Ahol az innováció kapja a főszerepet

Termékfejlesztési részleggel bővül az AVENTICS Egerben

2016. november 08., kedd, 16:37

Címkék: Aventics Kft. eger fejlesztés innováció kutatás kutatás-fejlesztés pneumatika termékfejlesztés

Központilag meghatározott, nemzetközi szerepet kap az Aventics Hungary Kft. újonnan létrejött termékfejlesztési részlege. A hazai csapat feladata az Egerben gyártott összes termékhez kapcsolódó fejlesztőmunka, valamint egy globális termékcsoport kialakítása.

Eddig alapszintű fejlesztési tevékenység folyt az AVENTICS egri üzemegységében, most azonban az új fejlesztési részleg közreműködésével már rövidtávon, az eddiginél magasabb szintű támogatást kíván biztosítani a cég a termelési-, logisztikai- és beszerzési osztályoknak. „Munkánkkal a termelés hatékonyságát kívánjuk növelni, mely során a vevői elégedettség kiemelt szerepet kap” – mondta el Soltész László, az Aventics Hungary Kft. fejlesztési részlegvezetője. „Legfontosabb feladatunk az első időszakban az itthon gyártott termékek minél alaposabb megismerése, valamint csapatunk bővítése. Fokozatosan növeljük létszámunkat, így már meg is indult az új tagok keresése meglévő munkatársaink mellé” – tette hozzá a vezető.

A részleg első feladatai a pneumatikus termékek ráncfelvarrásával kapcsolatosak, melyek során a megbízhatóságot és a szerelhetőséget helyezik előtérbe, ezekkel összefüggésben pedig a szerszámok fejlesztése is lehetővé válik. Az AVENTICS speciális termékeinek és azok dokumentációjának kezelése ugyancsak az osztály feladatai közé tartozik majd, közép- és hosszútávon pedig egyre nagyobb szerepet kapnak az új termékfejlesztések az egri üzemegységben. „Fiatal, kreatív, motivált mérnökeink a termelés közvetlen szomszédságában dolgoznak, közeli kapcsolatban az egyes vállalati területekkel, ezért minden esély megvan arra, hogy már az első évtől eredményesek legyünk” – vélekedik a fejlesztési vezető a kezdeti időszakkal kapcsolatban. Egy olyan dinamikus csapatot szeretne kialakítani a cég, ahol a napi operatív munkavégzésen túl a szakmai újdonságok követésére, azok felhasználására és akár új szabadalmak kidolgozására is van lehetőség.

Nagyban zajlik a keresés a fejlesztési osztály egyéb szabad pozícióinál is. Az októberben csatlakozott fejlesztőmérnök kolléga a hengerek területére specializálódik a cégnél, különös fókusszal az extra, illetve egyedi vevői igényekhez kapcsolódó projektekre. A feladatköröket és a létszámot tekintve már most jól látható, hogy a 2017-es év jelentős expanziót hoz magával, így január 1-től további bővüléssel számolnak az AVENTICS-nél.

Aventics Hungary Kft. termékfejlesztési részlege

Tovább erősödik az egri egység nemzetközi szerepe

Az elmúlt időszak jelentős részét a fejlesztési csapat a németországi központban töltötte, ahol a további lépések mellett, azokat a területeket is meghatározták, ahol a hazai részleg a jövőben erősödni fog. Ezek mentén Eger, mint fejlesztési központ jelentős szerepet kap az AVENTICS nemzetközi életében a következő években.

„Már most több olyan projektbe fogtunk, ami elengedhetetlen a vállalat fejlődéséhez és jelentős előrelépést jelent gyárunk hatékonyságának, kihasználtságának növelésében” – nyilatkozta Soltész László. „Mind henger, mind szelep területeken párhuzamosan dolgozunk: néhány esetben a speciális igények kielégítése miatt szükségesek a további átalakítások a termékeken, néhány helyen facelift, ésszerűsítés folyik, bizonyos esetekben pedig teljesen új mérnöki design kerül kidolgozásra” – tette hozzá.

Az AVENTICS fejlesztési vezetőjét nagy örömmel tölti el, hogy olyan osztályt hozhatnak létre itthon, ahol azok a mérnökök, akik valóban a szakma ezen ágával szeretnének foglalkozni, megtalálhatják megfelelő pozíciójukat. Olyan körülményeket biztosíthatnak számukra, melyek segítségével új termékek kelhetnek életre, így a kollégák joggal lehetnek büszkék a jövőben elért eredményeikre. Az AVENTICS azon termékeire, melyek léte a hazai kreativitásnak és szaktudásnak köszönhető.

A fejlesztési osztály jelenleg fejlesztőmérnök kollégát keres, a pozícióval kapcsolatos részletekről itt olvashat.

www.pneumatika.hu

www.aventics.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek