DMG MORI újdonságok az EMO kiállításon 1. rész

A forgácsoló szerszámgépek piacvezetője hét milánói világpremierrel törekszik pozíciója megtartására

2015. augusztus 23., vasárnap, 17:45

Címkék: autóipar compactMASTER CTX gamma 1250 TC CTX gamma 2000 TC DMG_MORI emo 2015 forgácsolás SPRINT 32|5 SPRINT 32|8

A 2015. október 5-10. között megrendezett milánói EMO kiállításon a DMG MORI összesen hét világpremiert mutat be a 4. pavilonban. A gépújdonságok közül négy az esztergálás területéhez kapcsolódik: az Olaszországban gyártott SPRINT 32|5, a SPRINT 32|8 újonnan kifejlesztett verziója, a két méretben elérhető második generációs CTX gamma TC, valamint a nagy munkadarabok megmunkálására is alkalmas NLX 6000|2000 eszterga-maró megmunkáló központ. A marási műveletekhez tartozó három világpremier a duoBLOCK® sorozat negyedik generációját képviseli. A stand látványosságai közé tartoznak majd a DMG MORI termékskálát 2015. április 1. óta erősítő DMG MORI WASINO automata esztergái is.

A két olaszországi termelési helyszínnek köszönhetően a DMG MORI Milánóban is hazai pályán érezheti majd magát. A cégcsoporton belül a bergamoi GILDEMEISTER Italiana S.p.A. 1969 óta bír kiemelt jelentőséggel a nagy termelékenységű és automata esztergák tekintetében. Az üzem tavalyi bővítése és korszerűsítése új mércét állított fel a szerszámgépek gyártásában. Az új, 1 200 m2-es szerelőcsarnok mellett egy 1 000 m2-es technológiai központ is épült, ahol a személyre szabott megoldások és innovatív high-tech berendezések fejlesztése és bemutatása gyártási körülmények között történik.

A GILDEMEISTER Italiana S.p.A. 1 200 m2-es szerelőcsarnoka és 1 000 m2-es technológiai központja egyedi megoldásokat fejleszt

SPRINT 32|5 és SPRINT 32|8 – a SPRINT sorozat kiterjesztése 32 mm átmérőjű munkadarabokhoz

A SPRINT 32|5 mind rövid, mind hosszú esztergálásokhoz alkalmas, egészen 32 x 600 mm munkadarab méretig. A két orsóval és kétcsatornás vezérlővel felszerelt kompakt gép helyigénye mindössze 2,8 m2. A két, egymástól független munkadarab szállítón elhelyezhető 22 szerszám komplex megmunkálási feladatokat is lehetővé tesz. A négy hajtott szerszámnak köszönhetően akár radiális megmunkálások is elvégezhetők. Az automata esztergát összesen öt hajtott tengellyel és a főorsóhoz tartozó C-tengellyel szerelték fel. Választható opciónak számít a 600 mm alkatrészhosszig használható kirakodó egység, valamint a 120 bar nyomással működő hűtőfolyadék-ellátás.

 

SPRINT 32|5 automata eszterga

A SPRINT sorozat újabb kiterjesztésének számít 28 férőhelyes szerszámtárral és a főorsón végzett négytengelyes megmunkálásokhoz három független lineáris szállítóval felszerelt SPRINT 32|8. A hat lineáris tengely a második Y-tengelyt is tartalmazza. Opcionálisan két C-tengely is rendelhető – egy a fő-, egy pedig a mellékorsóhoz. Az ergonomikus kialakítás és a tartós konstrukció még jobban kihangsúlyozzák a fejlesztések teljesítményjavító hatását.

A SPRINT 32|5 esztergát összesen öt hajtott tengellyel és a főorsóhoz tartozó C-tengellyel szerelték fel

CTX gamma TC 2. generáció – komplett megmunkálás az új compactMASTER® eszterga-maró orsóval

A megnövelt teljesítmény és a nagyobb munkaterület is az új CTX gamma 1250 TC és CTX gamma 2000 TC legfontosabb jellemzői közé tartoznak, de a pálmát vitathatatlanul az ultrakompakt eszterga-maró orsó viszi el. A kompakt méret 70 mm munkateret takarított meg, így akár 550 mm hosszú munkadarabok horizontális megmunkálása, vagy furatesztergálása is lehetővé vált. A nagyobb átmérőjű munkadarabok megmunkálása érdekében az X-tengelyen 150 mm-rel növelték meg az emelkedést, az Y-tengelyen pedig 20 mm-rel nagyobb az úthossz. A maximális megmunkálható hossz a CTX gamma 1250 TC esetében 1300 mm, a „bátyja” esetében pedig 2050 mm. A maximális munkadarab átmérő 700 mm.

2. generációs CTX gamma 1250 TC

A compactMASTER® eszterga-maró orsó fejlesztése során 130 %-kal 230 Nm-re növekedett az esztergálási nyomaték. Az orsó maximális fordulatszáma 12 000 rpm. Az új CTX gamma TC modellek dinamikája is nagymértékben javult: az 50 m/perces előtolási sebesség az X, Y és Z tengelyeken 65 százalékkal emelkedett. A Z-tengelyen opcionális elérhető lineáris hajtással a gyorsbeállításoknál akár 1 g gyorsulás és 60 m/perc is elérhető. A két gépújdonság a B-tengellyel és a technológiai ciklusokkal öttengelyes szimultán megmunkálásokra is ideálissá válik. Négytengelyes esztergálás esetén második szerszámtárként egy alsó revolver is beszerelhető, így 10 000-es fordulatszámon akár 12 hajtott szerszám is elérhető.

A 12 000 rpm fordulatszámú compactMASTER® eszterga-maró orsó fejlesztése során 130 %-kal 230 Nm-re növekedett az esztergálási nyomaték

www.dmgmori.com

Kapcsolódó cikkek:

DMG MORI újdonságok az EMO kiállításon 2. rész

DMG MORI újdonságok az EMO kiállításon 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek