A verhetetlen tizenegy

Varinex Szimulációs Konferencia

2015. október 23., péntek, 10:06

Címkék: konferencia MSC.Software SimDay2015 Simufact szimulációs szoftver Varinex Zrt.

Október 8-án immár sorrendben tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Varinex Zrt. a cég által forgalmazott mérnöki szimulációs szoftverekkel foglalkozó szakmai konferenciát. A legújabb fejlesztések izgalmas gyakorlati bemutatóját teltházas nézőközönség kísérte figyelemmel.

A SimDay 2015 konferencia első felében szokás szerint a Varinex Zrt. által forgalmazott szilárdságtani-, kinematikai, dinamikai-, akusztikai, áramlástani, hőtani, hegesztési, hőkezelési és képlékenyalakítási szimulációs szoftverek újdonságairól tájékozódhattak a résztvevők, melyben külföldi vendégelőadók is szerepet kaptak.

Kezdésként az MSC.Software szimulációs portfólió innovációról, ezen belül is az MSC Adams multidiszciplináris többtestdinamikai rendszerről tartott előadást Fredrik Sjogre, majd Michel Pereme beszélt az év elején az  MSC Software portfólió részévé vált Simufact képlékenyalakítási és hegesztésszimulációs szoftvermegoldásokról. A simufact.forming és simufact.welding nemlineáris szimulációs szoftvereket a repülőgépipar, az autóipar, a gépipar, valamint ezen szektorok beszállítói alkalmazzák a gyártási folyamatok bevezetésének során jelentkező költségek csökkentése tekintetében. A Simufact fémmegmunkálással foglalkozó ügyfelei megerősítették, hogy a Simufact szoftver használatával a fizikai tesztelésre fordított idő és költség akár 50%-kal csökkenthető, az új alkatrész fejlesztésére szánt ciklusidő pedig három hétről mindössze egy hétre rövidülhet.

Az MSC Software és a Simufact megoldásainak együttes alkalmazásával és az egész folyamatlánc szimulációjával még nagyobb megtakarítás és a jövőbeni gyártási kondíciók még alaposabb megismerése válik lehetségessé. A délelőttöt Zaki Abiza előadása zárta az XFlow áramlástani szoftverről.

A délután az esettanulmányoké volt

A SimDay második felét hagyományosan a szimulációs szoftverek felhasználóinak esettanulmányai uralják és a szervezők idén is igyekeztek változatos gyakorlati példákkal kedveskedni a résztvevőknek. Először a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kerékagymotoros Formula Student csapatának tagjai, Dorogi János, Csortán-Szilágyi György és Nagy Ádám tartott előadást a kerékagymotoros versenyautó szimulációs vizsgálatáról, amit az egyetem Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszékének professor emeritusa, Dr.Kolonits Ferenc előadása követett. Bobor Kristóf, a BMGE Anyagtudomány és Technológia Tanszékének adjunktusa a vasgömbhéjjal erősített alumínium mátrixú fémhab zömítésének vizsgálatáról, Bézi Zoltán, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. mérnöke a heterogén hegesztett kötés végeselemes modellezéséről értekezett.

A rövid szünet után „Formakövető hűtések optimálása a gyorsabb ciklus és jobb termékminőség elérése érdekében  címmel tartott előadás Szabó Ferenc, a BMGE Polimertechnika Tanszék szimulációs laboratóriumának vezetője. A VEIKI Energia képviseletében Pálfi Tamás az atomerőművi berendezések élettartam-elemzésénél szükséges szilárdsági számításokhoz használt áramlástani modellekről beszélt, de a nap végére sem maradtunk érdekes témakörök nélkül: a Puli Space Technologies csapat tagja, Öreg Zsombor a Puli holdjáró Adams környezetben végzett mechanikai vizsgálatait ismertette.

www.varinex.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek