Megjelent a 2020 decemberi Beckhoff Magazin

2020. december 10., csütörtök, 16:23

Címkék: automatizálás Beckhoff Beckhoff Automation folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés

A kiadvánnyal korábban csak nyomtatott formában, többnyire rendezvényeken találkozhattak az Olvasók, a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt azonban digitális formában is elérhetővé vált.

Büszkék vagyunk arra, hogy a nyár folyamán 11 harmadéves mechatronikai mérnök hallgató sikeresen teljesítette nyári szakmai gyakorlatát a Debreceni Egyetemen található Beckhoff automatizálási laborban.

A koronavírus okozta megváltozott körülményekhez igazodva sajnos a meg-szokott fórumokon személyesen nem tudtunk találkozni Partnereinkkel, de igye­keztünk online jelenlétünkkel pótolni ezt a hiányt. Az őszi időszakban webinár­sorozatot szerveztünk, amely igen sikeresnek bizonyult, továbbá részt vettünk néhány online módon megvalósult konferencián és szakkiállításon, és képzé­seink jelentős részét sikerült online formában elérhetővé tenni.

A fejlesztés sem állt meg, számos új termékünk került bevezetésre, amelyek közül kiemelném az AMD-processzorokkal szerelt új CX20x3 beágyazott PC-ket, a masszív kivitelű fémházba épített teljes szervohajtás funkcionalitású ELM72xx-sorozatú EtherCAT-terminálokat, a 18 új eszközt tartalmazó 24/48 V kimeneti feszültségű, kompakt és univerzális PS-sorozatú tápegység-családot, valamint az ipari környezetben népszerű, Unix-kompatibilis, nyílt forrású FreeBSD-t TwinCAT runtime-mal kombináló TwinCAT/BSD operációs rendszert. A TwinCAT Cloud Engineering a fejlesztőkörnyezetet emeli át a Felhőbe, ezáltal könnyítve a fejlesztők életén – nem csak a fejlesztés, hanem az online oktatások során is biztonságos megoldást kínálva.

A lézerberendezések és célgépek gyártásával foglalkozó Plasma-Tech Systems Kft., amely 2016 óta a VESZ-MONT csoport tagja, Beckhoff vezérléssel működő saját fejlesztésű CNC-lézervágót fejlesztett. A sikeres együttműködésről bőveb­ben olvashatnak a kiadványban.

 

Jó egészséget és jó olvasást kívánok!

Perecz Tamás,

ügyvezető igazgató

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek