MES az ipari gyártási környezetben

Partnerségre lépnek a Glaub csoport és a Critical Manufacturing

2021. május 04., kedd, 21:34

Címkék: automatizálás digitalizálás elektronikai ipar ipar 4.0 ipar robot MES PLC robot robotika

A Glaub Automation Kft anyavállalata, a Glaub Automation & Engineering GmbH, az automatizálás és az ipari szoftverszolgáltatások szakértője örömmel jelenti be, hogy a Critical Manufacturing legújabb szolgáltatási és referálási partnerévé vált. A Critical Manufacturing, amelynek székhelye Portugáliában található, irodái Németországban, az USA-ban és Kínában találhatók, a legkorszerűbb, az Ipar 4.0-ra kész MES (Manufacturing Execution System) szoftvert kínálják olyan csúcstechnológiájú komplex, diszkrét iparágak számára, mint például az elektronikai, a félvezető és az orvostechnikai eszközök gyártása.

A családi tulajdonban lévő, közepes méretű, német és magyar telephellyel rendelkező Glaub Automation & Engineering GmbH nemzetközi szinten több mint 40 éve szolgálja a különböző iparágakból származó ügyfeleit. „Örülünk, hogy a Glaub csoport szolgáltató és ajánló partnereink között tudjuk" - mondta Tom Bednarz, a Critical Manufacturing régióért felelős vezetője. „Az elektronikai és autóiparban az MES, PLC és robotikai projektekben szerzett hatalmas tapasztalatuk azt jelenti, hogy ügyfeleink gyors és megbízható szolgáltatásra számíthatnak. A Glaubot különösen a német és magyar szakértői csapatuk miatt választottuk partnerünknek, ratjuk keresztül ügyfeleinket még jobban, a saját nyelvükön tudjuk kiszolgálni, így elősegítve az Ipar 4.0 terjedését.”

„A Critical Manufacturing MES tökéletesen kiegészíti a szolgáltatásaink portfólióját" - mondta Karsten Renz, a Glaub Automation & Engineering GmbH vezérléstechnikai vezetője. „Teljes körű láthatóságot kínál a termelésben, csökkenti a költségeket és könnyen beilleszthető a meglévő informatikai infrastruktúrába a teljes ellátási láncban, ügyfeleink igényeihez igazodva. Közös célunk, hogy elősegítsük az Ipar 4.0 piaci bevezetését, és támogassuk a gyártó vállalatokat abban, hogy versenyelőnyre tegyenek szert a gyáraikban Európa-szerte.”

Az MES által támogatott gyártás hatalmas versenyelőnyt biztosít a gyártóknak a fokozott hatékonyság miatt és egyértelmű utat jelent a „jövő gyára” felé. Az adminisztratív erőfeszítések jelentősen csökkennek, az átláthatóság nő, és ez jelentősen javítja a minőséget. A gyártásban meglévő nagy változatosság sokkal könnyebben kezelhető egy MES-sel, ami valós idejű hozzáférést is ad a termelési információkhoz. A „Nulla hiba”-cél, amelyre sok vállalat törekszik, elérhető közelségbe kerül, a teljes nyomonkövethetőség a kockázatok minimálisra szorításával biztosítja a kiváló minőségű termelést. A modern MES összekapcsolja a tervezést, a gyártást, a termelési adatok gyűjtését, az elemzéseket és a jelentéskészítést, hogy ezek mind rövid időn belül jelentős eredményeket tudjanak nyújtani - gyártási helyszíneken és országhatárokon átívelően.

A Glaub Csoport csatlakozik azon nemzetközileg elismert vállalatok egyre növekvő listájához, amelyek már tagjai a Critical Manufacturing partner közösségének. A Glaub szakértő szoftvermérnökei, akik a salzgitteri és a budapesti irodákban dolgoznak, sokéves tapasztalattal rendelkeznek az autóipar, az elektronika és az egészségügy komplex gyártási környezetében. Otthonosan mozognak az olyan magasan automatizált gyártási technológiákban is, amelyek magasabb szintű vezérlőrendszerekhez kapcsolódnak – ilyeneket használnak pl. a biztonság szempontjából kritikus alkatrészek, mint az ABS-rendszerek gyártásánál is. A Glaub munkatársai számára gyakori feladat a nyomkövetési adatok összegyűjtésének, az állomások és az irányító rendszer között a beállítási és ütemezési adatok cseréjének, az ERP-vel való kommunikációnak, valamint a gyártósori KPI-ok kiszámításának a lehetővé tétele. A csomagolási és logisztikai folyamatok leképezése és kiértékelése, valamint az adatok webes interfészeken és adatbázis-eszközökön keresztüli megjelenítése szintén gyakran elengedhetetlen, csakúgy, mint a valós idejű biztonságos hálózati kommunikáció. „Az MES-rendszernek alapvető szerepe van az Ipar 4.0-ra vezető úton" - mondta Karsten Renz. „A Critical Manufacturing-gel együtt várakozással tekintünk arra, hogy ügyfeleinknek segítséget nyújtsunk rövid távon a hatékonyság növelésében és a költségek csökkentésében, valamint hosszútávon az üzemi folyamatok globális optimalizálásában."

www.glaub.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek