Az element14 workshop sorozattal, tervezési kihívással és ajándékokkal ünnepli az Arduinót

2022. március 30., szerda, 10:51

Címkék: díj Farnell tervezési verseny verseny workshop

Az új Arduino-központú tervezési kihívás arra ösztönzi a közösség tagjait, hogy olyan projekteket hozzanak létre, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a világra

Az Arduino-hét megünneplésére készül az element14.com közösség és ennek keretében „Egy jobb világ az Arduinóval” címmel workshop sorozatot és egy kísérő projektversenyt indít, amellyel a közösség tagjait olyan projektek létrehozására ösztönzik, amelyek jobb hellyé teszi a világot. A sorozat végén az element14 történeteket és projektötleteket gyűjt össze a közösség tagjaitól, és könyvet ad ki, hogy inspirálja a közösséget a kreativitás erejének hasznosítására a pozitív hatás érdekében.

„Nagyon örülünk, hogy ezzel a több hónapig tartó workshop-sorozattal, ajándékokkal és egy tervezési kihívással ünnepelhetjük az Arduinóval elérhető végtelen lehetőségeket – jelentette ki Dianne Kibbey, az element14 közösségi médiájának globális vezetője. – A robotikától és a prediktív karbantartástól kezdve a katasztrófa utáni helyreállításon és a környezeti megfigyelésen át a fenntarthatóságig és az újrahasznosításig nincs határa az Arduino által elérhető dolgoknak. Alig várjuk, hogy lássuk, mit találnak ki közösségünk tagjai, és örömmel kínálunk több workshopot, amelyek segítségével új készségeket sajátíthatnak el és fejleszthetik saját képességeiket.”

A tervezési kihívás május 25-ig tart. A leginspirálóbb Better World projekt egy Braccio Robotic Arm TinkerKit-et, egy Arduino Edge Controller kártyát és egy 400 dolláros bevásárlókosarat nyer. Három első helyezett egy Arduino Edge Controller táblával és egy 200 dolláros bevásárlókosárral gazdagodik. A folyamat során megosztott történeteket és inspiráló projekteket egy könyvbe gyűjtik össze, melynek címe „Jobb világ az Arduinóval”. A nyerteseket június 4-én hirdetik ki.

Az element14 közösség az elkövetkező hetekben egy három részből álló workshop-sorozatnak ad otthont, hogy megosszák az Arduino panelek képességeivel kapcsolatos információkat és ötleteket adjanak a tervezési kihíváshoz. A sorozat márciustól júniusig tart, és a következő részeket tartalmazza:

  • Március 26. – Egy jobb világ az Arduinóval Workshop – 1. rész: A kezdő lépések: az esemény házigazdája a közösség tagja, Enrico Miglino lesz, aki a tervezési kihívásra benyújtott pályázatát mutatja majd be. A workshopra időzítik a Nicla Sense ME kártya – beleértve az alaplap, az architektúra és az összetevők, az interfészek, a csatlakoztathatóság, valamint a programozási útmutatók bemutatását, valamint az MI és az öntanulási funkciók áttekintését. Az element14 közösség öt tagja, akik a legjobb kérdéseket teszik fel a workshop során, egy-egy Nicla Sense ME Board-ot nyernek.
  • Április 23. – Jobb világ az Arduinóval Workshop – 2. rész: Nicla Sense ME, Valós alkalmazás: Ezen a szekción a Nicla Sense ME-t használó valós alkalmazásokra fogunk összpontosítani, beleértve a projekt megtervezését, egy multiszenzort a Van Monitoring és a riasztás számára, az áramkört, az alkalmazott megoldásokat, egy példaalkalmazásból származó felhasználói eseteket, valamint a más kártyákkal való integrációról szóló információkat. Az element14 közösség öt tagja, akik a legjobb kérdéseket teszik fel a workshop során, egy-egy Nano Sense 33 Board-ot nyernek.
  • Június 4. – Jobb világ az Arduinóval Workshop – 3. rész: Inspiráló projektek: Az utolsó workshopra az „Egy jobb világ az Arduinóval” program végén kerül sor, és azok a tagok kapnak meghívást, akik szeretnék bemutatni projektjüket. A megvitatásra kerülő témák között szerepel a kihívással kapcsolatos visszajelzés, a legfigyelemreméltóbb projektek összefoglalása, a meghívott vendéglátók projektjei, valamint a kihívás nyerteseinek kihirdetése. Az element14 közösség öt tagja, akik a legjobb kérdéseket teszik fel a workshopon, egy-egy könyvet nyernek Better World projektek tartalommal.

A workshop sorozat mellett az element14 Presentstől Clem Mayers március 22. és június 6. között minden második kedden „Arduino Bytes” videószegmenseket is kiad, hogy a közösség jobban megérthesse az Arduino platformot.

A közösség tagjai megoszthatják történeteiket arról, hogyan tehetnék jobbá a világot projektjükkel, és másokat is inspirálhatnak egy jobb világ építésére az Arduino használatával:

https://community.element14.com/products/arduino/b/blog/posts/arduino-week-2022-how-would-you-make-a-better-world-with-arduino-win-an-arduino-board-of-your-choice?ICID=arduino-product-widget

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek