Megkezdi működését a Mazak legújabb gyára, az Inabe

2018. június 13., szerda, 20:00

Címkék: forgácsolás gyár megnyitó szerszámgép szerszámgépipar Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak bejelentette, hogy az építési munkálatok lezártával az új Inabe Gyár, mely Inabe városban, Mie prefektúrában kapott helyet, megkezdte gyártó tevékenységét.

Az új gyár, mely nagy, öt oldal megmunkálására képes- és öt tengelyes szerszámgépeket gyárt, a nagy szerszámgépek iránti növekvő igények kielégítésére jött létre, mely leginkább a  repülőiparban, az építőiparban és az energiaiparban jelentkezik. Az Inabe Gyár a hatodik Mazak gyár Japánban.

Az Inabe Gyár építési munkálatai 2016-ban kezdődtek, az első szakasz 2018 februárjában lett kész. Ezzel a Gifu prefektúrában található Minokamo gyárból a nagy szerszámgépek gyártása átkerült az Inabe gyárba. Az új gyárral a teljes gyártó kapacitás Japánban 20 százalékkal növekedett.

A jelenleg is erős szerszámgép piacon további erősödés várható a termelés területén, az új gyárral pedig még hatékonyabbá válik a hazai és tengerentúli piacok kiszolgálása.

Az Inabe Gyár

Az Inabe Gyár áttekintése

  • A gyár neve: Inabe Gyár
  • Címe: Inabe-város, Mie prefektúra
  • Teljes földterület: 115,000m2
  • Alapterület: 33,000m2 az első építési szakaszban
  • Termékek: Nagy, öt oldal megmunkálására képes-, és öt tengelyes megmunkáló központok valamint kis/közép méretű függőleges megmunkáló központok.
  • Beruházás: 16.0 milliárd japán yen (első építési szakasz)

Az Inabe Gyár főbb jellemzői

[Az építőipar és a repülőipar által használt nagy megmunkáló gépek gyártó üzeme]

  • Plafon magasság 19 méter - az eddigi legmagasabb Mazak üzem

A 19 méteres plafon magasság illetve a 13 méteres daru magasság (A-D öböl) megfelelő kapacitást biztosít a nagy szerszámgépek gyártásához. Referencia: Minokamo Gyár1 plafon magassága: 16 méter, daru magassága: 8 méter 

  • Masszív alapozás a nagy, magas pontosságú szerszámgépek gyártásához

A beállítások és ellenőrzések során fellépő rezgés megelőzésére a gyár 1 méter vastagságú megerősített beton alapozással rendelkezik ezzel biztosítva a szerszámgépek nagy pontosságú összeszerelését.

 [A gyárban folyamatos a hőmérséklet szabályozás, korszerű a klíma rendszer és a világítás.]

A gyárban a belső hőmérséklet ingadozása 10 méter magasságig maximum ±1 celsius fok lehet, a hőmérsékleti változásokból fakadó hatások kiküszöbölése érdekében. A magas hatékonyságú környezeti szabályzó rendszer és gyári világítás jelentősen alacsonyabb energiaigényű a hagyományos rendszerekhez képest.

[Tágas teszt-vágó és turn key terület]

A tágas alapterület hatékonyan használható a tesztvágásokhoz és kulcsrakész beállításokhoz használt nagy szerszámgépek bemutatására. 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek