Októberben újra nyílik az üvegvilág

2018. június 28., csütörtök, 11:10

Címkék: autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító BD-Expo düsseldorf építőipar glasstec glasstec 2016 messe düsseldorf üveg üveggyártás üvegipar

A glasstec szakvásáron az üvegipar teljes értéklánca megtalálható egyetlen helyen, az üveggyártástól és az üvegipari gyártástechnológiákon át a feldolgozásig és megmunkálásig, valamint a tényleges alkalmazásokig és a termékekig.

glasstec 2016 – visszatekintés

2016-ban több mint 1200 kiállító érkezett 52 országból a glasstec-re.  A több mint 40.100 látogatóval  látogató 68 százaléka érkezett Németországon kívülről. A látogatók körében végzett felmérésben a válaszadó látogatók 86 százaléka jelezte, hogy fontos döntésekért felelős vezetője a vállalatának, akik beszerzési szándékkal jöttek a szakvásárra. Ilyen színvonalú üzletkötési lehetőségeket sehol másutt nem találunk a világon. Mivel az ágazat sikere egyértelműen tükröződik a szakvásáron, ezért a glasstec idén még nagyobb lesz és még nagyobb nemzetközi részvétellel büszkélkedhet.

Az alapvető ágazatok mellett a glasstec az üvegező és üvegfeldolgozó kisiparnak, építészeknek és tervezőknek is rendkívül hasznos. A szakvásárt megelőzően a honlapon már szeptembertől megtalálható a teljes bemutatott termékskála és az új technológiákra vonatkozó tudnivalók.

glass technology live – különbemutató

Legyen szó mérnökökről, művészekről, építészekről, gyártókról vagy szakértőkről – az iparág valamennyi szakemberének szól a glass technology live különbemutató.Ez az a színtér, ahol az üveghez kapcsolódó kutatások és jövőbeni alkalmazások legújabb innovációit ismerhetik meg.Az idei glasstec megjelenését és hangulatát illetően akad jó néhány változás, és ez érinti a glass technology live különbemutatót is.A rangos innovációs platform szervezését idén egy újonnan alakult felsőoktatási hálózat veszi át.

Ez a felsőoktatási hálózat az üveg szerkezeti használatának legfontosabb európai szereplőiből tevődik össze. Közéjük tartozik a darmstadt, a delfti, a dortmundi és a drezdai egyetem.

A glass technology live központi témái 2018-ban a következők:

 • Interaktív homlokzatok és kijelző üvegek,
 • Energia és képességek,
 • Szerkezeti üvegek: a tömörtől a vékonyrétegű üvegig,
 • Új technológiák

Interaktív homlokzatok és kijelző üvegek / Energia és képességek

Tapasztalja meg, hogyan válnak átlátszóvá a homlokzatok úgy, hogy egyúttal mégis információkat kínáljanak, és ismerje meg, hogy a laminált anyagok és a felületi bevonatok miként szabályozzák jövőbeni munkakörnyezetünk klimatikus viszonyait. Az iPad is része lesz ennek a homlokzatnak? Vagy inkább interaktív munkaállomások lesznek a falainkban? A glass technology live különbemutató kitekintést nyújt arra, hogy mi minden jelenik meg a piacon a következő 3-5 évben.

Szerkezeti üvegek: tömör / öblös / vékonyrétegű

Az amszterdami Chanel márkabolt kitűnő példája az üveg szerkezeti elemek szemet gyönyörködtető alkalmazásának. Ezzel a homlokzattal kapcsolatban az a kérdés merül fel, hogy lehet-e ilyen szerkezetet építeni öblös üvegelemekből is, hiszen azok nagyon olcsóak? Lehet öblösüveget használni egy szerkezetben?Manapság ráadásul még nem alkalmaznak vékonyrétegű üveget építészeti célra. De miként lehet a jövőben használni ilyen üvegeket?

Az amszterdami Chanel márkabolt

Új technológiák

A 11-es vásárcsarnokban bemutatott jövőbeni technológiák mellett idén egy kísérleti részleggel is bővül a glass technology live különbemutató.Például nyomtatott felületű üvegekkel vagy téglákkel, amelyeket más anyagokkal kompozittá fognak össze és szerkezetépítési célokra is alkalmazhatóak.

glasstec konferencia

A konferencia rangos előadásokat és elmélyítő háttérismereteket kínál a glass technology live különbemutatón szereplő újdonságokról, ami még szorosabb kapcsolatot biztosít az elmélet és a gyakorlat között.A szakvásár megnyitását megelőző hétfőn kezdődik a Function Meets Glass technológiai konferencia.

Kedden a program az üveggyártással és a piacokkal foglalkozik, amit három partnerünk mutat be:

 1. A Német Üvegipar Kutatási Egyesülése (HVG-DGG)
 2. Műszaki Üvegek Német Társasága (DGG)
 3. Német Üvegipar Országos Szövetsége (BV Glas).

Szintén a keddi napon kezdődik a Function meets Glass konferencia második napja a 10-es vásárcsarnokban.

Szerdán: Az új és jövőbeni megmunkálási technológiákat állítják a középpontba a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége Egyesület és az Üvegtechnológiai Fórum bemutatásában.

Első ízben rendezik meg szintén a szerdai napon a 10-es csarnokban az új "Daylight by EuroWindoor" rendezvényt is. Itt a természetes világítás épületen belüli hasznosításának alapelveiről és tervezéséről lesz szó.

Csütörtök délelőtt rendezik meg a Nemzetközi Építészkongresszust, ahol neves építészirodák előadói mutatják be az üveghez kapcsolódó projektjeiket és terveiket.

Csütörtökön és pénteken a program tudományos igényű konferenciája, az "engineered transparency" kerül megrendezésre. Ha tehát azt akarják megtudni, hogy éppen most hol tart az üvegekhez kapcsolódó alkalmazott kutatás, fejlesztés és szerkezeti alkalmazás, akkor érdmes részt venni a 10-es csarnokban rendezett konferencián.

Kisipari központ

A 9-es vásárcsarnokban rendezett Kisipari Központ az iparosok fő találkozóhelye a glasstec szakvásáron. A 9-es és 10-es csarnokban a kiállítók az üveg kisipari megmunkálására összpontosítanak.

A Kisipar ÉLŐBEN témája idén az „Üveg megmunkálása: a raktártól a késztermékig” lesz. A teljes folyamatláncot leképező és egyes gyakorlati mozzanatokat megmutató állomásokon az üvegfeldolgozó ágazatokat képviselő látogatók megismerhetik, hogy milyen követelményeket támasztanak velük szemben, milyen folyamatok és termékek könnyítik meg a megmunkálást, és hogy miként szállítjuk az üveget.

A Kisipari Központ kínálatát az üveg műtárgyakat felvonultató "glass art" különbemutató teszi teljessé.

A nemzetközi hírű galériáktól érkező kiállító művészek kínálata az üvegedényektől az üvegszobrokon át az üvegfestészetig terjed.

A "glasstec challenge" egy további új fénypontja a szakvásár programjának. A harmadik évfolyamos szakmunkástanulók a szakvásár időtartama alatt egy verseny keretében mérik össze tudásukat különböző üvegtárgyak készítésével.

START-UP ZÓNA

A 10-es csarnokban található az induló üvegipari vállalkozásokat bemutató új START-UP ZONE. Az új alapítású nemzetközi itt kapnak lehetőséget arra, hogy: bemutassák ötleteiket a rangos szakmai közönség előtt, találkozzanak számos, döntésekért felelős vezetővel, és hogy új befektetőket találjanak.

A glasstec egyik védjegye a résztvevők kiemelkedően magas beruházási hajlandósága. Ha bővebben is érdekli, hogy milyen feltételekkel vehet részt a START-UP ZONE programjában, kérem, forduljon a haza képviseletet ellátó BD-EXPO Kft - hez.

Csarnokkiosztás

A szakvásárt a 9-estől a 17-esig terjedő csarnokokban, összesen tehát kilenc vásárcsarnokban rendezzi meg. A 9-es, 10-es és 11-es csarnokban a látogatók a kisipari termékeket, valamint az üvegtermékeket és az üveg alkalmazási lehetőségeit ismerhetik meg élőben. A 12-es csarnokban, valamint a 14-estől a 17-esig terjedő csarnokokban az üvegmegmunkálás és üvegfeldolgozás minden részéletét ismerhetik meg.

A 14-es vásárcsarnokban az üvegmegmunkálási technológiák mellett a mérés- és szabályozástechnikai, valamint vizsgálati és szoftverkészítő vállalatok találhatók. Az üveggyártási és síküveg-gyártástechnológiai kínálat a 13-astól 16-osig terjedő vásárcsarnokokban helyezkedik el.

Akik az öblösüvegek gyártási- és megmunkálási technológiái iránt érdeklődnek, azok a 13-as és 14-es csarnokot keressék fel.

Online szolgáltatások

A www.glasstec.de honlapon megtalálhatók a vásárlátogatás előkészítéséhez szükséges minden információ.A csarnokok kiállítási területének kiosztása jelenleg még zajlik, amennyiben tehát kiállítónak kíván jelentkezni, akkor ezt a BD-EXPO Kft - nél még megteheti.

 

Magyarországi kiállítók Standszám
Glastronic Hungary Kft.  17 / A26
MOTIM Zrt. 13 / B13
Refmon Zrt.  13 / E19
Ross Mould Nemzetközi Kft. 13 / C72

Nyitvatartás: 2018. október 23-26. között naponta 9.00 és 18.00 óra között.

Belépti díjak:

 • napi belépő:                                53,00 euró
 • napi belépő online elővételben:  38,00 euró
 • bérlet:                                         110,00 euró
 • bérlet online elővételben            90,00 euró       

Találkozzunk 2018. október 23-26 között Düsseldorfban az glasstec szakvásáron!

www.glasstec.de

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft, Máté Szilvia

Tel.: 1/346-0273, 20/977-9953

E-mail: office@bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek