Lehet, hogy Önnél van Magyarország legrégebbi FANUC gépe?

Ha igen, akkor Ön nyert! Kampányt indít a japán gyártásautomatizálási óriás, hogy megtalálja Magyarország leghosszabb ideje szolgáló FANUC berendezését

2021. március 05., péntek, 06:00

Címkék: díj elektromos fröccsöntőgép eszterga Fanuc ipari robot lézeres vágás lézervágó nyeremény préstechnika

Vajon melyik üzemben dolgozik hazánk legmegbízhatóbb FANUC eszköze? Idejét se tudni már, mikor állt munkába, de az eszköz még mindig hasznot hajt? A sokat megélt burkolat mögött még ma is hasznos technológia áll? Pályázzon gépével a nyereményjátékra, és rendkívül értékes ajándékokban részesülhet!

Meddig terjed a megbízhatóság?

A FANUC közel 70 éve gyárt CNC-vezérléseket, szervomotorokat, szerszámgépeket, fröccsöntőgépeket, szikraforgácsolókat, robotokat, nano-megmunkálógépeket és egyéb gyártásautomatizálási és termelési eszközöket. Emellett számos eszterga, présgép, lézervágógép és célgép működik a japán gyártó vezérléseivel és szervotechnológiájával. Nem kérdés tehát, hogy a gépek és részegységek kiállják az idők próbáját, és hosszú évtizedeken át szolgálják használójukat, de vajon mi a rekord ebben a nem mindennapi versenyben? Erre keres most választ a FANUC hazai lányvállalata.

Bagdi Attila, a FANUC Hungary Kft. marketingspecialistája

„Ismerünk olyan gépeket, amelyek több évtizede teljesítenek szolgálatot Magyarországon, de van egy olyan érzésünk, hogy ezzel csak a felszínt érintjük – mondta Bagdi Attila, a FANUC Hungary Kft. marketingspecialistája. – A nyereményjáték egyik célja az, hogy képet kapjunk a FANUC berendezések tényleges megbízhatóságáról. A pályázat másik célja, hogy kapcsolatot építsünk az idős FANUC gépek használóival, és támogatást nyújtsunk számukra a további felhasználáshoz.”

Gépmatuzsálemek Nyugatról

A 70-es évektől már érkezhettek FANUC vezérlésű gépek Magyarországra, de a szerszámgépek beáramlása jellemzően a 80-as évektől erősödött fel, az európai képviseletek megnyitásával. Közvetlen FANUC-képviselet akkoriban nem volt Magyarországon, hanem más nyugat-európai képviseletek vagy gépkereskedők értékesítettek berendezéseket a vasfüggönyön túlra, illetve szakmai kiállításokon is meg lehetett vásárolni egy-egy darabot.

„A 80-as, 90-es években gyártott géppel már jó eséllyel lehet pályázni Magyarország legrégebbi FANUC berendezésének kitüntető címére és persze a nyereményre – jelentette ki Bagdi Attila. – A 80-as évekből több gép is ismert, ezért az esztergák, a megmunkálóközpontok és a présgépek terén nagy versenyre számítunk. Az ipari robotjainkat először 1974-ben telepítettük a saját gyárainkban, Japánban, melyeket ’77 óta kereskedelmi forgalomba is hoztunk az ipar számára. Nagy eséllyel a 90-es és 2000-es évek modelljei már megtalálhatók Magyarországon, de ha valaki fiatalabbat birtokol, az se habozzon, és küldje el a pályázatát!”

Pályázni bármilyen FANUC géppel, részegységgel, alkatrésszel lehet

A kampány keretében pályázni lehet minden teljes géppel és részegységgel, amely FANUC gyártmány, vagy FANUC részegységek vannak beszerelve, illetve ha közös márka alatt szerepel más gyártóval (pl. GE FANUC, Matra FANUC, Seiki FANUC stb.), és működőképes. A FANUC abszolút helyezéseket, illetve kategóriagyőzteseket is jutalmaz, valamint meghirdet két különdíj kategóriát a már nem működő gépek és részegységek számára, valamint az olyan különlegességnek számító FANUC megoldásoknak, amelyek ma már kuriózumnak számítanak az iparágban. A FANUC Japán Javítóközpontjában például alkalmanként feltűnik egy ipari forradalmi, lyukkártyaolvasós vezérlés is, amelyet egy présgépet használó elégedett ügyfél használ a mai napig – így ki tudja, mi minden lapulhat a magyarországi üzemek vagy oktatási intézmények laborjainak mélyén? A referenciapont a gépben fellelhető legidősebb FANUC alkatrész és az adatlapon szereplő dátum. Ebből a szempontból nem számít, hogy a gép átesett-e korábban felújításon.

Azok is bátran pályázhatnak, akik csak szuvenírként tartottak meg régi FANUC gépeket, gépelemeket, hiszen a különdíj épp számukra jelent nyerési esélyt.

A pályázat keretében mind a beküldő munkavállalókat, mind a gépet használó cégeket díjazzák, és minden pályázó munkavállaló garantált ajándékban részesül, melyen felül még sorsoláson is részt vesz. A fődíjak közt olyan exkluzív díjak szerepelnek, mint a FANUC Európai Javítóközpontjának meglátogatása, szabadon választott FANUC Akadémia képzések, professzionális gépállapot-felmérések, robotizálhatósági konzultációk, műszaki támogatási kedvezmény csomagok, gépkiszolgáló kobot kedvezmények és FANUC referenciafilm-készítési lehetőség.

„A kuriózumok, régi, már nem működő alkatrészek esetében könnyen elképzelhető, hogy a tulajdonossal egyeztetve a FANUC bemutatótermében találnánk neki méltó helyet – persze, hacsak az ügyfél nem kívánja, hogy újra életre keltsük a javítóközpontunk nyújtotta lehetőségek révén” – tette hozzá Bagdi Attila.

Pályázási időszak: 2021. február 1 – 2021. április 26.

Eredményhirdetés: 2021. május 3.

Díjátadó: 2021. május 10-13. között az Ipar Napjai kiállításon

 

A pályázás menete, további információ és a nyeremények a következő linken érhetők el:

További információ: marketing@fanuc.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek