A Bosch megnyitotta a kibővített Budapesti Fejlesztési Központot

A cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési központja folyamatosan bővül

2015. augusztus 07., péntek, 18:28

Címkék: autóipar autóipari beszállító bosch fejlesztési központ kutatás-fejlesztés vezetéstámogató rendszer

A Bosch 2015. augusztus 7-én nyitotta meg Budapesten a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexumának új központi épületét.

A technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója összesen 32 milliárd forint beruházással korszerűsítette és bővítette a Bosch magyarországi központjának és a Budapesti Fejlesztési Központnak helyet adó létesítményt.

A komplexum látványterve

„Az új épület megnyitását kutatás-fejlesztési tevékenységünk folyamatos bővülése tette lehetővé. Az innováció mindig kulcsfontosságú volt a Bosch sikereiben, és ennek részeként a magyar mérnökök szakmai tudására és elkötelezettségére is számítunk” – jelentette ki a megnyitón Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja. „Magyarország kormánya számára különösen fontosak az olyan értékteremtő beruházások, amelyek alapját nemcsak a gazdasági racionalitás, hanem a magyar szakemberek tudása teremti meg. A Bosch olyan példa erre, amelyre méltán lehetünk büszkék” – mondta ünnepi beszédében Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A budapesti komplexumban már közel 1300 mérnök dolgozik, ami több mint kétszerese a beruházás 2011-es indulásakor foglalkoztatottak számának. Közülük mintegy 1000 mérnök számára alakítottak ki munkaállomásokat az új épületben. A komplexum teljes területe 51 000 négyzetméter, operatív alapterülete pedig 47 800 négyzetméter. A most átadott új épületben irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket, illetve közösségi és inspirációs tereket alakítottak ki.

A tesztről visszaérkezett alkatrészek vizsgálata

Az új laborokban a nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez szükséges élettartam szimulációkon, megbízhatóság teszteken, analíziseken és folyamatteszteken dolgoznak a Bosch mérnökei. Az építkezés részeként egy négyszintes parkolóház is felépült a fővárosi központban. Magyarország a Bosch egyik legnagyobb K+F központja „A Bosch Magyarország és a további helyi fejlesztések iránti elkötelezettségét mutatja, hogy az autóipari mérnökök számát tekintve Budapesten található a cégcsoport második legnagyobb európai K+F központja” – mondta az ünnepségen Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

Vezetéstámogató rendszer tesztje- hónapokon belül szériaautókban is találkozhatunk vele

A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja. A centrum jelenleg 11 osztállyal működik. Itt fejlesztik például az elektronikus vezérlőegységeket, valamint az utasbiztonsági és vezetéstámogató rendszerek különböző elemeit. Emellett a Budapesti Fejlesztési Központban működik egy autószerelő műhely is, ahol az ultrahang-, video- és radarérzékelőkön alapuló legújabb vezetéstámogató rendszereket szerelik be az autókba.

www.bosch.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek