2015 júliusáig egymilliárd férfi

Az ENSZ és a Schneider Electric közös kezdeményezést indít a nők egyenjogúságáért

2015. július 06., hétfő, 14:44

Címkék: energiamenedzsment ENSZ esélyegyenlőség Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy az ENSZ női jogegyenlőséggel és a nemek közötti esélyegyenlőséggel foglalkozó szervezete, a UN Women felkérte a vállalatot, csatlakozzon a HeForShe mozgalom IMPACT 10x10x10 programjának kísérleti csoportjába.

A döntés azt követően született, hogy a nők támogatását célzó irányelvek - Women’s Empowerment Principles (WEPs) - kezdeményezés 2015-ös vezérigazgatói díját Jean-Pascal Tricoire-nak, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatójának ítélték a nők munkahelyi, piaci és közösségi szerepének megszilárdítása érdekében tett törekvéseiért.

A HeForShe, a UN Women szolidaritási mozgalma, amelynek célja a nemek közötti egyenlőség előmozdítása. A HeForShe küldetése arra ösztönözni a férfiakat, hogy támogassák a sokszínűséget és a nők jogait erősítő változásokat. A kezdeményezés célja, hogy „2015 júliusáig egymilliárd férfi” mozgósításával segítse a különböző közösségeket szerte a világon a nemek közötti egyenlőség támogatását célzó, fenntartható változást megvalósító programok kidolgozásában.

A HeForShe 2014. szeptember 20-án indult útjára egy magánszemélyeket célzó bevezető kampánnyal. A UN Women most egy új kezdeményezéssel, IMPACT 10x10x10 programmal szervezeteket is bevonva ad új lendületet a mozgalomnak. A projekt célja, hogy világszerte 10 kormányzatot, 10 vállalatot és 10 egyetemet bevonva létrehozzon egy kísérleti csoportot. A kormányzati tisztviselők és a civil szervezetek egyetemekkel és iskolákkal karöltve tényleges kötelezettséget vállalnak a nemek közötti egyenlőség védelme, mérése és előmozdítása érdekében. Az IMPACT 10x10x10 emellett további állami és magánszervezeteket is ösztönöz a HeForShe projekthez való csatlakozásra.

A Schneider Electric olyan jó nevű cégek mellé csatlakozott a programban, mint az Accor Hotels, a Koç Group, a PricewaterhouseCoopers, a Tupperware Brands és az Unilever.

„A Schneider Electricnél fontos értékként tekintünk a különbözőségre, és egyenlő esélyeket kínálunk mindenhol, mindenkinek. A női tehetségek felfedezése, megszerzése és fejlesztése fontos szempont cégünk számára, és az elkövetkező évek során kiemelt helyet kap stratégiánkban. Véleményünk szerint, csak akkor érhetünk el jelentős változást, ha férfi alkalmazottaink az átalakulás szószólójává válnak, és kiállnak a nemek közötti egyenlőség előmozdításáért. Csatlakozásunk a HeForShe IMPACT 10x10x10 programhoz nagyszerű lehetőség számunkra, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot, és hozzájáruljunk a társadalmi egyenlőséghez.” – nyilatkozta Olivier Blum, a Schneider Electric humán erőforrásokért felelős részleg vezérigazgatója.

A HeForShe IMPACT 10x10x10 program tagjaként a Schneider Electric a következő célokat tűzte ki 2017 végéig:

  • A női kollégák arányának növelése a vállalat minden területén – 40%-os arány elérése az újonnan belépő vezetők és technikusok esetében (a jelenlegi 29% helyett), és 35%-os növekedés a kulcsfontosságú pozíciót betöltő nők között;
  • A fizetések nemek közötti méltányossá tétele világszerte, a cég 85%-ára kiterjedően;
  • A Schneider Electric vezetőinek bevonása a kezdeményezésbe világszerte, és a HeForShe IMPACT 10x10x10 programért felelős irányítótestület felállítása.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek