Dassault Systèmes újítások 2014-ben

Bemutatjuk a cég 3D élményplatformjának a SolidWorks World 2014-en leleplezett újdonságait

2014. április 10., csütörtök, 12:02

Címkék: 3D CAD cad SolidWorks SolidWorks Mechanical Conceptual szoftver tervezés

A SolidWorks 2014 a Dassault Systèmes 3D-CAD-rendszerének új verzióját testesíti meg – ezúttal azonban már egy 3DEXPERIENCE Platform részeként. A jelenlegi változat is megmarad a felhasználóknak, és a további fejlesztések is ugyanúgy folytatódnak, mint eddig. Az új termék egy kiegészítő megoldás az új web2-es technológiák tervezésben való alkalmazására. A hagyományos SolidWorks alkalmazás a jövőben is elérhető lesz, még könnyebben és gyorsabban használható verziókkal.

 
Amint azt eddig is megszokhattuk, a vevői igényekre reagálva számos új és továbbfejlesztett funkciót építettek be. Az eszköz célja, hogy egy vállalkozás minden diszciplínája által használható üzleti platformmá váljon. A SolidWorks ebben a széles portfólióban egy, a tömegpiacnak szóló fontos márkaként pozicionálható. A szoftvertermékek iránt támasztott vevőigény nem változott. A SolidWorks által véghezvitt folyamatos újításoknak és fejlesztéseknek köszönhetően a vevői elégedettség 2012-ben mintegy 94 százalékos volt. 
 

Tovább növeli a termelékenységet

A SolidWorks 2014 verzió új és továbbfejlesztett funkciói könnyű használatot és nagyobb termelékenységet eredményeznek, így a vállalkozások a saját fejlesztéseiket is gyorsabban hajthatják végre. – A mi feladatunk egy olyan termékportfólió kialakítása, amely a felhasználók elvárásait veszi alapul, és garantálja beruházásaik megtérülését – jelentette ki Bertrand Sicot, a SolidWorks vezérigazgatója. A jövő trendjeiből annyi már most világosan kirajzolódik, hogy a felhő egyre nagyobb jelentőséget játszik majd, a mobilalkalmazások száma pedig tovább növekszik.
 
 

Néhány fontosabb fejlesztés

• A style-spline funkcióval a vázlatok automatikus méretezése és a lekerekítések kialakítása meggyorsítja a komplex felületek és az organikus formák tervezését.
• Az új lemezalkatrész-funkciók felgyorsítják a lemezalakzatok létrehozását, és több adatot szolgáltatnak a gyártás számára.
• Az új Microsoft Office integráció és a webes ügyfél grafikus felhasználói felülete javítja a SolidWorks Enterprise adatkezelő programmal végzett munkát.
• Az eszköztár kontextusérzékeny gyorslinkje felgyorsítja és leegyszerűsíti a modulok létrehozását.
 

A SolidWorks Mechanical Conceptual négy pillére 

Konceptuális.
Egy koncepciótervező eszköz legfontosabb tulajdonsága az a képesség, hogy a tervezők szimultán hozhatnak létre, kezelhetnek és fejleszthetnek több tervezési koncepciót. A tervezés papíron is működhet, de a Mechanical Conceptual olyan mély betekintést tesz lehetővé a mozgások és a dinamikus interakciók világába, ami egy statikus vázlattal elképzelhetetlen. A legtöbb koncepció egy több alkatrészt tartalmazó 2D vázlattal indul, a Mechanical Conceptual intuitív 2D és 3D eszközei pedig minimalizálják az utómunka mennyiségét a kapcsolódások és a mozgások automatikus feltérképezésével. A koncepciótervezés fázisában a legnagyobb fejfájást az ötletek kezelése jelenti: melyik lesz a legjobb, és hogyan lépjünk vissza egy korábbi, ígéretes ötlethez? A Mechanical Conceptual automatikusan olvassa be és menti a koncepciókat, így az értékes ötletek nem vesznek el, hanem minden tervváltozatnál könnyen előhívhatóak.
 
Ösztönös.
A koncepciótervezés egy nagyon bonyolult folyamat, ahol bár az elején ritkán tudjuk, hogyan fog festeni a termékstruktúra végleges terve, az általános dizájn már ismert. A Mechanical Conceptual lehetővé teszi egy strukturálatlan modellezési környezet ösztönös használatát és bármilyen 3D geometria deformálását. Tervezhetünk felülről lefelé, alulról felfelé a termékszerkezet előzetes megtervezése nélkül. A parametrikus és az előzmények nélküli modellezés előnyeit ötvöző rugalmas, életszerű tervezési folyamat során a fókusz az ötletekre terelődik. 
 
Közösségi.
Egyetlen tervező sem dolgozik vákuumban, így a Mechanical Conceptual is használja a cég, az ügyfelek és a beszállítók kollektív intelligenciájának kiaknázását lehetővé tevő közösségi eszközöket. Az érdekeltek elvárásait, koncepcióit és döntéseit allokáló online közösségek létrehozása az egész folyamat minőségét és a végeredményt is nagymértékben javítja. Hozzászólhatunk, küldhetünk screenshotokat, 3D modelleket bármikor, bármilyen eszközről.
 
Online.
Az együttműködés és a kommunikáció a konkrét problémák leküzdését is segíti. Az adatok állandó frissítése, az iterációk automatikus mentése lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor hozzáférjünk a tervhez és bekapcsolódjunk a munkába. Az együttműködést a chat, a képernyőmentés és a képernyőn megjelenő jegyzetek is  segítik.
 
www.solidworks.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek