Csarnokátadó ünnepség a Vesz-Mont 2000 Kft-nél

„A motiváció az, amikor az álmaid munkaruhát öltenek.” Benjamin Franklin

2016. február 10., szerda, 16:34

Címkék: célgépek gépgyártás HIWIN Nemesvámos Nikon Vesz-Mont 2000 Kft

2016. február 8-án került megrendezésre a Vesz-Mont 2000 Kft. csarnokátadó ünnepsége, amelyre a cég számos üzleti partnere mellett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere is ellátogatott.

A rendezvény során az 1999-ben alapított, magyar magántulajdonban lévő, folyamatosan fejlődő szereléstechnikai, automatizálási és gépipari vállalkozás negyedik gyártócsarnoka kerül átadásra, amivel az összesített gyártóterület közel 2000 m2-re bővült. A vállalat nagyszabású beruházása a tavalyi évben, önerőből valósult meg, bár ezt megelőzően a Kft. már 13 sikeres pályázaton volt túl.

Az egyedi gépek építése mellett lemezalkatrészek gyártásával és a Nikon méréstechnikai eszközök hazai forgalmazásával is foglalkozó Vesz-Mont 2000 Kft. közel 120 alkalmazottat foglalkoztat. Veszprémi Dezső értékesítési vezető elmondása szerint a mintegy 3,4 milliárd forintos tavalyi forgalom döntő többsége, közel 3 milliárd forint az egyedi gépek gyártásából származott. Az új 557 m2-es üzemcsarnok mellé a cég egy lakatosüzemet is épített, amelyen ottjártunkkor éppen az utolsó simításokat végezték. A 226 m2-es szerkezetlakatos- és hegesztőüzemet 2016 első negyedévében tervezik használatba venni. Az üzemterület bővítése a géppark bővítésével járt együtt: a vállalat egy öttengelyes DMU 50-es marógépet és két 3+2 tengelyes Akira Seiki megmunkáló központot szerzett be.

A 3 milliárdos forgalmat figyelembe véve a Vesz-Mont 2000 Kft. az ország három legnagyobb célgépépítő vállalkozása közé tartozik, de Zentai Tibor ügyvezető elmondása szerint „a cél nem az volt, hogy a legnagyobbak legyünk, hanem az, hogy a nálunk dolgozó embereknek minden körülmények között tudjunk megélhetést biztosítani. A vevői igények maximális figyelembevétele hozta maga után, hogy mára a legnagyobb célgépépítő cégek közé emelkedtünk.”

Zentai Tibor ügyvezető, Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere és Lőkös István ügyvezető

A Vesz-Mont 2000 Kft-ről

A Vesz-Mont 2000 Kft. története 1999-ben kezdődött egy veszprémfajszi családi ház bérelt melléképületében. Ma már szinte a hőskorszak legendái közé tartozik, hogy a vállalkozás életre hívását az inspirálta, hogy az aktív sportéletet élő Zentai Tibor nem talált megfelelő céget a fittness gépek hegesztéséhez, karbantartásához. A cég ennek megfelelően kezdetben kizárólag szereléstechnikával foglalkozott. A komoly változásig a 2000-es évek közepéig kellett várni, amikor a cég a tervezéstől a gyártáson át a kivitelezésig el tudta látni a gépépítés komplex feladatát.

A cég 2007 óta számít a HIWIN lineártechnológiai elemek hivatalos magyarországi nagykereskedőjének. A forgácsoló üzem 2009-es megépítését 2013-ban egy univerzális lézervágó, egy CNC élhajlító és egy félautomata sorjázó gép beszerzése követte, az újabb mérföldkő eléréséig pedig csupán egy évet kellett várni, amikor a vállalat a Nikon méréstechnikai eszközök kizárólagos magyarországi értékesítési jogát is elnyerte. Az új üzemcsarnok átadása a növekedés újabb fejezetét vetíti előre: talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a cég vezetése eredetileg egy saját festőüzem kialakítását tervezte. Mivel a vezetőség határozott szándéka már a kezdetektől az volt, hogy olyan célgép építő céget hozzanak létre, amely a tervezéstől az átadásig a folyamat minden elemét házon belül oldja meg, nem nagy kockázat azt kijelenteni, hogy hamarosan a bevonatolás is bekerül a gyorsan növekvő cég tevékenységi körei közé.

Molnár László

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek