HÍRCSAP

Díjazták az Ivecót

Kínában és Brazíliában söpört be egy-egy fontos elismerést az Iveco.

Nálunk vizsgálódik a Huawei

Gyártókapacitást bővítene Magyarországon a Huawei távközlési cég. Amíg a befektetési környezetet vizsgálják, innovációs díjjal tüntettek ki néhány ügyes egyetemistát.

Innovatív vállalkozókat és tudósokat keres a DHL

Nem kicsi a tét: 10 ezer eurót nyerhet a DHL innovációs pályázatának legjobb tudósa, vállalkozója.

A Medicortól rendelt a Karitász

A Medicor inkubátorait adományozta 14 kórháznak a Katolikus Karitász a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával.

500 ezer nyolchengeres Győrben

Elkészült az 500 ezredik nyolchengeres motor az Audi Hungaria Motor Kft.-nél. Az erőforrás egy V8 TFSI motor 382 kW /520 LE teljesítménnyel. A jubileumi motor egy Audi S8-ba a német piacra kerül.

Tiltakozik az Ikarus

Az Ikarus szerint a Volvo és a Rába együttműködése ellehetetleníti a magyar autóbuszgyártást.

Készül a lézerközpont

Nano- és biotechnológiai cégek érdeklődnek a Szegeden épülő lézerközpont iránt. Az építés első szakasza lezárult.

Rába futómű a magyar buszra

Takarékos üzemelésű városi buszt konstruált a Kravtex- Kühne csoport, amelynek futómű-rendszerét közösen fejlesztette ki a Rábával. Az új autóbusz 2013 januárjában mutatkozik be Budapesten.

Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság

Már az italgyártókra sem lehet számítani. A Győri Szeszgyár elsősorban orvosi és vegyipari felhasználásra készíti majd melaszból a finomszeszt, ami az új technológiának köszönhetően nem lesz édeskés szagú.

Nagy lépés a SICK-nek

Új gyártócsarnokot épít kunszigeti gyárában a SICK Kft. Az opto-eletronikai eszközök előállításával foglalkozó cég ezzel együtt egy átfogó technológiai innovációs projektet is megvalósít. Az egymilliárdos beruházásból 316 millió forintot az Új Széchenyi Terv pályázat fedez.

Nemzetgazdasági ügy lett a járműipar

Miniszteri biztost kapott a hazai járműipari szakképzés és kutatás-fejlesztés. A ki nevezett biztos korábban a M ercedesszel dolgozott együtt.

A laterna magicától a 3D-s diafilmig

A harminc felettiek mind nosztalgiát éreznek a diafilm iránt. Most az egész család együtt láthat olyan ritkaságokat is, amelyekről azt sem tudtuk, hogy léteznek.

Újabb sikertörténet a BME-n

A Social Innovation Tournament az EIB Institute által szervezett és finanszírozott verseny, ahová olyan projektterveket, kezdeményezéseket neveztek, amelyek elsősorban közösségi célokat szolgálnak. Az 55 pályázat közül 16, köztük két magyar jutott a november 29-én megrendezett döntőbe. Az egyik kategóriát a BME csapatának Hand-in-Scan fejlesztése nyerte.

Megvan a megszakító a HVDC technológiához (videóval)

Az ABB kifejlesztette a világ első megszakítóját a nagyfeszültségű egyenáramú (HVDC) technológiához.

Bezár a Magna Steyr győri tervezőirodája

Az osztrák Magna Steyr bezárja negyvenkét embert foglalkoztató győri mérnökirodáját.

Munkahelyet Tarjánba!

Salgótarján önkormányzata 50 millió forintot különített el, hogy segítse azokat a beruházásokat, amelyek új munkahelyeket teremtenek a városban.

Amerikai vállalatok vezetik az innovációs ranglistát

A világ vezető innovációs vállalatairól a Thomson Reuters üzleti hírügynökség által összeállított top-100 ranglistán az Egyesült Államok 47 vállalattal képviselteti magát, és közülük kerül ki az első helyezett is, a 3M.

Jó a ződ, de sokba van

A fosszilis energiahordozók lobbija odavert egyet: a Business Insideren keresztül üzeni, hogy jó ötlet a zöld energia, de drága.

Kultúraváltás az egészségügyben?

A miniszter kultúraváltásról, a GYEMSZI-főigazgató szervezetfejlesztésről beszélt, amikor kinevezték az új kórházigazgatókat. Konkrétumokról most sem esett szó.

Magyarországra menekülnek a szlovák cégek

Már nem az első híradás jelent meg arról, hogy szlovák és cseh cégek a kedvezőbb adózás miatt Magyarországra helyezik át termelésüket vagy székhelyüket. Legutóbb a bumm.sk hírportál számolt be erről egy szlovákiai gazdaságpolitikai televíziós vita kapcsán.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek