Az ember számít

Az A+A 2017 szakvásár új szintre emeli a munkahelyi biztonságot és a foglalkozás-egészségügyet

2017. október 27., péntek, 09:39

Címkék: BD-Expo biztonság düsseldorf egészség egészségvédelem messe düsseldorf munkahelyi baleset üzemi biztonság

Az ember számít – minden eddiginél is nagyobb mértékben. Ezt hangsúlyozza az A+A 2017 szakvásár iránti hatalmas érdeklődés is: az egyéni védelem, az üzemi biztonság és a foglalkozás-egészségügy október 17-20. között rendezett, világviszonylatban is vezető seregszemléje ismét rekordokat tudott elkönyvelni. Az ágazat legnagyobb világvásárán 63 ország 1930 kiállítója találkozott több mint 67.000 szakmai látogatóval. Az A+A – és a párhuzamosan rendezett Nemzetközi Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Kongresszus - ezzel az eredménnyel nyomatékosan hangsúlyozza a munkahelyi biztonság és egészségvédelem óriási jelentőségét.

Érdemes beruházni a munkatársak egészségébe, mert ez segít megőrizni a dolgozók munka- és teljesítőképességét, sőt növeli a termelékenységet. Ezért is fontos tehát, hogy a vállalatok átfogó megelőzési kultúrát ápoljanak, amely kiterjed a vállalati egészségirányítás a személyes védelemre és a munkahelyek kialakításának minden vonatkozására. „A biztonságos és egészséges munkavégzés vezető világvásáraként a partnerekkel közösen éppen erre épít az A+A” – foglalta össze Joachim Schäfer, a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezetője. „Komoly szakmai eszmecserét váltott ki a digitalizáció kérdésköre, ami már jó ideje nem csak a jövő zenéje. A digitális rendszerek megjelentek az élet és a munka szinte valamennyi területén – ilyen például az IoT, a dolgok Internetje, amely ma már több millió eszközt kapcsol össze szerte a világon. Figyelemre méltó, hogy az A+A szakvásárt nem csupán az új technológiák színpadának, hanem a munka világának jelene és jövője közötti kapocsnak is tekintik szerte a világban.”

Minden korábbinál nagyobb

A szakvásár rendezői és a kiállítók is egyaránt elégedetten nyilatkoztak az A+A 2017 szakvásárról. A 31. alkalommal rendezett A+A-t október 17-20. között több mint 67.000 szakmai látogató kereste fel Düsseldorfban (2015-ben: 65.000), hogy a kilenc vásárcsarnokban, a vásár eddigi történetében először 70.733 négyzetméteren tájékozódjon a 63 országból érkezett 1931 kiállítónál a munkavédelem, a vállalati egészségfejlesztés és az üzemi biztonságirányítás legújabb trendjeiről. A több mint 100 országból érkező nemzetközi látogatók mintegy 40 százalékos aránya is meghaladta az előző seregszemlén mértet. „Az A+A szakvásár folyamatosan bővül és világviszonylatban vezető szakvásárként és kongresszusként minden szinten tanúbizonyságot tesz ágazati jelentőségéről” – örvendett Joachim Schäfer az elmúlt négy vásárnapon uralkodó kitűnő hangulatnak, majd összefoglalta a kiállítókkal és nemzetközi küldöttségekkel folytatott megbeszéléseit: „Büszkék vagyunk arra, hogy világszerte jelzésértékűnek tekintenek a piacon és hogy fontos lökést adhatunk a politikai vitának is”. Ennek megfelelően bevált az A+A új arculata és az összpontosítás arra, ami nem csak a munka világában meghatározó: ami nem más, mint az ember.

A legmagasabb szakmai színvonal: az A+A kongresszus

Kiemelkedő figyelmet váltott ki a Nemzetközi Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Kongresszus is, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Német Munkabiztonsági és Munkaegészségügyi Egyesület (Basi) rendezett. „Nagyon izgalmas A+A kongresszuson vehettünk részt” – foglalta össze a Basi ügyvezetője, Bruno Zwingmann. „Első alkalommal köszönthettünk a kongresszuson olyan új célcsoportokat, akik érdeklődnek a munkavédelem iránt – mint például a súlyos fogyatékkal élők érdekképviseletét is: ők a kongresszuson egy országos ernyőszervezet alakítását is megvitatták.” A négy vásárnapon mintegy 5000 kongresszusi látogató özönlött a CCD.Süd Düsseldorfi Kongresszusi Központba, hogy tájékozódjon a témakörök változatos sokaságáról. Az A+A Kongresszust az ILO Nemzetközi Munkaügyi Szervezet és az ISSA Nemzetközi Szociális Biztonsági Egyesülés rangos szakmai résztvevőket felvonultató kongresszusa kísérte.

A soron következő A+A szakvásárt 2019. november 5-8. között rendezik Düsseldorfban.

www.aplusa.de

Magyarországi képviselet:

Máté Szilvia

BD-Expo Kft.
Tel.: 346-0273

Email: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek