Kapcsoljon Ön is időben!

2014. március 28., péntek, 10:56

Címkék: energiagazdálkodás Föld órája Schneider Electric villamos energia

A legelterjedtebb és legfontosabb energia a villamos energia, amellyel az élet minden területén találkozunk, ezért nem mindegy, hogy mennyit fogyasztunk belőle. A Természetvédelmi Világalap (WWF) idén is megrendezi a Föld óráját, melyhez hazánk 2008-ban csatlakozott.

 
A kezdeményezés keretében március 29-én 20:30-kor burkolózik majd sötétségbe a Föld egy órára. Az elmúlt években több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes akció célja, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, és az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése, illetve bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége. 
 
A felelősségvállalás fontosságára hazánkban a Schneider Electric kiemelten felhívja a figyelmet. Gondolta volna, hogy a magyarországi villamosenergia-fogyasztás 30 százalékkal több, mint amennyi erőforrás rendelkezésünkre áll? Éppen ezért fontos tisztában lennünk azokkal a megoldásokkal, technológiákkal, amelyekkel felvehetjük a harcot a felgyorsult klímaváltozás ellen. Ebben nagy segítségünkre lehetnek az energiamenedzsment szakértőjének innovatív megoldásai, melyekkel 30%-kal csökkenthetjük energiafogyasztásunkat. A Schneider Electric megoldásai és termékei ezen felül rendkívül széles palettát fednek le: a lakossági területtől a vállalati felhasználáson át egészen az ipari szektorig kínál energiatakarékos technológiát a piaci szereplők számára. 
 
A Föld órája 2013-ban Peruban © Miguel Bellido - WWF Peru
 
Az energiát számos módon előállíthatjuk, érdemes azonban a leghatékonyabb megoldást választani, hiszen a cél, hogy a legtöbbet hozzuk ki a megtermelt energiából. Hatékony eszközt jelentenek például az intelligens épületfelügyeleti rendszerek, melyekkel könnyedén elérhetjük, hogy villanyszámlánkon egyre kisebb szám szerepeljen. Az ilyen architektúrák részét képezik a folyamatosan „résen lévő” jelenlétérzékelők, amelyek automatikusan lekapcsolják az égve felejtett izzókat, továbbá a fűtő- és hűtőberendezéseket, valamint az árnyékolást szabályozó okosvezérlők.  Ezekkel a lehetőségekkel rengeteget tudunk spórolni, az így megtakarított villamos energiával pedig a Föld erőforrásait óvjuk. A világ összes energiafelhasználásának 72%-át kezelő Schneider Electric arra biztat mindenkit, hogy csatlakozzon az eseményhez. 
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek