A Sandvik felvásárolta a Miranda Toolst

2020. június 19., péntek, 10:47

Címkék: felvásárlás forgácsolás India precíziós szerszámok sandvik szerszám szerszámgyártás szerszámtechnika tömör keményfém fúró

A Sandvik Machining Solutions divízójaként működő Dormer Pramet megvásárolta az indiai Miranda Tools teljes üzleti tevékenységét, ami magában foglalja a gyorsacél (HSS-acél az angol High Speed Steel szavak kezdőbetűiből), valamint a tömör keményfém szerszámok gyártását is.

„Az akvizíció összhangban van a Sandvik Machining Solutions arra irányuló törekvésével, hogy szélesítse a tömör szerszámok választékát, miközben nagyobb termelési kapacitást és rugalmasságot hozzon létre a hosszú távú növekedés támogatása érdekében” – jelentette ki Lars Bergström, a Sandvik Machining Solutions elnöke.

Az akvizíció bővíti a Dormer Pramet termékkínálatát, és növeli a cég jelenlétét olyan kulcsfontosságú piacokon, mint India, Kína és Délkelet-Ázsia.

„Nagyon örülök annak, hogy megállapodásra jutottunk a Miranda Tools megvásárlásában. A Dormer Pramet az általános fémipar és a szerszámgyártás egyik vezető beszállítójának számít és az üzlet tovább erősíti a már elért pozíciónkat” – mondta Stefan Steenstrup, a Dormer Pramet elnöke.

2019-ben a Miranda Tools mintegy 580 alkalmazottal körülbelül 20 millió euró forgalmat bonyolított le. A felek megállapodása értelmében a vételár üzleti titok marad. A Sandvik egy részvényére jutó nyereségére korlátozott hatással bíró tranzakció várhatóan 2020 harmadik negyedévében zárul le és szükség lesz a vonatkozó hatósági jóváhagyásokra is.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek