Harminckét gyárat látogattak meg egy nap alatt

Jelentős érdeklődés övezte az S&T FOCUS CAD/CAM/PLM rendezvényét

2013. március 27., szerda, 14:19

Címkék: ALTMob cad CAM Creo ESPRI CAM FOCUS Nyirő Ferenc plm S&T Consulting Hungary Kft. Windchill PLM

Zsúfolásig megtelt a Kongresszusi Központ 300 fős előadó terme március 20-án az S&T jubileumi rendezvényén. A cég 20 éve piacvezető szerepet tölt be a magyar High-End CAD/CAM/PLM piacon a Creo (régebbi nevén Pro/ENGINEER) szoftverrel és ebből az alkalomból egy különleges rendezvényre invitálta a mérnököket. A rendezvény kiemelt témája az autó- és beszállítói ipar volt.

A bevezető előadás visszarepítette a hallgatóságot a kezdetekhez, a magyar gépészeti CAD világ hőskorába. Izgalmas volt látni a Pro/ENGINEER 1.0 szoftverről bemutatott videót. A Pro/ENGINEER 1988-ban kezdte meg hódító útját a parametrikus, intelligens építőelem alapú és asszociatív technológiával világszerte. Magyarországon az első cégek 1993-ban kötelezték el magukat mellette, mára az ezerhez közelít a szoftvert alkalmazó cégek száma.

 

300 szakember, 40 előadó, számtalan újdonság

A jelen: Windchill PDM Essentials – új PDM megoldás kkv-k számára

A Windchill piacvezető PLM technológia, a világ olyan vezető cégei alkalmazzák, mint például az Airbus, a GE Healthcare, Continental, Hyundai-Kia, Vaillant. Az S&T a FOCUS-on jelentette be ennek a nagy teljesítményű PLM rendszernek a kimondottan kkv-k számára kifejlesztett változatát. A szoftver különlegességei:

  • Nemcsak a Creo, hanem olyan más CAD rendszerek adatait is kezeli, mint az Autocad, Inventor vagy a Solidworks.
  • Az MS Office integrációval a termékekhez kapcsolódó dokumentumok is egyszerűen rendszerezhetők, visszakereshetők.
  • A rendszer vizualizációs megoldásával a CAD rendszerrel nem rendelkezők is megtekinthetik a CAD modelleket, és méréseket is végezhetnek rajtuk.
  • -A beépített jóváhagyási mechanizmussal és életciklus kezeléssel automatizálhatók a legfontosabb termékfejlesztési folyamatok.


A rendszer nagy teljesítményű alaptechnológiája, gyors bevezethetősége és kedvező ára ideális választássá teszi a kkv-k számára.  

A jövő: S&T Start oktatási program

A jövő mérnökeit támogatva az S&T 2010-ben indította el országos CAD/CAM oktatási programját dr. Pálinkás József professzor, az MTA elnökének fővédnökségével. Eddig több mint 2000 diák töltötte le a Creo szoftvert a program keretében, amely most jelentősen kibővült és így még többet nyújt az oktatási intézményeknek és a diákoknak egyaránt. A program részeként 150 Creo CAD/CAM/CAE és 35 ESPRIT CAM tantermi licencet igényelhetnek díjmentesen az oktatási intézmények. A diákok szintén ingyenesen juthatnak otthon használható szoftverekhez. A FOCUS-on Raluca Toader, a PTC képviselője ismertette a Windchill for the Cloud megoldást,  aminek alkalmazásával az egyetemeken a tanárok és a diákok élesben gyakorolhatják a projekt alapú együttműködést.

 

 

A jövő alternatív autói Creo-val készülnek

A FOCUS-on bejelentésre került az S&T és az ALTmob Kft. stratégiai együttműködése. Az ALTMob Kft. szervezi a nagy népszerűségnek örvendő ALTrace című nemzetközi versenyt az alternatív hajtású járművek számára. A megállapodás értelmében az S&T díjmentes Creo szoftvert, támogatást és oktatást nyújt a versenyen induló, oktatási intézmények által delegált csapatoknak. 2014-től a versenyben csak CREO szoftverrel készült jármű modellekkel lehet indulni.

Creo 3.0 előzetes: a beszállítói ipar közös nyelve

Az érdeklődők betekintést nyerhettek a Creo ősszel esedékes új verziójába, a Creo 3.0-ba. A fejlesztés fő területe a minden eddiginél jobb multi-CAD képességek kialakítása volt. Az előzetes információk alapján az új verzió kiegészítő modulok nélkül közvetlenül olvassa a Catia, NX, Solidworks, Inventor és Autocad fájlokat, amik aztán egyszerűen szerkeszthetők a Creo direkt modellezési eszközeivel. A Creo ideális választást jelent az olyan autóipari beszállítói cégeknek, akik több gyártóval állnak kapcsolatban.

 

Skoda-Ikarus trolibusz

32 gyárlátogatás 1 nap alatt

A sok újdonság mellett a rendezvény főszereplői mégis a felhasználók voltak. A FOCUS 40 előadásából 32-t kiváló mérnökök tartottak az ipar és az oktatás különböző területeiről. Ilyen lehetőség eddig még nem vagy csak ritkán kínálkozott Magyarországon ennyire sokrétű, gyakorlatias CAD/CAM/PLM információ megszerzésére egyetlen nap alatt. A legnagyobb cégek (AUDI HUNGARIA MOTOR Kft, a Knorr-Bremse, Rába) mellett a kisvállalkozások is bemutatták bevált módszereiket.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek