A Hexagon a felvásárolja a DP Technology-t

Tovább erősödik a Hexagon Smart Manufacturing (Okos Gyártás) portfóliója

2020. november 03., kedd, 18:58

Címkék: CAD/CAM/PLM CAM ESPRI CAM ESPRIT felvásárlás Hexagon S&T Consulting Hungary Kft.

A Hexagon AB, az érzékelők, a szoftverek és autonóm megoldások terén világszerte vezető szerepet játszó vállalat október 29-én bejelentette, hogy felvásárolja a CAM megoldások fejlesztésének és forgalmazásának területén vezető DP Technology-t.

A DP Technology zászlóshajónak számító megoldása, az ESPRIT CAM rendszer egy intelligens gyártó megoldás, amely bármely megmunkálási folyamathoz alkalmazható, a CNC gépek bármelyik típusát támogatja, így magas teljesítményű CNC gép programozást, optimalizálást és szimulációt biztosít a precíziós gyártási folyamatok széles skálájához.

A gépekre optimalizált, szerkesztés nélküli G-kódjáról (szerszámpályájáról) jól ismert ESPRIT, digitális iker szimulációs platformot használ a kész alkatrészek, eszközök, valamint CNC gépek modellezéséhez. A mesterséges intelligencia (AI) alapú algoritmusok kiküszöbölik a kézi adatbevitelt és rendkívül megbízhatóan előrevetítik a gépkezelők számára, hogy mi várható a műhelyben. Ennek eredményeként egyszerűbbé válik a programozás, megnő az eszközök élettartama és kihasználtsága, valamint csökkenek a ciklusidők és javul a hatékonyság.

 „A D.P Technology olyan innovátornak számít, amely nagy hangsúlyt fektet az intelligensebb, adatvezérelt gyártási megoldások létrehozására. Így a már meglévő gyártási szoftver portfóliónkkal kombinálva megerősíti a vezető pozíciónkat a CAM megoldások területén, különös tekintettel a CNC gyártási folyamatokra, továbbá felgyorsítja a Smart Manufacturing kínálatunk fejlesztését.” – mondta Ola Rollén, a Hexagon elnök-vezérigazgatója. „Ezenkívül a D.P. Technology csapata kiváló munkakapcsolatokat épített ki a vezető szerszámgép gyártókkal és más gyártástechnológiai szakértőkkel, ami felbecsülhetetlen értékűnek bizonyul számunkra.”

S&T kommentár

Az S&T Consulting Hungary a DP Technology magyarországi partnereként több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az ESPRIT CAM rendszerrel kapcsolatban. Ezen idő alatt cégek sokasága vásárolta meg a rendszert és az S&T 100+ testre szabott posztprocesszort készített a szoftverhez, maximalizálva azokkal a vásárlók gyártási hatékonyságát. A Hexagon egy rendkívül tőkeerős szakmai befektető. Ettől a felvásárlástól azt várjuk, hogy az ESPRIT fejlesztése még magasabb sebességre kapcsol. A közeljövőben további új innovatív technológiák megjelenésre, és Hexagon portfóliójában már meglévő kiegészítő megoldások integrációjára számítunk az ESPRIT rendszerben. Összeségében a felvásárlással az ESPRIT egy még erőteljesebb növekedési pályára állhat.

www.snt.hu/ipar40

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek