Kiállítói vélemények a MACH TECH – Ipar Napjai 2019 kiállításokról

2019. május 29., szerda, 12:09

Címkék: automatizálás gépipar Ipar Napjai 2018 kiállítás kiállító Mach-Tech

Rieth Thomas társtulajdonos, Ge-Co Kft.

Bár kevesebb géppel jöttünk, mint két évvel ezelőtt, az általunk képviselt márkák közül mindegyikből megtalálható volt legalább egy modell a standunkon – ez a minimum a tisztességes és eredményes képviselet ellátásához. A kiállítás legnagyobb hasznát és célját a kapcsolatok ápolásában látom, hiszen minket és a termékeinket a potenciális piacunk 80-90 százaléka személyesen is ismer. Az idén nálunk található újdonságok fókusza az automatizálás és az ipar 4.0 területén kínált megoldásaink.

A szabadon álló szerszámgépekkel kapcsolatban nem is várható el, hogy a szakmabeli látogatók rácsodálkozzanak bármire. Egy ilyen kiállításra kilátogat akár 18 000 ember is, mégis az egy kezemen meg tudom számolni az idén itt megismert új ügyfeleket, és ez elmondható a saját rendezvényeink látogatóiról is. A siker így matematikailag mérhetetlen, inkább az általa keltett emóciók, érzések döntik el, hogy megérte-e az itt töltött négy nap. Igyekeztünk az ügyfeleink által elvárt színvonalhoz méltó standot készíteni, a körülöttünk lévők is kitettek magukért, így elmondhatom, hogy jó érzésekkel zártuk a kiállítást. Az ipari trendeket figyelve nem meglepő, hogy idén a legtöbb kiállító az automatizálási megoldásokra helyezte a fő hangsúlyt.

Kovács Gábor ügyvezető igazgató, DMG MORI Hungary Kft.

A bestseller gépeinket – CMX 600 V, harmadik generációs DMU 50, CLX 350 eszterga, a második generációs Robo2Go, NRX 2500 univerzális eszterga GX5 gantry munkadarab-adagolóval, illetve Lasertec SLM 30 porágyas 3D nyomtató – mutattuk be az idei Mach-Tech kiállításon azzal a módosítással, hogy szinte mindegyiken szerepet kapott valamilyen mértékű automatizálás. Az automatizálás mellett kiemelt figyelmet kaptak digitalizációs megoldásaink is: a CAM-rendszerek, a szoftvermegoldások és a technológiai ciklusok.

A szervezés oldaláról kellemes csalódásban volt részem; bár két nappal korábban elkezdtük az építkezést, mint mások, de minden kérésünket rugalmasan kezelték a szervezők. A látogatói létszám hozta a várakozásokat, de kevesebben ültek be a standokra konkrét ügyekről beszélni, mint amennyi nézelődő „turista” volt. Ezen a téren lehetne javulni, de összességében elégedettek vagyunk a kiállítás eredményével.

Wiefler Judit ügyvezető igazgató, GGW Gruber Hungary Kft.

A kézi mérőeszközökön kívül idén egy tengelymérő készüléket és két 3D mérőgépet mutattunk be a kiállításon. Újdonságnak számított az üzemi körülmények között is használható 3D mérőgépünk, amely ellenáll a gépek közvetlen közelében gyakori rezgéseknek, pornak és hőmérséklet-változásoknak. A kiállítás előtt természetesen elküldtük a meghívókat a meglévő partnereink számára, és a standon próbaméréseket is végeztünk az érdeklődők által hozott munkadarabokkal.

Úgy látom, hogy az Ipar Napjai növekvő pályán van. Kicsit tartottunk attól, hogy új csarnokba kerültek a méréstechnikai kiállítók, de tulajdonképpen elégedettek lehetünk a látogatói számmal. Jelenleg a beérkezett ajánlatkéréseket dolgozzuk fel, és az új üzleti kapcsolatokat igyekszünk elmélyíteni.

Péntek György területi értékesítési vezető, Haas Automation

A Mach-Tech kiállítás minden alkalommal nagyszerű kapcsolatépítési és kapcsolatápolási lehetőség. Az idei rendezvényen mutatkozott be a magyar ügyfelek előtt az UMC-1000 öttengelyes megmunkálóközpont, amin valós forgácsolási paraméterekkel élőben végeztünk demó megmunkálásokat. A standon helyet kapott még a MIDACO A40SD automatikus palettacserélő rendszerrel felszerelt VF-3SS nagy sebességű, függőleges megmunkálóközpont, valamint az ST-20Y hajtott szerszámos, Y tengelyes CNC-eszterga is. A legnagyobb érdeklődés az UMC-1000 és ST-20Y gépek iránt mutatkozott. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a standunkra látogatóktól, és különösen pozitív élmény volt, hogy a meglévő és potenciális ügyfeleink is várták az új modellek megtekintését, és nemegyszer kihangsúlyozták gépeink kiváló ár-érték arányát. Szívből reméljük, hogy az újdonságainkkal tovább tudjuk növelni ügyfeleink elégedettségét.

A kiállítást tekintve vegyesek az érzéseim: az első nap kivételével mindennap sok érdeklődővel találkoztunk, az összetételt illetően azonban idén több volt a nézelődő és kevesebb a konkrét beruházási szándékkel érkező ügyfél, mint két évvel ezelőtt. A Forma–1-es jelenlétünk és a standunkon kiállított versenyautó – mint legutóbb – idén is számos „műszaki embert” és „laikus” érdeklődőt vonzott hozzánk. Az elkövetkező hónapok döntik el, hogy tényleg csak feltérképezés zajlott-e a pavilonokban, vagy az üzletkötésekben is megmutatkozik a befektetett munka. Összességében elégedettek vagyunk, és pozitív élményekkel távoztunk az idei kiállításról. A parkolást és a közlekedés körülményeit leszámítva a szolgáltatások színvonala megfelelő volt.

Borbély Péter társtulajdonos, Origo CNC Kft.

Idén jellemzően Hyundai szerszámgépeket hoztunk ki a Mach-Tech kiállításra, a kínálatot idén egy Hanwha robot, illetve egy rúdadagoló egészítette ki. Ezek jelentik egyben a legfontosabb termékeket is az általunk képviselt portfólióban. A kiállításon számos komoly érdeklődővel találkoztunk, de ez a platform jellemzően árfelmérésekre szolgál azok számára is, akik valódi beruházási szándékkel érkeznek. Egy kiállításon ritkán köttetik üzlet, de nekünk egy meglévő vevőnkkel idén szerencsénk volt. Két nappal ezelőtt tönkrement az egyik szerszámgépe, ezért azonnali pótlásra volt szüksége. Némi kiállítási kedvezmény ösztönzésére a Hyundai KF 5600 háromtengelyes megmunkálóközpontot a standról azonnal az ügyfélhez szállíthattuk.

Bár itt a pavilonban ipar 4.0-ról beszélünk, odakint a parkolóban inkább az ipar 0.0 jellemző. A látogatói szám és minőség megfelelő, de a körülményekkel kezdeni kell valamit – itt nemcsak a megközelíthetőségre gondolok, hanem az energiaellátásra és egyéb szolgáltatásokra is. Az általunk képviselt márkák elvárják a kiállítási részvételt, de a saját döntésem alapján sem maradnék távol, hiszen a kapcsolattartás hosszú távon kifizetődik, és idén a várakozásokat meghaladó érdeklődést tapasztaltunk.

Bálint Anita junior manager, Lovász Forgácsoló http://www.lovaszkft.hu/Kft.

2019-ben mindhárom termékcsoportunkat – a Mitsubishi szerszámokat, a Heule gépisorjázókat, illetve az általunk szintén képviselt Vergnano üregelő tüskéket és lefejtő marókat – bemutattuk a kiállításon. A legnagyobb érdeklődés idén is a Mitsubishi forgácsoló szerszámok iránt mutatkozott. A standon lévő megmunkálóközpont egyértelműen jó döntés volt, sokan megtekintették a megmunkálást is, aminek keretében egy kovácsdarabot forgácsoltunk az általunk forgalmazott szerszámokkal. A látogatószám sokkal magasabb volt, mint két évvel ezelőtt, remélem, hogy ez a későbbiekben az üzletkötések számában is megmutatkozik. Bizonyos mértékű lassulás már érzékelhető az autóipar részéről, de ezt még túlzás lenne válságtünetnek nevezni. Alapvetően elégedettek lehetünk a kiállítás eredményességével, de az infrastruktúra és a szolgáltatások terén lenne hova fejlődni.

Eötvös Oszkár ügyvezető igazgató, AMT GEO-ART Kft.

Az Origo CNC Kft.-vel kötött stratégiai együttműködés keretében a kiállításon idén csak a Hyundai szerszámgépeket szerepeltettük. Sok régi partnerem – akik a váltásról eddig nem értesülhettek – meglepődött, hogy idén új céget és új gépeket képviseltem. Sok ügyfelemet a Heidenhain-képviselet folytatása érdekelte – ezen a téren is biztosítottam mindenkit, hogy továbbra is ellátom a Heidenhain-megoldásokkal kapcsolatos feladatokat. A Hyundai szerszámgépek felszereltsége és minősége sok régi ügyfelemet meggyőzte, akik ajánlatokat is kértek mind a megmunkálóközpontra, mind az Y tengelyes, hajtott szerszámos esztergára.

Kissé hullámzó volt a kiállítás látogatottsága, és még a második és harmadik napon is volt egy-egy óra, amikor szinte minden stand kiürült. Ez csak abból a szempontból meglepő, hogy a vége felé járunk a pályázati lehetőségnek, és a támogatási időszak végét megelőző utolsó Mach-Tech talán több érdeklődőt is megmozgathatott volna. Ezzel együtt nem volt kevés látogató, de a körülmények – a közlekedés vagy a mellékhelyiségek – nem javultak az elmúlt években, hanem sajnos inkább romlottak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek