Mit sütöttek ki a japán gépgyártónál?

Kóstoló a MAZAK júniusi grillpartiján bemutatott gépekből

2012. június 08., péntek, 07:54

Címkék: Best Of CNC grillparti Mazak Mazatrol megmunkálás sandvik Sóskút szerszám Walter Tool

Grillpartival egybekötött gépbemutatót és szakmai napot rendezett június első hetében sóskúti telephelyén a Yamazaki Mazak Magyarország. A termelékenység témájában elhangzó előadások mellett – élő demonstráció keretében – a Mazak-gépek teljesítményéről is meggyőződhettek az érdeklődő szakemberek.

Szembetűnő változások tapasztalhatók a hazai szerszámgép piacon: egyre több üzem fordul a minőségi, akár csúcskategóriás berendezések felé a szigorú megbízói kritériumok vagy a korábbi üzemeltetési tapasztalatok miatt. A prémiumszegmensbe tartozó japán Mazak magyarországi képviselete ezért is tartotta fontosnak, hogy élő bemutató keretében tárja a hazai szakemberek elé, mire képesek az élvonalbeli megmunkálóközpontok. A grillpartival egybekötött szakmai napon a felhasználók hasznos tanácsokat kaphattak arról, hogyan „konvertálhatják” kézzelfogható üzleti előnyökre a fejlett műszaki megoldásokat. A Mazak gépmegoldásokat mutatott be kis sorozatszámú, többféle alkatrész hatékony megmunkálására, nagy teljesítményű és nagy sebességű megmunkálásra sokféle alkatrész esetén, ultra-nagy sebességű technológiák alkalmazására többfajta kicsi-, vagy közepes sorozatszámú gyártás során, valamint többfunkciós megmunkálásra.

 

Három nap alatt közel háromszáz szakember kereste fel a MAZAK szakmai bemutatóját Sóskúton

 

Többet várhat el kevesebbért


QUICK TURN SMART

Egyszerűsített 2- és 3-tengelyes esztergálás nagy teljesítményű jellemzőkkel, meglepően alacsony árszínvonalon. A megszokottól eltérő felszereltség tartalmazza a közvetlenül meghajtott orsókat, a lineáris vezetéket, egy kompakt, gyorsan forgó revolver fejet és az NC-szegnyerget. Nagy pontosságú körkörösség és felületi simaság a modern tervezésű motor orsónak és a MAZATROL Smart submicronos vezérlésnek köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy a programozási idő a negyedére csökkenjen a hagyományos programozáshoz képest. Ez a tulajdonság különösen hatékony kis sorozatszámú, többféle alkatrész megmunkálása esetén. Összességében tehát nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosító megmunkálási teljesítmény, ergonomikus design a kényelmes üzemeltetésért, nagy ablak, automatikus szerszámhosszmérő rendszer, intelligens karbantartási támogatás, querty billentyűzet, forgó skálás kapcsolók, kényelmes karbantartásra tervezve.

 

QUICK TURN SMART 200M - teszt előtti pillanat
 

Kompakt gépkonstrukció a nagy termelékenyég eléréséhez kiváló értéken
 

VERTICAL CENTER SMART

A VERTICAL CENTER SMART 430A/530C függőleges megmunkálóközpont a termelékenységet a nagy pontossággal és a magas megbízhatósággal párosítja olyan teljesítményen, amelyet már régóta keres. Kiváló értéken biztosít nagy teljesítményű és nagy sebességű megmunkálást sokféle alkatrész esetében. A hagyományos MAZATROL SMART CNC rendszer könnyű gépkezelést és magas megbízhatóságot biztosít. További tulajdonságaként a CNC rendszer lehetőség nyújt akár EIA/ISO akár párbeszéd alapú programozáshoz is. A Smart sorozat tervezésekor figyelembe vették a termelékenység növelését, a kis helyigényt és a környezetbarát szempontokat.  A 40-es kúpvégződésű és maximális 12 000 fordulat/perc sebességű főorsó a növelt előtolási sebességekkel együtt gyors megmunkálási lehetőséget biztosít.

 VERTICAL CENTER SMART 530C
 

Új-generációs, világszínvonalú vízszintes megmunkáló központok
 

HORIZONTAL CENTER NEXUS

A „NEXUS II család” tagjaiban megtalálható az a fejlett technológia, termelékenység és érték, amelyet minden felhasználó keres. Ezek a vízszintes megmunkáló központok nagyobb megmunkálási stabilitást, biztonságosabb üzemeltetést, és könnyebb használatot tesznek lehetővé a hatodik generációs CNC rendszer, a MAZATROL MATRIX NEXUS segítségével. A HCN 4000-II lerövidítheti a forgácsolási időt korszerű szerszámok használatával, és ultra-nagy sebességű technológiákkal minimalizálva a nem forgácsolással töltött holtidőt többfajta kicsi-, vagy közepes sorozatszámú gyártás során.

 HORIZONTAL CENTER NEXUS 4000-II
 

Többfunkciós megmunkálás – most ön is megteheti!
 

INTEGREX j-SOROZAT

Az INTEGREX minden üzemben megkönnyíti az első lépést a többfunkciós megmunkálás felé.
A meglepően alacsony beruházási árszínvonal, a kevesebb személyi költség és a gyorsabb átállás csak néhány azon előnyök közül, amelyek növelik a termelékenységet és a jövedelmezőséget. Az új INTEGREX j valamennyi üzem számára az INTEGREX-et jelenti – így annak, aki sokféle alkatrész esztergálását és megmunkálását tervezi, érdemes számításba vennie a többfunkciós megmunkálást. Gyorsabb, egyszerűbb, termelékenyebb és megfizethetőbb, mint valaha. Az új INTEGREX j-szériára minden megmunkáló üzemnek szüksége van. Az INTEGREX gyorsabb, könnyebb, termelékenyebb és megfizethetőbb megoldást kínál, mint eddig bármilyen más gép.

 INTEGREX j-300
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek