HÍRCSAP

Jól járt a Mercedesszel a Kirchhoff

A karosszériaelemeket gyártó, német tulajdonú Kirchhoff Hungária Kft. 2,9 milliárd forint értékű beruházással bővíti esztergomi üzemét, és 49 új dolgozót vesz fel egy éven belül.

Gáz már van, lesz-e műszer?

Ezúttal sem derült ki, jól járnak-e a hazai orvostechnikai cégek a központosított kórházi közbeszerzésekkel. Az államtitkár és a GYEMSZI főigazgatója kedvezően vélekedik az eddig elértekről.

Auf Wiedersehen, arzén!

Konténerben szállíítható víztisztítókat is gyártanak a haditechnikával foglalkozó Hm Currus Zrt gödöllői üzemében.

Kaptak egy új labort

Orvosi képfeldolgozással és bioinformatikával foglalkoznak majd az Óbudai Egyetem Informatikai Karának kutatói és hallgatói a Kiscelli úton megnyílt új kutatólaboratóriumban.

Technikatörténeti ankét

Háromnapos ankétot rendeznek a héten magyar tudomány- technika- és orvostörténet tárgykörében Budapesten.

Lebegés, dizájn, mérnöki munka

Alvás közben a gravitáció okozza a legnagyobb ingerhányadot szervezetünk számára. Ennek a problémának a kiküszöbölésére alakították ki a relaxációs lebegő kabint. A berendezést 2011-ben Magyar Formatervezési Díjjal ismerték el. A bírálóbizottság 302 beérkezett pályamunka közül tüntette ki a legjobbakat.

Nőket a kohóba!

A német fémipar feltalálta a Rákosi-korszakot: több női dolgozót szeretnék. Az érdekképviseleti szervezet vezetője, nem érti, miért mennek a lányok asszonyok mégis inkább fodrásznak.

Győrből jön a 4G

A negyedik generációs (4G) mobiltelefon-technológiát kiszolgáló antennák gyártását kezdte meg a győri Carant Kft.

Növekszik a beszállítók beszállítója

Összesen 134 millió forintból épített új műhelycsarnokot a GNSZ Tervező Kft. Nemesvámoson. A beruházáshoz a szerszámgyártó cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 67 millió forintos támogatást nyert.

A századmillimétertől a mikronig

Üzemcsarnok-avatással ünnepelte huszadik születésnapját a Büttner és Társa. A legerősebb hazai szerszámgép-gyártó vállalat a nagymérető gépek előállításában kíván előre törni, és saját gyártási precizitását is tökéletesíti.

500 kilométer villannyal

Az IBM már egészen jól áll az elektromos autók tesztelésében. Az ő modelljuk 500 kilométert megy egy tankolással.

Tévé újrahasznosítva

Ha van még háznál katódcsöves tévékészülék, könnyebb lelkiismerettel szabadulhatunk meg tőle: egy brit cég tudja, hogyan lehet újrahasznosítani.

A Rába a Claasnak szállít

A Claas legnagyobb teljesítményű, több mint 500 lóerős univerzális erőgépéhez szállít futóműveket a Rába 2012-től, jelentősen növelve ezzel a mezőgazdasági szegmensből származó bevételeit.

Az államtitkár már tudja

A jövőbe látott az E-mobilitás konferencián Cséfalvay Zoltán államtitkár, és megmondta: a k+f kapacitás növelése lehet Magyarország számára a kiút.

Főnök, látta a vérnyomásom?

Milyen az, amikor az embernek a cég méri a vérnyomását és a vércukorszintjét? A Hungimpex Kft egy ilyen projektjét a közép-kelet-európai régió legjobbjának választotta a SAP Hungary.

Nagyon zöld

Nem a fradisták örülnek, hanem a környezetvédők: az ABB Kft fóti üzemének működéséhez szüksége energia 50 százalékát mostantól napelemek biztosítják. Ezzel az ország egyik legzöldebb gyára jött létre.

Találd fel magad, feltaláló!

Fiatal feltalálók és kutatók számára hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) közösen a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt.

Nincs pénzünk spórolni?

A magyarországi autópark alig egy százaléka gázüzemű vagy hibrid meghajtású, ez az alacsony arány 2008 óta változatlan - derül ki abból a felmérésből, amelyet a Bosch megrendelésére a Medián készített el 2008 és 2010 után immár harmadszor.

Hát ez Claas!

Fejlesztési központot adtak át a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában. A beruházást az állam és az EU támogatta.

A hegesztés biztonságtechnikája

A Messer Hungarogáz 2012. november 28-án hegesztés-biztonsági szakmai napot tart. A rendezvény célja a gyakorló mérnökök és hegesztő szakemberek számára a hegesztés biztonságtechnikájával, ezen belül is elsősorban a hegesztéshez és vágáshoz használatos gázok és eszközök kezelésével kapcsolatos ismeretek frissítése, törekedve a gyakorlati megközelítésre, a mindennapi munkában hasznosítható ismeretek átadására.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek