HÍRCSAP

Parancsoljon, a slusszkulcs, a roncsot majd tessék visszaváltani!

Az autók gyártóinak, illetve forgalmazóinak minden új autó eladásakor tájékoztatniuk kell a vevőt arról, hogy a kocsi hulladékká válása esetén hol, és milyen feltételekkel veszik azt át.

1100 embert bocsát el a Flextronics

A Flextronics International összesen 1100 dolgozót bocsát el zalaegerszegigyártóüzeméből hétfőtől, három ütemben.

Kínában épít gyárat a GM

Vegyesvállalati partnereivel közösen egymilliárd dolláros beruházással gyárat épít Kínában a General Motors (GM).

Beveszik Franciaországot is

Németország után Franciaországban is szervízhálózatot létesített a Hajdu Zrt.

Elindult a 4-es metró

Tesztjáratot indított a Budapesti Közlekedési Központ a 4-es metró eddig elkészült szakaszán.

A beszélő raktár

Míg a hangvezérlés egyes területeken, így például a hétköznapi mobiltelefóniában kevésbé ért el áttörését, addig a iparban és a szolgáltatási szektorban jelentős sikereket érnek el az arra épülő megoldások.

Pontok a hibridnek

A töréstesztek alapján kiemelkedően biztonságos autónak számít a Volvo V60 Plug-in Hybridje.

Környezetbarát fröccsöntő

Több mint 300 millió forintos beruházás keretében geotermikus energián alapuló hűtés-fűtés rendszert létesített az osztrák tulajdonban lévő, műanyag laboreszközöket gyártó Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron.

Tibi marad

A Tibi csokit továbbra is itthon gyártja a Bonbonetti, még akkor is, ha a Roshennel kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően új lehetőségek nyílnak a nemzetközi piacon.

Nemesít és technológiát fejleszt az Univer

Kelesztőkamrát és sütőkemencét állíthat üzembe az Univer az Új Széchenyi Terv pályázaton elnyert 135 millió forintból, de a paprikanemesítésre is komoly összeget fordít a cég.

Cserélt a Pek-Snack

Korszerűsítették a termelést és az informatikai rendszert az igali Pek-Snack Kft.-nél. A 147 millió forintos beruházást az Új Széchenyi Terv támogatta több mint 51 millióval.

Biomassza lemezgyártáshoz

Biomassza energiaközpontot építtetett 2,3 milliárd forintból a falemezeket gyártó mohácsi Kronospan-Mofa Hungary Kft.

Hazai gyártmány a tűzoltóknak

Új, magyar gyártású vízszállító járműveket kapott kilenc megye tűzoltó-parancsnoksága. A kocsikat a BM Heros Zrt állította elő.

Szenzációt ígér az Euromold

Egészen új technológiákat mutatnak be a frankfurti Euromold szakvásáron november 27. és 30. között.

Elektromos autópályák

Az elektromos személygépjárművek már bizonyítottak: képesek akár 500 km-t is elmenni egyetlen tankolással? De mi lesz a 25 tonnás rakományt cipelő teherautókkal? A Scania az elektromos autópályákban látja a megoldást.

Ki szállít kukásautót?

Még nem tudja a főváros, hogyan hasznosítható a házhoz menő rendszerben szelektíven gyűjtött hulladék, de mindenképpen bevételt csinálna belőle. A rendszer működtetéséhez szükséges gépekre kiírt közbeszerzés már zajlik.

Automotive CC a DHL-től

A logisztikai folyamatok optimalizálása hozta létre a DHL Global Forwarding új szolgáltatását. Az Automative CC lehetővé teszi, hogy az ügyfél egy kapcsolati ponton keresztül teljesen kontrollt gyakoroljon szállítmánya felett.

Az arabokkal kezdenek

Gép- és autógyártók, telekommunikációs cégek és egészségipari vállalatok képviselői benne voltak abban a küldöttségben, amely ma fejezte be a tárgyalásokat Szaúd-Arábiában a gazdasági kapcsolatokról.

Heten, mint a kiállítók

Hét magyar vállalat vett részt a Nemzeti Külgazdasági Hivatal támogatásával a müncheni Electronica kiállításon.

Spórolhatnak az autósok

Egy pécsi fejlesztői csapat úgy gondolta, desztillált vízzel helyettesíthető a járművek meghajtásához szükséges üzemanyag egy része. A már forgalomba került – egy létező ötlet továbbfejlesztéséből született – megoldással az autósok jelentősen csökkenthetik járműveik üzemanyag-fogyasztását, és a környezetet is jelentős károsanyag-kibocsátástól kímélhetik meg, mondják a rendszer alkotói.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek