autócsodák futamait közvetítette. Ez most egy új kihívás számára is, hiszen ezúttal nem négykerekű, óriási sebességgel repesztő masinákkal lesz dolga, hanem aprólékos kidolgozású, hiperérzékeny szerkezetekkel.

 

 

Furcsa szerkezetek, rekordkísérlet és játszótér

A terveket és az építést óriási titok övezi, így részleteket nem árultak el a fiatal konstruktőrök, annyi azonban tudható, hogy a hogy a kulisszák mögött autós témájú masina is épül, sőt izgalmas világkörüli- és időutazásoknak és egy rendhagyó koktélkészítésnek is szemtanúi lehetünk majd. Lesz olyan ketyere, amelyben kedvenc filmjeink köszönnek vissza, de az apokalipszis is lepereg a szemünk előtt. A rekordállítási kísérlet mellett a játszótér is megnyílik a fiatal szakemberek számára, akik ügyességi pályákat teljesítve tehetik ismét próbára képességeiket, miközben megismerkedhetnek a Bosch legújabb fejlesztéseivel is. A pontszerző állomásokon minden versenyzőnek számot kell majd adnia kreativitásáról, kezdeményezőkészségéről és együttműködési hajlandóságáról.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek