2019-ben nyitja meg új szerszámgép múzeumát a Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak megalapításának 100. évfordulóján nyitja meg saját Géptörténeti Múzeumát.

2018. július 09., hétfő, 16:10

Címkék: Dolgok internete Internet of Things ipar 4.0 szerszámgép szerszámgépipar Yamazaki Mazak

Az új múzeum, amely 2019 őszén nyílik meg, Minokamo városában található Japánban, a Yamazaki Mazak Optonics Corporation újonnan felújított földalatti gyárában, amely jelenleg a cég lézeres gyártási tevékenységének otthona.

Az interaktív múzeum lehetőséget nyújt a látogatóknak arra, hogy szemügyre vegyék, tapinthassák és megismerjék a szerszámgépeket és azok történelmét. Az új létesítmény általános célja az, hogy megünnepeljük a megmunkálás történetét és oktassuk a következő generációs mérnököket.

A szerszámgépeket, amelyeket általánosan az "Anyagépek" -nek neveznek, arra használják, hogy segítségükkel széles körben alkalmazott alkatrészeket gyártsanak az iparnak, a repülőgépipartól egészen az autóiparig, az orvosi és az energiaipari alkalmazásokig. A múzeum bemutatja a hagyományos szerszámgépeket, és bemutatja a rengeteg általuk megmunkált terméket, beleértve a gőzmozdonyokat, gépjárműveket és repülőgépeket.

Ezen kívül a múzeumot rugalmas gyártási rendszerrel látják el, ahol a legkorszerűbb, a Dolgok Internete (IoT) funkcióval integráltan rendelkező szerszámgépek kerülnek majd bemutatásra. Ezzel a látogatók betekintést nyerhetnek a gépfejlesztésbe, a legkorábbi egytengelyes esztergáktól a legmodernebb több tengelyes megmunkáló központokig.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek