A KUKA Robotics Hungária 25 éve

2016. július 04., hétfő, 12:18

Címkék: Családi Nap családi program ipar robot KUKA Robotics robot robotika vezérlőszekrény

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. idén ünnepeli fennállásának 25. évfordulóját. Ez a 25 év a cég életében nagyon sok változást és fejlődést hozott magával. Ezen jeles alkalomból a KUKA a munkatársai és hozzátartozóik számára egy program-sorozattal kedveskedett.

A céget 1989-ben Németországban INDA Hungária névvel egy ott élő magyar alapította. A kezdetektől vezérlőszekrények gyártásával foglalkozott és akkor még beszállítója volt a német KUKA-nak. A cég 1991-ben települt át Magyarországra, Taksonyba, ahol elkezdték a KUKA robotokhoz tartozó vezérlőszekrényeket gyártani. A cég elindulásakor csupán heti 4-8 db vezérlést gyártott. A központ a kezdetektől Taksony volt, de telephelyei voltak Isaszegen és Gödöllőn. 2005-től állandó gyártóközpontja Füzesgyarmaton van.

Ma már heti több mint 300 db vezérlőszekrényt gyárt a KUKA Hungária, közel 1 200 dolgozót foglalkoztat, és 4 telephellyel van jelen a magyar piacon. Taksonyban van továbbra is a központ, Füzesgyarmaton egy közel 24 000 m2 –es gyártórész, Budapesten szoftverfejlesztő központ és Temesváron oktatóközpont található.

Ezt a fejlődést a KUKA Robotics Hungária júniusban két családi nappal ünnepelte meg, közel 2 200 fő – KUKA dolgozó és családtagjaik - ünnepelte a cég elmúlt sikeres 25 évét, Taksonyban és Füzesgyarmaton. A programsorozaton kicsik és nagyok is megtalálták a nekik tetsző programot, a dolgozók főzőverseny keretein belül mérhették össze a tudásukat, a nappali tartalmas programokat este koncert zára.

A KUKA reméli, hogy az elkövetkezendő 25 évben is sok újdonságot, fejlődést és új munkahelyeket hozhat Magyarország életébe.

Szerző: Malaczkó Marietta

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek