A Schneider Electric sorozatban 5. éve a világ legetikusabb vállalatai közé tartozik

2015. március 26., csütörtök, 10:35

Címkék: energiamenedzsment etikus vállalat Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője sorozatban ötödik éve nyeri el A világ legetikusabb vállalata® díjat, idén a „Tőkejavak” kategóriában, mindössze két másik vállalattal együtt. Az elismeréssel az Ethisphere Institute, nemzetközileg elismert kutatóintézet 132 társaságot tüntetett ki, amelyek a vállalatirányítás terén példás magatartásukkal bizonyítják a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségüket, és ezáltal támogatják az etikus és átlátható szervezeti kultúrát, pozitív hatást gyakorolva az üzleti folyamatokra.

A cím a Schneider Electric kulcsfontosságú üzleti etikai normák és gyakorlatok iránti elkötelezettségének kitüntetése. A vállalat hitvallása szerint az etika és a megfelelő szervezetirányítás kiemelt szerepet játszik növekedésében és versenypozíciójának megtartásában. Ezeket a cégcsoport globális felelősségvállalási irányelvek alapján felügyeli, a munkatársakat pedig az úgynevezett Felelősségi és etikai eljárások programon keresztül is támogatja, amely az esetlegesen felmerülő etikai problémák kezelésében nyújt segítséget.

„Büszkék vagyunk rá, hogy immár ötödik alkalommal tudhatjuk magunkénak az Ethisphere kitüntetését. Elsődleges célunk, hogy minden esetben megfeleljünk ügyfeleink és partnereink fokozódó elvárásainak, melyet a munkatársaink tevékenységét segítő speciális eljárásokkal és eszközökkel kívánunk elérni” – nyilatkozta Emmanuel Babeau, a Schneider Electric pénzügyi és jogi ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A listán szereplő vállalatok felismerték az összefüggést az üzleti etika és a vállalati teljesítmény javulása között. Az alapvető normák alkalmazásával szilárdítják meg iparági vezető szerepüket, és tisztában vannak azzal, hogy az etikus szervezeti kultúra kialakításához a munkatársak együttes erőfeszítésére van szükség, a vállalat minden szintjén” – tette hozzá Timothy Erblich, az Ethisphere vezérigazgatója.  

A díjazott vállalatok vezetői szakmai tanácsokkal és bevált gyakorlatokkal járulnak hozzá a World’s Most Ethical Companies Executive Briefing (A világ legetikusabb vállalatai – vezetői útmutatás) című, kiadványhoz (a 2. kötet innen tölthető le). Továbbá szakmai útmutatásaik a következő hónapok során kiadott tanulmányok és infografikák formájában érhetők majd el.

A díjjal kapcsolatos további részletekről itt olvashat.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek