Az interpack és a components 2021 kiállításokkal is végzett a járvány

A Messe Düsseldorf minden szakmai rendezvényét törölte Húsvétig bezárólag

2020. december 07., hétfő, 17:42

Címkék: BD-Expo csomagolástechnika csomagolóipar feldolgozóipar interpack járvány messe düsseldorf vírus

A Messe Düsseldorf a partnerekkel és a vásár tanácsadó bizottságával egyetértésben úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatti korlátozások hatására az eredetileg 2021. február 25-től március 3-ig tartó interpack és components 2021 kiállításokat is törli. A kiállító cégek számára túl nagy kockázatnak bizonyult a folyamatos bizonytalanság.

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy még a világjárvány idején is megvédjük a csomagoló- és feldolgozóipar érdekeit – magyarázta Wolfram N. Diener, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója. – Bár a higiéniai koncepciónk működőképesnek bizonyult, végül azonban a kiállítók visszajelzései azt mutatták, hogy a bizonytalanság túlságosan nagy. Ezért lehetetlen feladat lenne egy olyan interpack kiállítást szervezni, ami megfelelne egy vezető nemzetközi szakkiállítás felé megfogalmazott követelményeknek. November 25-én a német kormány szigorúbb korlátozó intézkedések mellett döntött, amik 2021-re is átnyúlnak. Nincs sok remény arra nézve, hogy a helyzet az elkövetkező hónapok során jelentősen javulni fog. Ez hatással lesz a Messe Düsseldorf minden első negyedéves rendezvényére. A következő interpack szakvásár a tervek szerint 2023 májusában kerül megrendezésre, kibővített online programokkal.”

A Messe Düsseldorf a regisztrált kiállítóknak különleges feltételeket kínált a részvételre, és egyúttal rendkívüli felmondási jogot biztosított mindazon vállalatoknak, amelyek nem tudtak vagy nem akartak részt venni a vásáron.

„Az egyedülálló piaci lefedettség mellett az interpack csomagolóipari szakkiállítás lehető teszi a piacvezető vállalatok és a legfelsőbb döntéshozók közötti közvetlen információcserét is – jelentette ki Christian Traumann, az interpack 2021 elnöke, valamint a Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG ügyvezető igazgatója. – Pontosan ezt akadályozzák meg ma Európa-szerte a folyamatosan magas fertőzöttségi adatok, illetve az utazási korlátozások és karantén szabályok. Egyet értünk a Messe Düsseldorf döntésével és már a 2023-as interpack-ra koncentrálunk.”

„Az iparág számára továbbra is rendkívül fontosak a személyes találkozók és az élő bemutatók, különösen a komplex technológiák terén – mondta Richard Clemens, a VDMA Élelmiszer-feldolgozó és Csomagológépek Szövetségének ügyvezető igazgatója. – Mindkettő lehetővé teszi a közvetlen piaci összehasonlítást és elősegíti az új ötletek kibontakozását – az online formátumok erre csak korlátozott értékben alkalmasak.

2023 májusáig a www.interpack.de oldalon tájékozódhatunk az iparági trendekről, fejlesztésekről és újításokról. A components kiállításra vonatkozó információk pedig a www.packaging-components.de oldalon érhetők el. A 2023-as interpack és components számos online lehetőséget tartogat majd a kiállítók és a látogatók számára.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek