A Buliii győzött a versenyben

Új megmérettetést indított a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete

2013. november 24., vasárnap, 14:16

Címkék: egyetem feladat főiskola hallgató IAESTE Mérnökfutam verseny

Az IAESTE Hungary – Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének szervezésében rendezték meg a Mérnökfutam országos mérnökversenyt november 18-án és 19-én. A rendezvényre 23 csapat jelentkezett, az online forduló után ebből 8 birkózott meg az élő forduló feladataival. A kétnapos verseny végén az Óbudai Egyetem Buliii csapata vihette haza a 400 000 Ft-os támogatást.

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete immár 30 éve van jelen Magyarországon, tevékenységének célja a magyar felsőoktatásban tanuló mérnök- és természettudományos hallgatók tanulmányainak kiegészítése, fejlesztése. Megalakulása óta a Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program révén segíti külföldi szakmai gyakorlati lehetőségekhez a hallgatókat a világ több mint 80 országában. Jövőre 16. alkalommal rendezik meg az Óbudai Egyetem Állásbörzét, emellett a szervezet számos szakmai programmal, konferenciákkal és üzemlátogatásokkal hozza közelebb egymáshoz az ipar és a felsőoktatás szereplőit.

Először, de nem utoljára

A Mérnökfutam idén első alkalommal indult útjára, az egyesület tervei szerint pedig minden év őszén megrendezi majd. A főszervező, Cséri Balázs elmondása szerint a futam célja, hogy áthidalják a vállalatok és a mérnökhallgatók közötti szakadékot, illetve, hogy biztosítsanak egy olyan fórumot, ahol az ország különböző részérből érkező csapatok megismerhetik egymást, és tapasztalatokat cserélhetnek.

 

Verseny közben

Az idei verseny

Idén, villamosmérnök és mérnök-informatikus hallgatók versenyeztek. Az online fordulóban az Óbudai Egyetem tanszékei által kiadott feladatokat kellett megoldaniuk a jelentkezőknek, innen jutottak tovább a legjobb csapatok az élő fordulóba. Az élő forduló első napján a vállalatok (Infomatix Kft., Magyar Telekom Nyrt., T-Systems Magyarország Zrt., TGA Consult Kft.) által kiadott életszerű, komplex feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak. A második napon került sor a feladatok ellenőrzésére, prezentációkra majd délután az eredményhirdetésre. Az eredményhirdetés a Magyar Mérnökhallgatókért Emlékplakett átadásával kezdődött, amit az Egyesület tavasszal alapított, és idén ítélték oda első ízben. A díjat ezután minden évben, két versenyző hallgatónak ítélik oda, olyanoknak, akik sokat tesznek a mérnökhallgatókért az üzleti szférában, illetve a felsőoktatásban. Ebben az évben dr. Gáti József az Óbudai Egyetem kancellárja és Gyenes Péter a NSN Kft. képviselője vehették át a díjat, Páva Péter vállalati kapcsolatokért felelős elnökhelyettestől és Cséri Balázs főszervezőtől.

 

A Magyar Mérnökhallgatókért Emlékplakett díjat idén első ízben ítélték oda

A legjobb csapatok

A plakettek átadása után került sor a csapatok díjazására. Összesen 600 000 Ft-nyi támogatást kapott az első három csapat, amit Józsa Gábor az egyesület elnöke, Pongrácz Bálint általános elnökhelyettes és Géczy Barbara vállalati kapcsolatokért felelős csoportvezető adott át a dobogós csapatoknak:

I. Buliii (Boros Péter, Halmi Róbert, Makra Sándor, Szabó Richárd – Óbudai Egyetem)
II. Poll-ACK (Malkó Tibor, Khin Tamás, Ilon Ákos, Nagy Bence – PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar)
III. SU-Tech (Pálfi Szuzanna, Szegedi Mihály, Bajusz Péter, Buckó Szabolcs – Szabadkai Műszaki Szakfőiskola)

 

A győztes Buliii csapat az Óbudai Egyetemről - nem csak tapasztalatokkal gazdagodtak
 

A kétnapos rendezvény állófogadással zárult, ahol a csapatok kötetlenebb formában is találkozhattak a céges képviselőkkel.

 

(IAESTE / techmonitor.hu)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek