Tehetséges fiatalok a jövő városaiért

A Schneider Electric kihirdette az ötödik alkalommal megrendezett Go Green in the City verseny győztes csapatát

2015. július 09., csütörtök, 14:43

Címkék: energiamenedzsment Go Green in the City pályázat Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a Go Green in the City nemzetközi esettanulmányi verseny lezárásaként a cég 2015. június 22. és 25. között a francia fővárosban, Párizsban látta vendégül a verseny 12 döntős csapatát. A záróeseményt a vállalatcsoport központjában tartották. Az idei pályázat győztesei Indiából érkeztek, Mohamad Meraj Shaikh és Spoorthy Kotla a kharagpuri Indiai Műszaki Intézet (Indian Institute of Technology Kharagpur) képviseletében, hatékony energiagazdálkodási alkalmazásukkal arattak elsöprő sikert.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Go Green in the City pályázói esettanulmányaik fókuszába a városokban megvalósítható energiagazdálkodási megoldásokat helyezik. A hallgatók olyan kétfős csapatokban dolgoztak, melyekben a szabályzat szerint legalább az egyik tagnak hölgynek kellett lennie, ezzel is elősegítve a nemek közti egyenlőséget. A csoportok feladata volt, hogy a városok számára gyakorlatban is kivitelezhető energiamenedzsment-megoldásokkal álljanak elő olyan kulcsfontosságú területeken, mint a háztartások, a felsőoktatás, a kiskereskedelem, a vízgazdálkodás és az egészségügy.

A 12 döntős csapat a világ minden tájáról, az Egyesült Államokból, Brazíliából, Kínából, Franciaországból, Törökországból, Oroszországból, Pakisztánból, Ausztráliából, a Fülöp-szigetekről, Japánból és Indiából érkeztek a végső megmérettetésre. Az intelligens városok hatékony energiagazdálkodásáról szóló ötleteiket a Schneider Electric felsővezetőiből álló zsűrinek mutatták be, akik elbírálták a pályaműveket. A háromnapos rendezvény során a döntősök ellátogattak a vállalatcsoport létesítményeibe, megismerkedtek a Schneider Electric alkalmazottaival, valamint karrierépítő szemináriumokon vettek részt.

A Go Green in the City 2015 győztes csapata első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, létesítménylátogatásokon vehet részt, valamint találkozhat az alkalmazottakkal és a felső vezetéssel. Sőt, álláslehetőséget is kap a vállalatnál.

A Go Green in the City versenyre az elmúlt öt év során összesen körülbelül 30 000 pályázó jelentkezett, a résztvevő országok száma pedig 2011 és 2015 között 8-ról 168-ra bővült. Az évek folyamán a Schneider Electric erős és egyre fokozódó érdeklődést tapasztalt a verseny iránt, elsősorban a feltörekvő gazdaságokból érkező diákok részéről. Az először induló ország, Bhután és a Kongói Demokratikus Köztársaság csapata meggyőzően szerepelt az idei versenyen, az indiai és indonéziai pályázók száma pedig lényegesen emelkedett.

www.gogreeninthecity.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek