Otthonok, harmóniában a természettel

Solar Decathlon innovációs verseny

2012. szeptember 13., csütörtök, 17:03

Címkék: energia innováció napenergia Schneider Electric Solar Decathlon

A Schneider Electric idén főtámogatóként csatlakozott a Solar Decathlon Europe versenyhez, amelynek döntőjét szeptember 14. és 30. között rendezik meg Madridban. A nemzetközi Solar Decathlon versenyben 12 ország 19 hallgatói csapata tervez, épít és üzemeltet napenergiával működtetett lakóházakat, amelyek költség- és energiahatékonyak, továbbá formatervezésükben is egyedülállóak. A verseny győztese az a csapat, amelyik a legjobban ötvözi a megfizethetőséget, a fogyasztói ízlést és a tervezői kiválóságot az optimális energiatermeléssel és a maximális hatékonysággal.

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DoE) által 2002-ben megalapított innovációs verseny célja, hogy a világ különböző egyetemein tanuló diákok kétéves projektek keretében energiahatékony szolár házakat hozzanak létre. Az otthonok tíz nap alatt épülnek fel egy, a közönség számára is nyilvános és ingyenesen látogatható, napenergiával működő faluban, majd egy tíz versenyszámból álló megmérettetésen vesznek részt. A szempontok átfogóak: az építészeti megoldásoktól az energiahatékonyságon, innováción és megvalósíthatóságon át a kommunikációs és közösségi jelenlétig terjednek.

Amellett, hogy a Schneider Electric az idei versenyben részt vevő 19 háztartás több mint felét támogatja, a napenergiával működő falu („Villa Solar”) teljes mikrohálózatát szolgáltatja, amely az elektromos autók töltését biztosító EVlinkTM-töltőállomásokat is magában foglalja. A micro-grid megoldások biztonságos és megbízható villamos összeköttetést teremtenek a napenergiával működtetett falu és a közműszolgáltató között az esemény ideje alatt. A Schneider Electric Madridban valós körülmények között mutatja be a „fogyasztásalapú szolgáltatást” biztosító technológia, illetve az intelligens energiamenedzsment-rendszerek képességeit.  A szponzoráció keretében a vállalat a műszaki támogatástól a megoldás-integráción át a kivitelezési folyamatokig közreműködik, többek között mérnöki megoldásainak és termékeinek adományozásával, tudásának és erőforrásainak megosztásával, valamint az eseményen részt vevő önkéntesekkel.

 „A Solar Decathlon verseny kiváló lehetőséget nyújt a Schneider Electric számára, hogy megossza szakértelmét és erőforrásait a korunk energiával kapcsolatos kihívásaival szembesülő új generációval. A vállalat szakértőivel, illetve kutató- és fejlesztőmérnökeivel való szoros együttműködés lehetővé teszi a diákok számára, hogy tapasztalataik alkalmazásával versenyképes projekteket hozzanak létre, valamint energiamenedzsmenttel kapcsolatos szakmai ismereteket sajátítsanak el” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A Schneider Electric 2007 óta partnere a Solar Decathlon kezdeményezésnek, melyet Európán kívül az Egyesült Államokban és Kínában rendeznek meg. A Schneider Electric kultúrájának és stratégiájának gyökerét a verseny során is fókuszban álló célkitűzések: az energiahatékonyság, a környezeti felelősség és az újító szellemű zöldenergia-megoldások jelentik.

 

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek