Szerszámkészítőtől a normáliák piacvezetőjéig

A Meusburger az 50 éves jubileumát ünnepli

2014. szeptember 24., szerda, 19:06

Címkék: acélmegmunkálás szerszámkészítés

A szerszámkészítéshez szükséges normáliák vezető gyártója ebben az évben ünnepli fennállásának 50 éves évfordulóját. Az acélmegmunkálás területén szerzett több évtizedes tapasztalatából ügyfelei profitálnak. A székhely bővítését célzó folyamatos invesztíciók, a termékválaszték állandó bővítése valamint az értékesítés területén tett célirányos intézkedések az elmúlt években a Meusburger hatalmas növekedéséhez vezettek. Míg 1999-ben az éves árbevétel 28 millió Euro volt, úgy 2013-ban már meghaladta a 160 millió eurót is.

Egyszemélyes vállalkozástól piacvezetőig


Az Amerikában eltöltött 5 éves (1957-1962) gyakorlóéveiből visszatérve 1964-ben, Dornbirnban (Ausztria) alapította meg a szerszámkészítőnek tanult Georg Meusburger egyszemélyes vállalkozását. "Annak idején még egy kis szerszámkészítő üzem volt az ötletem - kb. 7 vagy 8 emberrel", emlékszik vissza a cégalapító. De 14 év után Georg Meusburger alapvetően átszervezte a céget. A cégvezetőnek jó érzéke volt a piachoz és cégét a gyorsan rendelkezésre álló, precízen megmunkált szerszámokra specializálta. Ez a lépés előremutatónak bizonyult és az intenzív keresletnek köszönhetően az üzleti tevékenység hamarosan egész Európára kiterjedt.

1964-ben alapította Georg Meusburger egyszemélyes vállalkozását


50 év folyamatos növekedés


1980-ban, csupán 2 évvel az átszervezés után a cég 35 alkalmazottal átköltözött Wolfurtba, ahol mindmáig a legjobb alapfeltételekkel működik. Itt adottak a lehetőségek az állandóan növekvő üzleti tevékenység által támasztott területi követelmények megteremtéséhez.

 

A Meusburger üzem Wolfurtban (Ausztria)

Guntram Meusburger átveszi a cég vezetését


2007-ben újabb változás történt a Meusburger életében: A családi vállalkozás a biztos jövővel rendelkező vállalat irányítását a következö generáció kezébe adja - az akkoriban 35 éves Ing. Mag. (FH) Guntram Meusburger a Meusburger Georg GmbH & Co KG ügyvezetője lesz Az átadás már hosszú ideje tervezve volt. Guntram Meusburger a BWL tanulmányait követően,1999-ben helyezkedett el a cégnél. Emellett sikeresen érettségizett gépgyártásból. A fiatal ügyvezető világos célokkal kezdte meg a vállalat irányítását. Georg Meusburger továbbra is a vállalatnál maradt és szakmai tudásával még ma is támogatja azt.

Beruházások a siker érdekében


2010 óta a kivágószerszám üzletág is innovatív Meusburger termékekkel szolgál. 2011-től kínálatunkat folyamatosan bővítjük a műhelyfelszereléshez tartozó termékekkel. 2013-ban már külön katalógus jelent meg "Werkstattbedarf für den Werkzeug- und Formenbau“ címmel. Ezzel a Meusburger megbízható partnerré vált ügyfelei számára, aki a normáliák mellett a műhelyfelszerelés számára is kínál termékeket. Így ügyfelei további időt és pénzt takarítanak meg a beszállítók számának csökkentésével.

Normáliák a szerszámkészítés számára

Meusburger világszerte


A termékkínálat bővítése mellett a figyelmet az európai, illetve nemzetközi piacok kibővítésére helyezte. „Területi képviselőink számának növelésével még inkább biztosítani tudjuk piaci részesedésünk folyamatos növekedését. A Kínában, Törökországban és az Amerikai Egyesült Államokban működő kirendeltségeink is nagyon jól fejlődnek. A 2014-es üzleti évünk már most nagyon pozitívnak mutatkozik, mint ahogy azt az aktuális számok is igazolják.", számol be elégedetten Guntram Meusburger ügyvezető igazgató.

Meusburger - A megbízható partner.

A Meusburger vállalat a nagy pontosságú normáliák piacvezetője. Világszerte több mint 12.000 ügyfél használja a szabványosítás előnyeit és profitál az acélmegmunkálás 50 éves tapasztalatából. Egy átfogó normáliaprogram kombinálva a műhelyfelszerelés számára kínált kiváló minőségű termékekkel, ideális partnerré tette a Meusburgert a szerszám- és gépgyártás számára.

www.meusburger.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek