Mi láttunk a Chemplex első üzleti reggelijén?

Üzleti kapcsolatteremtés mesterfokon

2019. szeptember 30., hétfő, 06:00

Címkék: Chemplex hajtástechnika hajtástechnológia kiss lászló üzlet Üzleti fórum

Ismét benne járunk a dolgos őszi hétköznapokban és az iparban az ősz hagyományos velejárói a szakma konferenciák és kiállítások, amelyeken szerencsére növekvő számban vesznek részt a hazai szakemberek is. A konferencia szervezők és a kiállító cégek részéről rendszeres visszajelzés, hogy sokéves részvétellel a hátuk mögött már szinte csak visszatérő vendégekkel találkoznak, így minimálisra csökken az új kapcsolatok kialakításának lehetősége.

Rengeteg platform akad, ahol szakmabeliekkel találkozhatunk, de egyik sem jelent garanciát arra, hogy ezek hasznos, szűrt kapcsolatoknak bizonyulnak. Ezt felismerve rendezte meg a Chemplex Kft. első üzleti reggelijét 2019. szeptember 19-én, kifejezetten a gépgyártók számára, amelyhez kitűnő helyszínt biztosított a Kajahu Corvin3 étterem.

A Vittinger László kapcsolatépítész által vezetett hajtástechnikai témájú üzleti reggeli a kapcsolatépítés egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módjának bizonyult. A szervezők és a meghívott vendégek rövid bemutatkozása után Kiss László hajtástechnikai szakértő mutatott példákat a közelmúltból arra, hogy a hajtásrendszerek világa sokszor még a legprofibbak számára is tartogat buktatókat. A malőrök bemutatása jó alkalmat adott arra, hogy a meghívott mérnökök is bekapcsolódjanak az előadásba, kérdezzenek és megoldásokat javasoljanak az adott problémára.

A bevezető előadás után a résztevő vendégek számoltak be saját mindennapi munkájukról és egy-egy aktuális, éppen előttük tornyosuló problémáról, amire a szervezők és a vendégek közösen próbáltak megoldást találni. Az így kialakuló beszélgetések során alakulnak ki azok a kapcsolatok és ajánlások, ami a kapcsolatépítés, a „networking” valódi célja és értelme. A köszöntőtől röpke egy óra alatt jutottunk el a svédasztalos reggeliig, de már e rövid idő alatt is körvonalazódtak az első potenciális üzleti kapcsolatok lehetőségei. A gépgyártók közösségébe tartozás azonban nemcsak kapcsolatépítést jelent. A most szárnyait bontogató közösség révén számtalan hasznos iparági információhoz juthatunk, szélesebb rálátásunk alakulhat ki az iparról és saját cégünkről, ezenkívül a legjobb gyakorlatokat is elleshetjük másoktól (vajon mások mitől sikeresek?).

Ha még nem járt üzleti reggelin, akkor egy lehetőséggel kevesebbet adott eddig saját magának. Egy ilyen rendezvényre is érvényes a türelem aranyszabálya: ne csak egyszer látogassunk el egy üzleti reggelire és ne csak abból a célból, hogy a névjegykártyákat összeszedjük. Igyekezzünk úgy menni a kapcsolatépítésre, hogy arra készüljünk: ma adni fogunk! Így gyorsan beindul a szájmarketing, ajánlani kezdik a saját és a cégünk nevét és köztudott, hogy aki ad, az kap is. Erre az első lehetőség október 31-én nyílik majd, a Chemplex üzleti reggelijének második felvonásán. A helyszín minden bizonnyal változatlanul a Kajahu Corvin3 étterem marad, de a részletekről érdemes a marketing@chemplex.hu e-mail címen érdeklődni.

Sikeres kapcsolatépítést kívánok!

Molnár László

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek