LNG-hajtású óriás tartályhajót bérelt a TOTAL

2020. április 21., kedd, 19:09

Címkék: hajózás olaj olajipar tengeri szállítmányozás TOTAL

A Total aláírt egy úttörő megállapodást az első két LNG–hajtású óriás tartályhajójának (VLCC) bérléséről. A két hajó, amelyek egyenként körülbelül 300 000 tonna kőolaj szállítására képesek, 2022-ben érkeznek meg, és csatlakoznak a Total bérelt flottájához. Ezeket a VLCC-ket a malajziai hajótulajdonos AET-től veszi bérbe a vállalat.

A hajókat LNG-meghajtással fejlesztették ki, hogy csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását és a legújabb technológiákkal tovább csökkentsék fogyasztásukat.

„Az LNG a legjobb és azonnal elérhető megoldás a hajózás környezeti lábnyomának csökkentésére.” – emelte ki Luc Giellet, a Total hajózásért felelős alelnöke. „Az LNG használata bérelt hajóink üzemanyagellátására szemlélteti szándékunkat, hogy tevékenységünkkel csökkentsük a szén-dioxid lábnyomunkat. Ezzel a döntéssel ismét megerősítjük pozitív hozzájárulásunkat a fenntartható ipari hajózáshoz és elkötelezettségünket az LNG tiszta tengeri üzemanyagként történő használatának kiterjesztése mellett.”

A két LNG-hajtású óriás tartályhajó hajó (VLCC) LNG ellátását a Total Marine Fuels Global Solutions, a Total dedikált partnere fogja ellátni, amely az üzemanyagraktározási tevékenységekért felel világszerte.

Az LNG mint tengeri üzemanyag a legjobb és azonnal elérhető megoldás a tengeri szállítás környezeti lábnyomának csökkentésére.

A környezetvédelem területén valódi technológiai áttörésnek számító LNG, a jelenleg elérhető legjobb és technológiailag bizonyított megoldás a tengeri szállítmányozás környezeti lábnyomának csökkentésére. A jelenlegi fűtőolaj hajtású hajókkal összehasonlítva, használata az alábbi csökkenéseket eredményezi:

  • Kén-dioxid kibocsátás 99%-os;
  • A finom részecskék kibocsátásának 99%-os;
  • A nitrogén-oxid kibocsátás akár 85%-os;
  • Az üvegházhatású gázok kibocsátásának kb. 20%-os.

A Total, a második legnagyobb privát globális LNG ellátó

A Total vállalat a második legnagyobb privát globális LNG ellátó, 2025-ig 50 millió tonnás éves teljes portfólióval és 10%-os világpiaci részesedéssel. A 2019-ben több mint 34 millió tonnás LNG kezelésével, a csoportnak szilárd és szerteágazó pozíció vannak az LNG értékláncban. Katarban, Nigériában, Oroszországban, Norvégiában, Ománban, Egyiptomban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Államokban, Ausztráliban vagy Angolában található cseppfolyósító üzemei révén a vállalat minden piacon értékesít LNG -t.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek