HÍRCSAP

Szír tulaja lehet a Zsolnaynak

Luxusórák kereskedelmével foglalkozó szír befektető tett – egyedüli pályázóként – ajánlatot a Zsolnay többségi tulajdonrészére. A közgyűlés csütörtökön dönt az ajánlatról.

Traktorok a fővárosban

Agrárgépshow-t is rendeznek a január végi-február eleji nagyszabású agrárkiállítás keretében a BNV területén.

Ön jól vezet? A telefonja elárulja (LETÖLTÉSSEL!)

A jobb és ezáltal üzemanyag-takarékosabb autóvezetést segíti egy új okostelefon-alkalmazás, amelyet a Valenciai Műszaki Egyetem szakemberei fejlesztettek ki.

Védd vagy veszítsd el örökre!

A vállalatok komolyan aggódnak a kritikus vállalati adatokat tartalmazó mobil eszközök védelméért, ugyanakkor még mindig bizonytalanok a mobilkészülékek használatának szabályozásában- derült ki a Kaspersky Lab, végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalat legutóbbi nemzetközi felméréséből.

Turnéznak a boroscímkék

Cégér - Jó bornak tervezz címkét! címmel tíz magyar borász borából és hozzá a tíz képzőművész tervezte címkéből nyílik kiállítás ma a Római Magyar Akadémián. A műveket később Berlinben és Párizsban is bemutatják.

Házimozi 4K-ra skálázva

A Sony új házimozirendszerével mostantól a meglévő Blue-Ray filmeket is 4K felbontásban élvezheti a néző.

Csehországban fektet be a Riverside

A Riverside globális magántőke társaság felvásárolta a cseh Bohemia Interactive Simulations s.r.o (Bohemia) vállalatot.

A hosszú házasság titka

A 2012. évi Forma 1 bajnokság végével egyidőben zárta az SKF a Scuderia Ferrarival való műszaki együttműködés 65. évét.

A vírusirtók gyártói idén sem fognak unatkozni

Az internetes kártevők esetében a mennyiséget felváltotta a minőség. Személyre szabott támadások jönnek a vállalatok ellen, a hazai felhasználók pénzét pedig magyarul beszélő banki trójaiak próbálják meg ellopni az új évben.

Folytatja a tisztújítást a GE

Agostino Rennát nevezték ki a General Electric (GE) Lighting európai, közel-keleti és afrikai regionális elnök-vezérigazgatójának.

Ők tudják, hány óra

Órásmesterség régen és ma címmel rendezett találkozót az Óbudai egyetemen a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Fóruma.

Újrahasznosítható laptop

Két egyetem diákjai kifejlesztették a teljesen újrahasznosítható laptop prototípusát.

Kevés a „szaki” a határ mindkét oldalán

Komárom-Esztergom megye és a szlovákiai Nyitra megye munkaügyi szervezetei hiányszakmákból szerveznek közös képzéseket január végétől a két szomszédos megye álláskeresőinek - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.

A Depeche Mode az ÁFÉSZ étteremben (videóval)

A Depeche Mode 1985 nyarán játszott először Magyarországon, akkor a rákospalotai Volán-pályán lazáztak. 2013-ban a Puskás Ferenc-stadionban lépnek fel.

O Tannenbaum - németül dalol majd a magyar óvodás?

Általános iskolában az angol, a német vagy a francia nyelv tanítását ajánlja első idegen nyelvként az erről szóló, 2012-2018-ra vonatkozó kormányzati stratégia, amely ugyanakkor kitér arra: nyelvpedagógiai szempontból javasolt, hogy a diákok először a komplexebb nyelvtani struktúrával rendelkező német nyelvvel találkozzanak először.

Lada lesz az olcsó Nissan

A Nissan olcsó márkájának, a régi/új Datsun modelleknek az alapja a Lada lesz.

Harc a grafénért

Több mint 21 millió fontot tol bele a brit kormány a grafénkutatásba. Az alig nyolc éve felfedezett „szuperanyag” a félvezetők fejlesztésében és a nanotechnológiában kaphat komoly szerepet.

Az Opel köszöni, marad

A szentgotthárdi Opel-gyár jövője hosszú távon biztosított, státuszát nem érintik a tulajdonosi szerkezetben bekövetkező változások.

Már Pesten van a Mercedes Citaro

Bemutatta a gyártó a Budapestre jövő májustól érkező Mercedes Benz Citaro autóbuszt. A modellből 150 áll forgalomba fél éven belül a főváros több vonalán.

Díjazták az Ivecót

Kínában és Brazíliában söpört be egy-egy fontos elismerést az Iveco.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek