Magyar kiállítók a brnói MSV szakkiállításon

2019. november 06., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás Brno Csehország export gépipar ipar 4.0 kiállítás MSV MSV 2015 MSV 2016 okosgyár

A mintegy 10 millió fős felvevőpiaccal, valamint a régió egyik legfejlettebb gazdaságával rendelkező Csehország kiváló célpiac a magyar vállalkozások számára. Ezt felismerve nagyszámú, összesen 22 magyar kiállító regisztrált az ide MSV szakvásárra, részben egyéni kiállítóként, részben a közösségi stand kedvező feltételeit kihasználva. Milyen eredményekkel?

Marcalek Péter ügyvezető igazgató, Inno-cast Hungary Kft.

Első alkalommal vehettünk részt a CED segítségével az MSV kiállításon. A kiállítás mind az öt napja nagyon jó hangulatban telt, és a CED-től sok segítséget kaptunk a zökkenőmentes lebonyolításban. A látogatói szám igen magas volt, de véleményem szerint a vásár időtartama feleslegesen hosszúra nyúlt, a közönség 90%-a három napra (kedd, szerda, csütörtök) időzítette a látogatását. Cégünk profilja, a nyomásos öntőszerszám tervezés, a könnyűfém öntvények fejlesztése és az öntészeti szimulációs analízisek készítése eltért a vásár gépipari és automatizálási fókuszától, így a sok látogató ellenére is kevés volt az öntészetben érdekelt résztvevő. Nem tartom valószínűnek, hogy két év múlva ismét részt veszünk a vásáron, de az itt szerzett tapasztalat mindenképpen fontos, és segíti a további munkánkat.

Taskó Tibor értékesítési vezető, Rimóczi és Társa Kft.

Első alkalommal állítottunk ki Brnóban, és igyekeztünk teljes képet adni cégünk ipari szűréstechnikai termékeket és szolgáltatásokat felölető kínálatából. Elsősorban cseh cégek karbantartási és műszaki vezetői keresték fel standunkat a fém-, a műanyag-, valamint a papíripar területeiről. Nagyon jó benyomásokat szereztünk a vásáron megszerzett kapcsolatok potenciáljáról. Az első megkeresést követően három hónap és egy év közötti idő kell ahhoz, míg egy új kapcsolatból üzlet lesz, amit a leveleken kívül a telefonos, illetve személyes megkeresések gyorsíthatnak fel. Az MSV infrastruktúrája és szervezettsége megfelelő volt, de a kiállító részéről is fontos a hitelesség, a megjelenés minősége, a releváns információk gyors átadása, valamint a visszakeresés gyorsasága. Úgy tervezzük, hogy visszatérünk még kiállítóként Brnóba.

Perecz Péter ügyvezető igazgató, Haris Digital Engineering Kft.

Első alkalommal állítottunk ki az MSV-n. A visegrádi országok egy nagyon fontos célpiac a számunkra – részben a nagyszámú gyártó cég, részben az alacsony termelékenység miatt –, és fontosnak tartom, hogy már kis cégként is időben megjelenjünk a külpiacokon. A kiállításon a gyártási adatok gyűjtésére és elemzésére kifejlesztett alkalmazásunkat mutattuk be. Nagyjából egytucatnyi potenciális vevővel találkoztunk, de az üzletipartner-keresés terén is nagyon ígéretes kapcsolatokra tettünk szert, amik jelentősebbnek is látszanak, mint az értékesítési ügyfélkör bővítése. Most igyekszünk online megbeszéléseket indítani, és jobban megismerni az ügyféligényeket. Egy korábbi kiállítás tapasztalataiból kiindulva az MSV-re leegyszerűsítettük az üzeneteinket, és automatizáltuk a folyamatokat, hogy még gyorsabban jelezhessünk vissza a kiállításon megismert cégeknek. A potenciális eladók és vevők egymásra találását segítő eszközök elég esetlegesek voltak, ezért a kiállítás utolsó két napját arra használtuk, hogy az általunk előzetesen érdekesnek ítélt kiállítókat felkeressük – ami nem volt egyszerű, mert sok esetben ők is ezt csinálták ugyanakkor. Brnóban megismertük a CED eszközrendszerét, és nincs kizárva, hogy jövőre már együtt is megjelenjünk valamelyik közép-európai szakvásáron.

TechMonitor-összeállítás

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek