Hulladék-innováció-együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött a Dron Industries és az OT Industrie

2014. december 13., szombat, 21:35

Címkék: alternatív energia hulladékfeldolgozás innováció zöld energia

Budapest, 2014. december 11., csütörtök (MTI) – Együttműködési megállapodást kötött az alternatív energiahordozót előállító szlovákiai Dron Industries és a komplex energiaipari megoldásokat nyújtó magyar OT Industries – jelentette be Polonyi István, a magyar vállalat elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kifejtette: az együttműködés keretében az OT Industries, az eddig a szlovákiai cég tulajdonában álló hulladékhasznosítási rendszer nemzetközi terjesztésén dolgozik. Egyebek mellett a magyar vállalat értékesíti a technológia felhasználási jogát és gyártja az eljáráshoz szükséges kulcsberendezéseket.
Németh Zsolt, a magyar energiaipari szolgáltató kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: a tervek szerint a technológia termékesítését követően, kormányzati szervekkel együttműködve magyar exporttermékként értékesítenék a találmányt, elsődlegesen az Európai Unió tagállamaiban, valamint Törökországban és Szerbiában. Farkas László, a Dron Industries ügyvezető igazgatója kifejtette: az innovatív módszer a használt gumiabroncsot és a szénhidrogén alapú hulladékokat dolgozza fel és alakítja át alternatív energiahordozóvá, illetve termékké. Ilyen például a megújuló olaj, ipari gáz, aktív szén és acél drót. István Gábor, a szlovák vállalat stratégiai igazgatója hozzáfűzte: az eljárással nyert fűtőolaj már eleget tett a megújuló energiákra vonatkozó Nemzetközi Fenntarthatósági és Szén-dioxid kibocsátási Tanúsítvány (ISCC) előírásainak. A hulladékhasznosítási tevékenységből származó alapanyag üzemanyag- komponensként szintén meg fog felelni az üvegházhatású gázok csökkentése érdekében létrejött Megújuló Energia Direktíva (RED) legújabb, szigorított szabályozásnak, mivel a megújult erőforrással kevert üzemanyag átlagosan 66 százalékkal kisebb mértékben járul hozzá a üvegházhatáshoz. Szilágyi András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetési főosztályvezetője rámutatott: az EU összes elvárását teljesítő szlovák szabadalom a fosszilis energiák egyik alternatívája lehet, amely a Déli Áramlat meghiúsulása miatt még inkább értelmet nyer, elősegítve a lokális forrásokra épülő zöld gazdaság kiépülését.

 

Forrás: (MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek